http://www.dodaj.rs/f/3E/Mm/L1rPkKD/p3290498.jpg
ocekujem vase misljenje....hvala...
Snimak
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
- Kontakt:
Re: Snimak
po ovom snimku ako se radi o zubu sa krivim vrhom korena nije adekvatno izlecen nedovoljno je napunjen i ima proces na vrhu korena.ne znam kakve su tegobe i sta je pitanje?moze da se izleci hirurskim putem.
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
ja se izvinjavam nisam napisala....tegobe su da boli iako je leceno 1001 put i 1001 put menjana plomba na oba zuba....doduse ta cetvorka vise muci od petice....
znaci vi predlazte hiruskiim putem da se to sredi....videcu sutra sa stomatologom....icicu ujutru
znaci vi predlazte hiruskiim putem da se to sredi....videcu sutra sa stomatologom....icicu ujutru
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm
Na petici je krakto punjenej i ima proces. Dakle treba izvaditi staro punjenje , videti da li ima jos znakova infekcije, po potrebi jos prostiriti, ubaciti pastu kalcijum hidroksida preko apeksa mozda cak je i pomesati da malo jodoforma u prvo seansi a posle menjati kalcijum na 7 danai tako par puta. Kada se sve smiri posle par nedelja napuniti. Uraditi kontrolni snimak. Ako je punjenje dobro eventualno uraditi apikotomiju. Mada sam vidjao da se sa punjenjem preko apeksa smire i isceznu i veci procesi pa se licno ne bi zaletao odma ka hirurgiji. Mada se slazem apsolutno da je hirurgija najsigurnije resenje.
Sto se cetvorke tice ne vidim punjenje u palatinalnom kanalu. Ja bi tu uradio reviziju tretmana oba kanala za svaki slucaj.
Sto se cetvorke tice ne vidim punjenje u palatinalnom kanalu. Ja bi tu uradio reviziju tretmana oba kanala za svaki slucaj.
Doktor stomatologije....ali nick ostaje 

- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
doktor ce da menja obe plombe pa cemoda vidimo sta ce daje...studentbgd napisao:Na petici je krakto punjenej i ima proces. Dakle treba izvaditi staro punjenje , videti da li ima jos znakova infekcije, po potrebi jos prostiriti, ubaciti pastu kalcijum hidroksida preko apeksa mozda cak je i pomesati da malo jodoforma u prvo seansi a posle menjati kalcijum na 7 danai tako par puta. Kada se sve smiri posle par nedelja napuniti. Uraditi kontrolni snimak. Ako je punjenje dobro eventualno uraditi apikotomiju. Mada sam vidjao da se sa punjenjem preko apeksa smire i isceznu i veci procesi pa se licno ne bi zaletao odma ka hirurgiji. Mada se slazem apsolutno da je hirurgija najsigurnije resenje.
inace umnjaci me unistitse...
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
bila sma kod oralnog hirurga danas...osmice dodnje da se vade al kroz godinu dana tek,nista pre toga...gornje osmice da se sacuvaju,odnosno sacuvati desnu,levu cemo videti kako ce da napreduje vremenom
sednmicu,s obzirom da sam je malo zalomila
trenutno lecimo i bice dobro
sto se cetvorke tice ne moze da se stavi vise punjenje jer je tu kivina jedino moze apiktomija ali to bi bilo rizicno u mom slucaju zbog spustenih sinusa.....
sednmicu,s obzirom da sam je malo zalomila

sto se cetvorke tice ne moze da se stavi vise punjenje jer je tu kivina jedino moze apiktomija ali to bi bilo rizicno u mom slucaju zbog spustenih sinusa.....