Ekstra, drago mi je da je sve ok. Ako mozes okaci neku sliku pre i posleeddo napisao:ljudi evo me,ziv sam,evo ukratko:od predvidjena 3 dana,ja sam osto 5 dana
,a operacija je trajala 5h,a rekli su da nece duze od 2h,e sad sto ,ne znam, a nisam ni pitao jer kad sam se pogledao u ogledalo sve sam zaboravio,i malo je falilo da padnem u nesvijest
hirurg je samo rekao da je sve ok,i da je bilo pomijeranja 10mm,meni su pomijerali i gornju i donju,znaci donju uvukli,a gornju izvukli i to sve zasarafali
,ljudi bolova nema,ali jedini bed OTOK,ali jeb ga proce
,nosim gumice i jedem mekano,za sad jogurte i neke kase,ali evo sad sam doso iz bolnice pa stara pravi neku supu
,u glavnom sve je ok,i nemte razloga za oklijevanje.poz ako imate neka pitanja,izvolite.
Problem sa informacijama o hirurškom rešavanju ortognatskih deformiteta je u tome što iste daju lekari koji ove operacije i ne rade! Na žalost neka od imena doktora ja ne prepoznajem iako sam hirurg koji se 27 godina bavi maksilofacijalnom hirurgijom!? Pretpostavljam da su to pseudonimi!?eddo napisao:poz svima,imam 28 god i zivim u francuskoj,i imam progeniju,od 16 god nosim bradu pa se to toliko i ne primjeti ali komotno mogu izbaciti jezik stisnuti zuba
,od februara 2012 nosim protezu,koja je placena 2800 eura,jer sam punoljetan
,operacija mi je 08.01.13
kada sam pitao doktora za stezanje vilice(zicom)mjesec dana poslije operacije,covijek je puko od smijeha,i rekao mi da je to bilo tako ali prije 20 god,danas se to odmah poslije operacije steze elasticnim gumicama,i mozes jesti,naravno mekano.u bolnicu ulazim dan prije,i izlazim dan poslije,jedini problem koji se moze pojaviti je otok,to ovisi od osobe,operacija je naravno besplatna,ako imate pitanja,izvolite,ne znam kako je to u yugi,oko placanja,ali mogu vam dati odg n'a neka pitanja,cujemo se poslije operacije
OVO JE STVARNO ISTORIJA !!!!!!milanche_srb napisao:Postoperativno se obicno postavlja cvrsta intermaksilarna imobilizacija najmanje 30 dana i posle toga elasticna 20 dana. Imobilizacija podrazumeva spoj gornje i donje vilice u okluziji pomocu zice pri cemu necete moci da otvarate usta. Uz sve to ordiniraju se i antibiotici po tipu profilakse. Najbolje i najdetaljnije ce vam objasniti vas hirurg, koji ima uvid u vas problem. Ja vam samo mogu reci da se operacijom postizu izvanredni rezultati, a oziljaka nema jer je operativni pristup intraoralni, dakle kroz usta.
Ja se nadam da ce se javiti neko od maksilofacijalnih hirurga na forumu, ali posto ih nema....komplikacije ove vrste su one sa kojima se mora racunati pri ovakvim intervencijama i one mogu prosto da se dese. To je ukalkulisani rizik. Nadam se da ste o tome obavesteni pre operacije.Shonne napisao:Pozdrav za doktora u ovoj temi. Ukoliko je jos uvek prisutan na forumu jedno pitanje. Posle operacije, progenija je bila u pitanju, kod doktora Sinobada, devojka je totalno izgubila osecaj u donjoj usni i bradi. Proslo je vec nekih pola godine od operacije. Da li ima izgleda da se osecaj povrati i da li nekako na to moze da se utice? Hvala