Problem

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
s.and.i
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 20, 2006 2:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Problem

Post od s.and.i »

Nikada nisam imala nekih vecih problema sa zubima medjutim u prethodnih nedelju dana desava mi se nesto totalno cudno - gotovo svi zubi (koji imaju plombu) mi reaguju na toplo-hladno! Prosto ne znam da li je moguce da su sve te plombe (inace pre par godina sam menjala one "crne" u "bele") izgubile "rok trajanja" i da cu morati sad sve da ih menjam?
Da li postoji mogucnost da je jedan zub kvaran a da ostali tako reaguju? Totalno sam zbunjena!

Da li bi neko mogao da mi preporuci nekog dobrog stomatologa i gde moze da se obavi snimanje zuba?

Hvala unapred

p.s. Izvinjavam se ako je moj post malo konfuzan, i ja sam u totalnom zbunu :oops:
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Vrlo je moguce da imas tzv "dzepove" i da od njih imas takav osecaj.

Ne znam iz kog si dela grada, al imas na Vracaru, u Ulici Vojvode Dragomira "Cranex" gde mozes snimiti zube.
s.and.i
Stalni član
Stalni  član

Post od s.and.i »

Hvala Majo na odgovoru!
Ako imam te "dzepove" koliko je to opasno tj da li i kakve komplikacije mogu nastati ako se ne resi problem na vreme?
Znam gde je ta ulica otici cu sigurno ovih dana. Da ne znas slucajno da li postoji sajt ili nesto slicno gde bih se mogla raspitati o cenama?

Hvala jos jednom! :)
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Koliko opasno moze da bude? Mozda ne odmah i sada ali u neko dogledno vreme moze biti opasno, jer vremenom dolazi do paradentoze, klacenja i ispadanja zuba.

Da bi se to sprecilo, kad odes kod zube on ce ti kiretirati te dzepove, a na tebi je da redovno i svakodnevno pored pranja odrzavas higijenu i koncem i raznim tecnostima za ispiranje usta, to mozes naci u svakoj apoteci. Ranije su prodavali Gingival C, za mazanje i masiranje desni, ali ne znam da li je to jos aktuelno, u svakom slucaju svaki farmaceut ce ti dati vec sta ti treba.

Ti bi trebalo da uradis ortopan (da snimis celu vilicu (i gornju i donju), a ako se ja dobro secam to je bilo oko 800.00 ali nemoj me drzati za rec.
Sigurno mogu da ti kazem da je snimanje jednog zuba 170.00 jer sam ja bila pre neki dan.
Mislim da broj telefona mozes naci na 988, ili jednostavno probaj da ukucas Cranex, pa vidi sta ce ti komp izbaciti, pa zovi i raspitaj se za cene. Trazi da ti rade digitalni ortopan, on je malo skuplji ali je bolji.

Pozdrav
Pozdrav :wink:
s.and.i
Stalni član
Stalni  član

Post od s.and.i »

Majo,
poslusala sam te - kontaktirala sam "Cranex" sutra cu ici da snimim vilicu, jer sad vec bas imam problem sa zvakanjem hrane, imam utisak da me citava vilica zeza. :(
Inace cena tog digitalnog ortopana koji si mi preporucila je 650 din, bas sam se prijatno iznenadila, mislila sam da ce biti skuplje ;)
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Srecnooooo!!!! :D
nickbgd
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 17, 2006 1:02 am

Post od nickbgd »

pre ce biti da je recimo jedan zub pulpitican ili sl pa da imas samo iradijaciju bola...
ali ortopan ce dati neke korisnije informacije:)
majja pravi promet prof Rakocevicu,reklamira Cranex na netu:)
majja
Stalni član
Stalni član

Post od majja »

Veruj mi, ne znam ni ciji je Cranex, ni nista o dr-u koga pominjes, al znam gde se posao moze zavrsiti!!!!! :wink:

A to je S.and.i sada najpotrebnije, i vazno je da je ona zavrsila posao.

Pozdrav, :wink:
Odgovori