problem

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
beograd36
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 20, 2007 10:32 pm

problem

Post od beograd36 »

:cry:

Imam bol u gornjoj dvojci koja je pod navlakom SAMO PRI ZAGRIZAJU.

Bio kod stomatologa.Jedan kaze postoji proces treba uraditi reviziju kanala.

Drugi kaze nema procesa najverovatnije je trauma.

Kome verovati?MENE I DALJE BOLI :cry:

Evo snimka pa ako ima stomatologa,molio big savet!

Hvala!
SlikaSlikaSlika
anvan
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 09, 2007 12:00 pm

Post od anvan »

Pa na snimku se vidi da sa strane, pri vrhu, ima mali proces. Sad, najbolje je imati snimku i sa sigurnoscu to potvrditi. Ako mozete, idite trecem lekaru i neka on pazljivo pogleda(ako treba i lupom). Inace vasi simptomi ukazuju na proces ili mozda na traumatsku okluziju. To znaci da je krunica malo duza od drugih prednjih zuba i da taj zub prvi dolazi u kontakt sa suprotnim zubom donje vilice. Zato taj zub trpi jaci pritisak i to se zove traumatska okluzija. Kad idete stomatologu, slobodno mu predocite ovo, on to lako moze da utvrdi artikulacionom hartijom i da resi problem. Ako pak nije ni to, onda izbegavajte da grzete prednjim zubima oko 4 nedelje, jedite samo seckano, i zub bi trebao da se smiri. Mozda ste u nesto cvrsto zagrizli, bez da primetite i zub se istraumatizovao. :)
Kupila sam Kombuhu i otkrila vas predivni sajt.Puno hvala za mnogo stvari koje sam od vas naucila.
orthos
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 16, 2007 11:13 am

Post od orthos »

Probaj da piješ amoksicilin nedelju dana na svakih 8 sati po 500 mg. Možda će ti pomoći.
tajchi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 13, 2006 11:33 pm

Post od tajchi »

Moram priznati da se jezim od ovakvih komentara,popijte ab,proci ce vas,tim vise sto ste stomatolog.Zna se kada je indikovano piti ab!Bez anamneze ,pitanja o alergiji,klinickog pregleda,tek tako savetovati antibiotike je u najmanju ruku nesavesno.
Odgovori