problem

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
novi sad
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 05, 2007 1:54 pm

problem

Post od novi sad »

vec izvesno vreme kada pomeram vilicu u desnu stranu boli me.kad otvorim usta vidi se kod umnjaka na toj desnoj strani vise prema obrazu kao mala belicasta rana koja me ne boli kada je pipnem,nego samo kad pomeram vilicu.inace gornji umnjaci mi rastu prema obrazu.sta je tu problem
Korisnikov avatar
TE@
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2007 11:31 pm
Kontakt:

Post od TE@ »

Imao sam isti problem. Desava se to da ti umnjak koji nice u pogresnom pravcu vrsi pritisak na oderedjeno mesto i pravi ti ranicu.
Ja sam jedno mesec dana ignorisao problem u nadi da ce nestati ali bivalo je sve gore i gore posto umnjak i dalje raste u pravcu kojim je namerio i sve vise vrsi pritisak na ranicu koja je vec tu.
Jedimo resenje je vadjenje umnjaka koji pravi problem.
Procedura je trajala jedva 10 minuta od momenta kada sam primio anesteziju ( dakle i sa cekanjem da anestezija proradi). Samo vadjenje je trajalo 5 sekundi posto nije bilo potrebe da se raseca gingiva da bi se doslo do umnjaka), samo ga je zgrabio kljestima i izvadio.
Vidi sto pre resi to i nemoj muciti sebe posto nece biti bolje dok ne uklonis smetnju.
Cao
novi sad
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 05, 2007 1:54 pm

caooo

Post od novi sad »

hvala ti na odgovoru.stvarno neznam sta da radim.gornji umnjak je izrastao skoro ceo,ide prema obrazu ali se vidi tu je.ta ranica ne boli na dodir ali pomeranjem vilice ona se zateze i boli.mada moram priznati da me boli manje. pre me je cela vilica bolela sada je to prestalo tek malo osetim bol i to kada jako pomeram vilicu ustranu.a ta ranica je nekako vise ispod umnjaka prema obrazu.stvarno neznam sta da radim.sve se nadam da ce proci i nestati jer imam stravican strah od zubara.cao
Odgovori