Postovani doktore,
Prije tri godine operisala sam gornju jedinicu lijevo, pocela je da mi isplivava, doktorka mi je umetnula vjestacke kosti i tako pricvrstila korijen. A potom mi je posle otprilike 10 dana stavila most od cetiri zuba na tu operisanu jedinicu dvojku lijevo, jedinicu i dvojku desno. Posle godinu dana poceo je da mi kroz supljine mosta izlazi gnoj. Doktorka mi je rekla da ne odrzavam higijenu zuba i da je to razlog takvom stanju, do duše nisam nešto pedantna ali jesam donekle odrzavala higijenu. Ona je to kiretila sve iscistila i rekla bice dobro samo odrzavaj higijenu. Medjutim gnoj je posle nekoliko vremena opet poceo da se cijedi. Posla sam kod druge doktorke i ona je rekla da je gnoj izlazi zbog toga što mi je most previše nabijen i otuda seculacija. Da most mora da se skine i da se radi novi. Neznam šta da radim kome da vjerujem i odkuda da pocnem da riješim ovaj problem. Da li da uradim ortopan i da tražim iskljucivo oralnog hirurga ili kako vi mislite :Molim Vas za savjet. Unaprijed zahvalna
problem sa mostom
Da , obavezno uraadite ortopan i pronadjite hirurga po preporuci,ne naslepo,koji vas nece pitati ko vam je to radio i prvo "napljuvati"taj rad vec vam pomoci a nakon toga vas to mozda pitati.Da,i ja mislim da je deset dana od postavljanja vestacke kosti kratko vreme da bi se radio fiksssni protetsi rad ali izvinjavam se moram da vas pitam da li je to vas stari stomatolog,kod koga ste izgradili vec neko poverenje ili neko nov ko je jeftiniji od drugih kod kojih ste bili. Ne ne kazem da cena diktira sve,ali definitivno shvatite da se u 50 % od 100% ordinacija,koje su skupe radi sigurno kvalitetna stomatologija i narocito zubna tehnika .
Drugo,za sve protetske radove je higijena jqako bitna stavka i tu definitivno ima vase krivice.Ali ono sto je bito jee i to da kada pronadjete stomatologa od poverenja budete sigurni da on saradjuje sa dobrim ili jako dobrim(kojih nema mnogo u Bgd-u)zubnim tehnicarem.Zasto?Jer stomatolog moze sve super da uradi i da otiske da losem zubnom tehnicaru,koji ce vam napraviti presiroke krune,ne transparentne,lose estetske,mlose funkcionalne.....
E to je jeftin rad,jer stomatolog radi sa jeftinim tehnicarem i vas to relativno povoljno kosta ./
U svakom slucaju snimak svih zuba napravite i pravac ili kod oralnog hirurga ili kod proteticara!!!
Prijatna noc
Drugo,za sve protetske radove je higijena jqako bitna stavka i tu definitivno ima vase krivice.Ali ono sto je bito jee i to da kada pronadjete stomatologa od poverenja budete sigurni da on saradjuje sa dobrim ili jako dobrim(kojih nema mnogo u Bgd-u)zubnim tehnicarem.Zasto?Jer stomatolog moze sve super da uradi i da otiske da losem zubnom tehnicaru,koji ce vam napraviti presiroke krune,ne transparentne,lose estetske,mlose funkcionalne.....
E to je jeftin rad,jer stomatolog radi sa jeftinim tehnicarem i vas to relativno povoljno kosta ./

U svakom slucaju snimak svih zuba napravite i pravac ili kod oralnog hirurga ili kod proteticara!!!

Prijatna noc