pomeranje zuba u gornjoj vilici

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
miranda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Sep 21, 2007 12:22 pm

pomeranje zuba u gornjoj vilici

Post od miranda »

imam 30 godina i problem sa pomeranjem zuba na levu stranu u gornjoj vilici.Nemam stalnu levu dvojku,a na njenom mestu je trojka.(naravno tu gde bi trebalo da bude trojka je prazno mesto.)medjutim vremenom su zubi krenuli da se pomeraju i da smanjuju taj prostor.To jako ruzno izgleda jer mi se jedinica pomerila ulevo skoro za polovinu svoje sirine.da li postoji mogucnost da se to koriguje?
carolija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Nov 24, 2006 12:00 am

Post od carolija »

Kod vas je skucaj da zubi migriraju prema praznom prostoru, tj. "jedinica" najcesce bjezi od sredisnje linije, pogotovo ako je prisutna krezubost jednostrano. A svi ovi ostali bocni zubi imaju tendenciju mezijalizacije. S obzirom na vase godine, sva ta pomijeranja ne mogu da se postave na pravo mjesto.
Najbolje da se posavjetujete sa ortodontom i sa eventualnom mogucnoscu fixnog aparata, no ako ste nezadovoljni izgledom a ortodoncija ne moze da odradi svoje, moze se pokusati izradom fixne protetske andoknade, tj. krunica ili mosta (da vam se ta 3oja zbrusi i pokusa od nje napraviti 2ojka, a zbrusiti cetvorku a na prazan prostor izmedju postaviti clan 3ojku). Kaze sve je to ovako napamet, sta bi bilo kad bi bilo, no najbolje ce vam reci vas stom. cim vas pregleda.
pozdrav!
dr stom.
Milka R
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Sep 27, 2007 2:38 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Milka R »

Moj dr Carolija,zar nije najpametnije trojku vratiti fixnim aparatom na svoje mesto dok je jos vreme a na mesto dvojke staviti implantat?I to je najidealnija indikacija za implantat,zar ne?Pozdrav od stom. sestre u implantologiji... 8)
Odgovori