podignute desni na delu gornje vilice

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Sonja F
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Sep 12, 2010 5:32 pm

podignute desni na delu gornje vilice

Post od Sonja F »

Pre nekoliko dana sam pri pranju zuba pocela pri prelazenju cetkicom na delu zuba da osecam neku neprijatnost, toliku da sam morala vrlo pazljivo da perem zube u tom delu. Kako sam inace isla kod zubara pre dva dana, pitala sam ga sta moze biti u pitanju, da li su desni ili zubi problematicni... Kratko je pogledao i rekao mi da je zbog pogresnog nacina pranja zuba doslo do povlacenja desni na gore na 1-2 zuba u tom delu i da je zato to osetljiva povrsina. Posle sam sama videla da se tacno vidi razlika tj granica dokle je zub bio do skoro (i jos jedan pored, mada minimalno).

Stomatolog mi je rekao da se desni ne mogu nikako spustiti i da bi on stavio zastitu tj plombu u tom otkrivenom delu
... Je li to tacno tj da nema mogucnosti da se desni vrate i da li je plomba neophodna kao resenje? Volela bih neko strucno misljenje posto mi se ne radi ploma na zdravom zubu (koliko sam shvatila kvara nema), u pitanju je gornja leva cetvorka (i minimalno trojka)...

Molim za pomoc. Hvala...

Mol
Odgovori