Oralni hirurg u opstoj anesteziji

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
IvanPester
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 28, 2018 6:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Oralni hirurg u opstoj anesteziji

Post od IvanPester »

Pozdrav,

Da li postoji klinika u Beogradu koja nudi usluge oralne hirurgije u opstoj anesteziji? Drzavna ili privatna, nebitno.

Majka mi je veliki panicar, leci se od depresije i ima panican strah od hirurga, a ima veliku (bas veliku, zahvata tri zuba) i mora da se vadi hitno jer joj od nje rastu leukociti, temperatura i sva je slomljena cim je skinu sa antibiotika.

Jedino sto sam ja uspeo da nadjem je stomatoloski ali samo za decu ometenu o razvoju, ne rade na zahtev.
IvanPester
Novi član
Novi član

Re: Oralni hirurg u opstoj anesteziji

Post od IvanPester »

Moze i maksiofacijalni jer je cista u obrazu.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Нешто ми се чини да се зуби не раде у општој анестезији.
IvanPester
Novi član
Novi član

Post od IvanPester »

ma ima sigurno neka privatna koja radi. Znam da u Zagrebu ima tri takve ordinacije
Petar3
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 29, 2018 6:00 pm

Post od Petar3 »

Probaj maksiofacijalnog hirurga na stomatoloskom. Oni dosta toga rade u opstoj anesteziji
Aca Milosevic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 01, 2012 1:01 am
Kontakt:

Post od Aca Milosevic »

Ima ko radi kod nas oralnu i maksilofacijalnu hirurgiju u opštoj anesteziji. Mi u našoj ordinaciji imamo analgo sedaciju prilikom koje je pacijent u polu snu ali i dalje može da reaguje na komande. Ako pacijent, što je jako retko, insistira na opštoj anesteziji onda se iznajmi sala u privatnoj bolnici koja obezbeđuje adekvatnu operemu za opštu anesteziju i anesteziologa, i tamo se obavi intervencije.
Bakili70
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 16, 2017 11:18 pm

Post od Bakili70 »

Za privatno ne znam ali mogao bi da pokusas da pitas na klinikama za Oralnu Hirurgiju ili za Maksilofacijalnu hirurgiju. Obe se nalaze u istoj zgradi u ulici dr Subotica u Beogradu. Preko puta Hrama Svetog Save.

Inace se opsta anestezija obicno praktikuje kod osoba ometenih u razvoju gde se u jednoj poseti izvrsi kompletna sanacija zuba uz extraciju zuba ako je indikovano (a obicno jeste),uklanjanje mekih zubnuh naslaga ,zubnog kamenca.
Odgovori