Izraslina kod donje vilice
Re: Izraslina kod donje vilice
Koliko sam ja razumela doktora, cista je dosta velika, pa nije najsigurniji da ce moci sve da zahvati tj lepo da pridje iz usta. Meni nije problem cak ni ako budem imala oziljak spolja, ja samo strahujem od toga da nije nesto maligno, sa svim ostalim cu se lako suociti. A ovde niko ne prica bas puno, pa ja sklapam parcice iz kojih izvlacim obeshrabrujuce zakljucke. Hvala vam puno na pomoci, utesili ste me malo.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Samo se vi opustite, nemojte ni razmisljati o tome sada, okupirajte se necim drugim. Sutra ce biti brzo gotovo i vrlo brzo idete kuci.
Srecno i javite se kad budete mogli.
Srecno i javite se kad budete mogli.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
mica-maca,nemoj uopste da te brine intubacija,ti ces tada vec spavati,tako da veruj mi neces ni znati kada su te intubirali a neces znati ni kada ti je izvadjen,ja sam skoro operisala slepo crevo i tek posle par meseci sam kroz razgovor skontala da sam bila intubirana,uopste mi nije palo na pamet,a kad malo bolje razmislis kako bi inace disao tokom operacije
nista se ne sekiraj,oni ce ti dati odmah i lekove protiv bolova,to je njima rutina,tako da zaista verujem da se vrlo brzo svega ovoga neces ni secati,zaista blazen bio onaj koji je smislio opstu anesteziju
jedina neprijatnost koju sam ja imala je mucnina nakon budjenja ali i to se resi davanjem klometola,kroz infuziju,tako da opustena budi skroz
zapravo od cele te situacije jedino sto mi je bilo onako neprijatno je uvodjenje braunile,sve drugo je pesma,a ako naletis na neznu i iskusnu sestru,onda ni to nece biti problem
javi nam kako je sve proslo

nista se ne sekiraj,oni ce ti dati odmah i lekove protiv bolova,to je njima rutina,tako da zaista verujem da se vrlo brzo svega ovoga neces ni secati,zaista blazen bio onaj koji je smislio opstu anesteziju

jedina neprijatnost koju sam ja imala je mucnina nakon budjenja ali i to se resi davanjem klometola,kroz infuziju,tako da opustena budi skroz
zapravo od cele te situacije jedino sto mi je bilo onako neprijatno je uvodjenje braunile,sve drugo je pesma,a ako naletis na neznu i iskusnu sestru,onda ni to nece biti problem

javi nam kako je sve proslo

Evo mene
Zavrsila sam sa operacijom. Doktor Kiralj kaze da je cista, predpostavljam da on tako makroskopski moze da proceni. Ostaje jos ph da potvrdi. Izvadio mi je umnjak i kutnjak, radio samo iz usta. Ni ne boli me nesto posebno.
Jedno veliko hvala za sve sto ste me tesili i podrzavali.
Nadam se sa cu i ja jednog dana postati stomatolog kao sto ste Vi!

Jedno veliko hvala za sve sto ste me tesili i podrzavali.
Nadam se sa cu i ja jednog dana postati stomatolog kao sto ste Vi!
-
- Aktivan član
Drago mi je da je sve super proslo! Bitno je da ste se resili tog problema, sad se opustite i odmarajte. 

Dr Milan Ivanovic
Drago mi je da ste dobro sada!
Hvala puno! Koliko vremena otprilike treba da ph nalaz bude gotov? Meni su sestre rekle nedelju dana,a ja sam cula i dve nedelje. Hvala!
I jos nesto sam htela da pitam... Da je dr nesto posumnjao,on bi izvadio i te limfne cvorice oko ciste,jer su mu bili pristupacni,zar ne? A nije ih dirao. Cini mi se da se jedan malo smanjio.
-
- Aktivan član
Bice vam brzo gotovi ne sekirajte se, a da je bilo potrebe limfni cvorovi bi bili napolju. Opustite se, sve je u redu.
Dr Milan Ivanovic
Evo,samo da kazem da je u pitanju radikularna cista.
-
- Aktivan član
Onda je u pitanju jedna veoma neobicna radikularna cista. Pih oko cega frka...

Dr Milan Ivanovic
Hvala Vam jos jednom puuuuuno,milanche_srb,sto ste me razuveravali oko mojih laickih pretpostavki,posebno jer je u pitanju nesto o cemu Vi mnogo znate,a ja gotovo nista! Hvaaaala! 

Pozdrav svima, nadam se da ce doktori koji su mi pre 2e godine pomogli oko ove teme opet moci da mi kazu nesto vise. Naime, 6 meseci nakon operacije sam uradila kontrolni snimak i sve je bilo u redu, medjutim, danas sam sasvim slucajno radila OPT jer sam htela da vadim umnjak i doktor je uocio opet nesto, velicine kao stara cista, ali ovog puta lobulirano, kao oblacak. Oralni hirurg je naveo da snimak odgovara folikularnoj cisti, keratocisti, ameloblastomu, oziljku od stare ciste. Nije mi nista jasno i jako sam se uplasila, pa molim nekog da mi pomogne!
Mogu i postaviti snimak da vidite. Jel mogao ph da pogresi toliko, da recidivira cista, da predje u tumor? Molim vas pomozite mi!

I sad same uporedjivala sa starim snimkom, deluje kao da kost zarasta, i na tom snimku 6 meseci pre operacije se vide obrisi gde je cista bila.
-
- Aktivan član
Nisam jasno razumeo gde se nalazi ta promena. U svakom slucaju, posto ne znam koliki je bio defekt kosti, rekao bih da je jedna od mogucnosti zarastanje. Lobularna ili policisticna forma u smislu rasvetljenja govori u prilog najcesce policisticnoj formi ameloblastoma (benigni tumor porekla odontogenog epitela), odontogenoj keratocisti i dr. i na osnovnu rtg snimka je nemoguce dati dijagnozu. Nemate razloga za strah, ali bi bilo dobro da vas oralni hirurg pokaze malo ozbiljniji pristup i razresi "misteriju".mica-maca napisao:Pozdrav svima, nadam se da ce doktori koji su mi pre 2e godine pomogli oko ove teme opet moci da mi kazu nesto vise. Naime, 6 meseci nakon operacije sam uradila kontrolni snimak i sve je bilo u redu, medjutim, danas sam sasvim slucajno radila OPT jer sam htela da vadim umnjak i doktor je uocio opet nesto, velicine kao stara cista, ali ovog puta lobulirano, kao oblacak. Oralni hirurg je naveo da snimak odgovara folikularnoj cisti, keratocisti, ameloblastomu, oziljku od stare ciste. Nije mi nista jasno i jako sam se uplasila, pa molim nekog da mi pomogne!Mogu i postaviti snimak da vidite. Jel mogao ph da pogresi toliko, da recidivira cista, da predje u tumor? Molim vas pomozite mi!
Dr Milan Ivanovic