Ispiranje hidrogenom
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Avg 03, 2007 1:16 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ispiranje hidrogenom
Nekoliko puta nedeljno ispiram usta sa hidrogenom,jer sam cula da se na taj nacin ubijaju bakterije.Da li je to tacno?Koliko ga cesto treba koristiti?Da li mozda moze da mi poremeti nesto?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Sep 27, 2007 2:38 pm
Draga Deana,bolje se resite parodontopatije nego da koristite hidrogen koji ce vam samo nagristi sluzokozu
.Usta ispirajte hibideksom,heksoralom a ne hidrogenom!!!Idite redovno na profilakticno ciscenje,znaci meke naslage,eventualni kamenac i OBAVEZNO peskiranje zuba specijalnim aparatom koji treba da imaju bar privatni stomatolozi.Na tako ociscenje zube se stavljaju specijalne antibiotske masti i neke zive celije.Par puta nedeljno da se to odradi i vec je svaka parodontopatija u boljem stanju.Tako se bar radi u Nemackoj... 

Idem ja redovno na skidanje mekih naslaga i kamenca, odradi mi doktor i duboko ciscenje gingivalnih dzepova. Doduse, ne stavlja nikakvu antibiotsku mast, a ne znam ni da li radi to peskiranje, ako sam se dobro izrazila. Ja sam, cak, radila operativno lecenje donje vilice. Koristila sam sve moguce vodice, preparate, narucivala sam iz Slovenije, zatim americki sprej Thera Breath, najbolje paste za zube, konac, strugalicu za jezik... Zubi su mi u odlicnom stanju, lepi su, ne klate se, ali me zadah izludjuje. Citala sam da se u usta nasele anaerobne bakterije, koje je skoro nemoguce ukloniti. Ako neko zna sta jos mogu da preduzmem, bila bih jako zahvalna. 

-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Avg 23, 2007 12:36 pm
Imam isti problem kao i ti, tako da znam koliko je imanje zadaha neprijatna stvar, posebno kada znaš da su ti zubi zdravi, želudac takođe, ali te male gnojne kesice koje se besomučno prave dovode zaista do ludila.
Elem, kao što ti je već verovatno i tvoj stomatolog rekao, dobra i redovna higijena usta može da održava u dobrom stanju usta i zadah.
S druge strane, pokušaj da neko vreme kombinuješ ozosept gel i tečnost za ispiranje usta. Ova dva lekića daju super rezultate u kombinaciji, s tim što se sa istima mora biti uporan barem dva meseca. Posle se može tečnost izbaciti, a gel bi trebalo da se upotrebljava ukoliko ne redovno, ono barem u onim periodima godine kada je zadah najzastupljeniji. I ova pojava kao i mnoge druge prolazi kroz faze, tako da postoje periodi godine kada je zastupljenija. Kako su meni rekli, to je period s početka proleća i jeseni.
Još jedno sredstvo za pomoć u paradentopatiji jeste interdentalna četkica za zube, koju verujem da već imaš, s obzirom na prirodu problema. Ukoliko je nemaš, uzmi je što pre, jer je to super stvar, budući da je meka i tanka te prolazi kroz prostore kroz koje ne može redovna četkica da prođe. U početku desni malo krvare, kada ova tanka četkica prođe tamo gde je džep, ali brzo prođe. Predlažem Kuraproksovu četkicu i uloške, s tim što ne mogu reći koji obim bi ti trebao. Moj stomatolog je meni to rekao, tako što je žena bukvalno uzela spektar njihovih četkica i pokušala da ih provuče između mojih zuba (prednjih i bočnih donjih, recimo negde do 4-5). Pošto su mi zubi stisnuti i ima malo mesta između njih, dala mi je CPS 07 (koji je drugi od nazad po veličini, tj prvi je do najmanjeg). Ukoliko sam ti barem malo pomogla, drago mi je.
S druge strane, jako je važno posle svakog jela (posebno kada nisi kod kuće) uzeti gutljaj vode i kao lud/a mućkati je u ustima, tako da voda izbaci svu hranu iz usta. Mućka se mnogo intenzivnije nego posle pranja zuba, prosto zato jer je voda u tom trenutku jedino sredstvo. Prave se grimase zatvorenih usta kao da se smeješ pa snagom mišića potiskuješ vodu u zaboravljene delove usne šupljine.
Srećno!

Elem, kao što ti je već verovatno i tvoj stomatolog rekao, dobra i redovna higijena usta može da održava u dobrom stanju usta i zadah.
S druge strane, pokušaj da neko vreme kombinuješ ozosept gel i tečnost za ispiranje usta. Ova dva lekića daju super rezultate u kombinaciji, s tim što se sa istima mora biti uporan barem dva meseca. Posle se može tečnost izbaciti, a gel bi trebalo da se upotrebljava ukoliko ne redovno, ono barem u onim periodima godine kada je zadah najzastupljeniji. I ova pojava kao i mnoge druge prolazi kroz faze, tako da postoje periodi godine kada je zastupljenija. Kako su meni rekli, to je period s početka proleća i jeseni.
Još jedno sredstvo za pomoć u paradentopatiji jeste interdentalna četkica za zube, koju verujem da već imaš, s obzirom na prirodu problema. Ukoliko je nemaš, uzmi je što pre, jer je to super stvar, budući da je meka i tanka te prolazi kroz prostore kroz koje ne može redovna četkica da prođe. U početku desni malo krvare, kada ova tanka četkica prođe tamo gde je džep, ali brzo prođe. Predlažem Kuraproksovu četkicu i uloške, s tim što ne mogu reći koji obim bi ti trebao. Moj stomatolog je meni to rekao, tako što je žena bukvalno uzela spektar njihovih četkica i pokušala da ih provuče između mojih zuba (prednjih i bočnih donjih, recimo negde do 4-5). Pošto su mi zubi stisnuti i ima malo mesta između njih, dala mi je CPS 07 (koji je drugi od nazad po veličini, tj prvi je do najmanjeg). Ukoliko sam ti barem malo pomogla, drago mi je.
S druge strane, jako je važno posle svakog jela (posebno kada nisi kod kuće) uzeti gutljaj vode i kao lud/a mućkati je u ustima, tako da voda izbaci svu hranu iz usta. Mućka se mnogo intenzivnije nego posle pranja zuba, prosto zato jer je voda u tom trenutku jedino sredstvo. Prave se grimase zatvorenih usta kao da se smeješ pa snagom mišića potiskuješ vodu u zaboravljene delove usne šupljine.
Srećno!

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm
Nosim ortodontski fixni aparat, i posle poslednje kontrole mi je bukalna sluzokoza ( unutraznja strana obraza ) strasno iziritirana, toliko da ne mogu da jedem. Redovno koristim Curaproxov rastvor 212, ali sad se osecam grozno, a otekao mi je obraz. Neko mi je rekao da ispiram 3% hidrogenom, a ja sam kupila i Pantenol rastvor, pa me zanima sta misle ljudi sa foruma?