implantati
implantati
imam implantete vec 5 godina, uradjeni su super, ne primjecuje se da nisu moj zubi, ali iznad njih meso se podosta povuklo nagore. Interesuje me da li neko zna moze li se uraditi transplantacija i ko to radi koliko kosta i kakav je postupak toga?
Unaprijed zahvalna Sanja
Unaprijed zahvalna Sanja
Moze se uraditi, koliko kosta ne znam, a postupak:
Treba se napraviti snimak da se vidi da li je i koliko razorena kost oko implantata. Ako se oceni da se moze "popraviti" onda se radi hirurski zahvat pri kojem se na mesto izgubljene kosti postavlja ili kostani transplantat ili vestacka kost. Ako se oceni da je problem samo u desnima i oceni da se moze "popraviti" onda se opet radi hirurski zahvat ali ovaj put se samo "modeluju" desni da prisno nalegnu na implant.
Isto konsultujte implantologa u vezi odrzavanja higijene oko implanta, ona je veoma vazna (mada predpostavljam da vec znate o tome ipak 5 godina nije los rezultat uopste
)
Treba se napraviti snimak da se vidi da li je i koliko razorena kost oko implantata. Ako se oceni da se moze "popraviti" onda se radi hirurski zahvat pri kojem se na mesto izgubljene kosti postavlja ili kostani transplantat ili vestacka kost. Ako se oceni da je problem samo u desnima i oceni da se moze "popraviti" onda se opet radi hirurski zahvat ali ovaj put se samo "modeluju" desni da prisno nalegnu na implant.
Isto konsultujte implantologa u vezi odrzavanja higijene oko implanta, ona je veoma vazna (mada predpostavljam da vec znate o tome ipak 5 godina nije los rezultat uopste

Hvala na odgovoru!
Kad su mi stavljali implantate desni su se vec povukle nagore. I tad mi nije palo na pamet da pitam za transplantaciju jer sam bila u soku (zube nisam izgubila zbog svoje ljenosti i nemarnosti, vec na veoma ruzan nacin koji ne mogu ni poslje 5 godina da zaboravim...).
I sad kad sam pitala implantologa rekao mi je da je to vrlo komplikovano raditi jer protetiku moraju da "izvade" kako bi prisli implantatima i kako je to trebalo da se uradi prije kad su ih stavljali i kad su se implantaiti "primili".
A rijec je o jedinici, dvojci i trojci...
Pa sam mislila da li moze trasplanat da se stavi a da se ne diraju implantati
Kad su mi stavljali implantate desni su se vec povukle nagore. I tad mi nije palo na pamet da pitam za transplantaciju jer sam bila u soku (zube nisam izgubila zbog svoje ljenosti i nemarnosti, vec na veoma ruzan nacin koji ne mogu ni poslje 5 godina da zaboravim...).
I sad kad sam pitala implantologa rekao mi je da je to vrlo komplikovano raditi jer protetiku moraju da "izvade" kako bi prisli implantatima i kako je to trebalo da se uradi prije kad su ih stavljali i kad su se implantaiti "primili".
A rijec je o jedinici, dvojci i trojci...
Pa sam mislila da li moze trasplanat da se stavi a da se ne diraju implantati

Implantati
Postovani, iNteresuje me koliko kosta ugradnja TITANIJUMSKIH implantata za sva cetri ocnjaka (gore i dole). Genetski nedostaju od rodjenja. Odgovor mi je hitno potreban
Unapred zahvalan
[email protected]
Unapred zahvalan
[email protected]
Cijena u Hrvatskoj kosta oko 1000 eura za titanium implantat. Vjerojatno i za Srbiju i BIH kosta isto. To je vrlo skupo, tako da bih prije preporucio mostove, no ako imate novaca, onda to napravite. Kada ugradite implantant ne smijete jesti nista tvrdo od 6 tjedana do 6 mjeseci, ovisi kako ce vam se brzo prilagoditi implantant u vilici.
malena82 napisao:imam implantete vec 5 godina, uradjeni su super, ne primjecuje se da nisu moj zubi, ali iznad njih meso se podosta povuklo nagore.
malena82 napisao:
Kad su mi stavljali implantate desni su se vec povukle nagore.

kako je nesto uradjeno super, ako u samom startu nije bilo dobro?
Pretpostavljam da ste zadovoljni izradom protetskih krunica na implantima, koji vjerovatno potpuno zadovoljavaju estetski (keramika).
Ali povlacenje desni je zapravo jedan od problema u implantologiji.
Savremena dostignuca implantologije su savrseno resila probleme implant-kost, ali odnos implant-meko tkiv tj. desni, nije u potpunosti resen i doveden do savrsenstva. Zato i taj problem povlacenja desni.
Postoje korekcione operacije sa granulama vestacke kosti, membranama, transplantacijom desni, parodontoloskih operativnih zahvata, i sve su to duboka specijalisticka pitanja vasih lekara implantologa, oralnih hirurga, spec. parodontologa i dr. spec. koji rade ovu oblast.
sretno i nemojte taj problem izbegavati!
Re: implantati
Vestacka kost kosta od 55e do 75e zavisi da li je u granulama ili vec ima neki oblik a mozes je naci u srbodentu na autokomandi ili dental ant u strahinjica bana, a koliko " majstor uzima za ruke" nemam pojma moraces sama da proveris kod svog stomatologa!!!!malena82 napisao: Interesuje me da li neko zna moze li se uraditi transplantacija i ko to radi koliko kosta i kakav je postupak toga?
Unaprijed zahvalna Sanja

informacija o ugradnji implanta
Treba mi cena u Beogradu za ugradnju 2.implantata(gornje jedinice)....
P.S.Nemam prednja cetiri ali mislim da most moze da se drzi za dva implantata!
Ako neko zna neka mi kaze cenu,proceduru i pouzdanos u kvalitet implantata...
Hvala unapred!!
P.S.Nemam prednja cetiri ali mislim da most moze da se drzi za dva implantata!
Ako neko zna neka mi kaze cenu,proceduru i pouzdanos u kvalitet implantata...
Hvala unapred!!
u kom smislu 'treba cena', jedna cena je vec spomenuta, 1000eur. Mislim da je moja majka uradila u BGu pre par godina za 700-800 (gornji ocnjak) ali ne bih preporucila tu ordinaciju jer je vodi jedna losa zubarka, iako implant nije ona postavljala vec covek koji dolazi po potrebi (ko zna sta se do sad promenilo, verovatno vise ne dolazi isti hirurg).
da li neko moze da preporuci zubara koji nije gadljiv prema starijim ljudima? moj zubar je super generalno ali kada sam odvela baku koju uzasno bole desni (ima krunice vec xy godina, bol se javio pre par nedelja) samo sto joj nije rekao 'mora to tako kad ste jednom nogom u grobu'. ni jedan bol nije normalan a narocito kad se radi o desnima zdrave osobe, sta sad ona treba da radi kad joj samo govore 'normalno je to'?
da li neko moze da preporuci zubara koji nije gadljiv prema starijim ljudima? moj zubar je super generalno ali kada sam odvela baku koju uzasno bole desni (ima krunice vec xy godina, bol se javio pre par nedelja) samo sto joj nije rekao 'mora to tako kad ste jednom nogom u grobu'. ni jedan bol nije normalan a narocito kad se radi o desnima zdrave osobe, sta sad ona treba da radi kad joj samo govore 'normalno je to'?
Re: implantati
Zamolicu vas da mi preporuite ordinaciju u Beogradu za ugradnju implantata
Hvala puuuuuuo unapred!!!

Hvala puuuuuuo unapred!!!