hitno mi treba savet

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: vlada99, moderato

marija4444
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 18, 2018 7:12 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

hitno mi treba savet

Post od marija4444 »

nova sam ovde...juce celi dan sam trpela bol pukao mi je zub nema sta nisam probala da smirim bol ..zaputum u sred noci do mazestika...nisam bila u prilici da idem bilo gde ali ono mi je delovalo kao nocna mora pogledao je zub s instrumentom i prstom golim onako???? stavio je plombu i lek privremen ono sto me muci je kakva im je higijena i tih intrumenata ne mogu doci sebi ne znam sta da mislim jeste da me nije bockao svasta sam citala da su i hepatitis neki zaradili al opet i sad treba da ga vadim dal ima neko iskustva gde je provereno ok cisto i sta mislite o tim hitnim sluzba il da stisnem zube i otici na stomatoloski mada ni tamo ne znam kakvi su a ni cene
marija4444
Novi član
Novi član

Re: hitno mi treba savet

Post od marija4444 »

samo da kazem jos da za mazestik nisam cula nista cak sam pre 10 god bila s otokom tamo i zdrava prava sam nego generelno ljudi koji su ;zakacili visrus po zubarima ali sam najvise iszbezumljena zbog toga muci me uzasno isprepadao me je sam izgled ordinacije...gde otici sad ...
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Прсти нису проблем него квалитет стерилизације инструмената. Ако ти је Стоматолошки факултет опција, онда иди тамо.
marija4444
Novi član
Novi član

Post od marija4444 »

To je ono sto me i muci.Gotovo sad jesu nocna dezurna i treba da postoje ali i da se ulozi u njih kako ja da znam kako su sterilisani instrumentti ali po onome sto sam videla nadam se da sam imala srece nista vise
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Када би знала неке ствари које ја знам а које не смем јавно да кажем, вероватно никада више не би ишла код лекара.
marija4444
Novi član
Novi član

Post od marija4444 »

Bolje mi je da ne znam.
Dabar™
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 19, 2016 2:42 pm

Post od Dabar™ »

marija4444 napisao:samo da kazem jos da za mazestik nisam cula nista cak sam pre 10 god bila s otokom tamo i zdrava prava sam nego generelno ljudi koji su ;zakacili visrus po zubarima ali sam najvise iszbezumljena zbog toga muci me uzasno isprepadao me je sam izgled ordinacije...gde otici sad ...
*** kako mislis gde otici ... pa vrati se u svoju matichnu ordinaciju ili ... nadji neku ordinaciju gde ce ti se omoguciti da lichno nadgledas sterilizaciju instrumenata. jos nesto ... ne bi bilo zgoreg da znas da se instrumenti NE STERILISU zbog pacijenata nego prevenstveno ZBOG zubara i da se SVAKI pacijent UVEK tretira kao hepatitis pacijent.

Daba™
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

А пошто зубар зна да машину и сврдло неће гурати себи у уста...
BebaJoca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 27, 2018 2:49 pm

Post od BebaJoca »

I meni je hitno potreban savet :)

Vadjen je zivac iz 7ice u donjoj vilici pre nekoliko dana, stavljen je lek u kanale i zakazan zavrsetak radova za cetvrtak.
Zub me i dalje boli, tacnije kao da pulsira i osetljiv je na pritisak. Imam i ponovljen snimak ali posto sam radioloski nepismena ne znaci mi mnogo.
Da li je normalna ovakva osetljivost zuba s obzirom da je zub vec nekoliko dana "mrtav"?
Hvala unapred!
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Надам се да ће Дабар одговорити, а колико је мени познато пулсирање зуба је потпуно неприхватљиво.
BebaJoca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 27, 2018 2:49 pm

Post od BebaJoca »

aaaca napisao:Надам се да ће Дабар одговорити, а колико је мени познато пулсирање зуба је потпуно неприхватљиво.
Hvala puno :) I ja mislim da nije prihvatljivo iako mi je receno da je moguce da zub reaguje nekoliko dana. Do sada nisam imala reakcije posle vadjenja zivca pa me sadasnja situacija zbunila
Termalni Oklop
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 29, 2018 2:24 pm

Post od Termalni Oklop »

Kako je prošlo na kraju? I gde
Odgovori