HITNO MI JE
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 6:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
HITNO MI JE
Stomatolog da mi odgovori,koja je razlika izmedju provisa i citodura.I kojom metodom lijecite hronicni parodontitis.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm
.
Ako vam treba da izolujete kalcijum od cementa onda je najbolje a to uradite cink oksidom.
Izmedju provisa i citodura nema neke razlike.
Hronicni paradontitis mozes da probas da lecis sa ciscenjem zuba ultra zvukom i dobrom kiretazom uz koriscenje anestezije. Uvedes antibiodike Orvagile (Orvagile-D) i jos neki opsteg dejstva pri tome vodis racuna o alergiji na penicilin.
Ima jedna fora za skidanje inkrementacija ako ih ima a daje rezultate takve da dolazi i do regenerisanja kosti naravno ne na nivo na kom je bila dok je bila pre ali su rezultati vidni. Uzmes spicasti dijamant sto tanji i sto finiji i stavis na crveni kolenjak i onda ides oko korena zuba znaci udjes pod sluzokozu i fino lagano skidas inkrementacije. Najbolje da sve kontrolises rendgen snimkom.
Jedan mali savet. Ako radis privatno gledaj da investiras u rendgen i rvg ako vec nisi.
Izmedju provisa i citodura nema neke razlike.
Hronicni paradontitis mozes da probas da lecis sa ciscenjem zuba ultra zvukom i dobrom kiretazom uz koriscenje anestezije. Uvedes antibiodike Orvagile (Orvagile-D) i jos neki opsteg dejstva pri tome vodis racuna o alergiji na penicilin.
Ima jedna fora za skidanje inkrementacija ako ih ima a daje rezultate takve da dolazi i do regenerisanja kosti naravno ne na nivo na kom je bila dok je bila pre ali su rezultati vidni. Uzmes spicasti dijamant sto tanji i sto finiji i stavis na crveni kolenjak i onda ides oko korena zuba znaci udjes pod sluzokozu i fino lagano skidas inkrementacije. Najbolje da sve kontrolises rendgen snimkom.
Jedan mali savet. Ako radis privatno gledaj da investiras u rendgen i rvg ako vec nisi.
Odakle sad citodur?i on je iz grupe u kojoj je i provis,cavit...A fosf.cement je druga grupa,tj.nesto "jaca"privremena plomba od ovih prethodnih.
Ukoliko me sluzi moje sjecanje na materijale za zubne ispune;-)
svakako da po pravilu treba ZnOE za izolaciju ali ponekad nema vremena i za njega.A opet i nevezani eugenol je prica za sebe.
Ukoliko me sluzi moje sjecanje na materijale za zubne ispune;-)
svakako da po pravilu treba ZnOE za izolaciju ali ponekad nema vremena i za njega.A opet i nevezani eugenol je prica za sebe.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Nov 06, 2015 8:03 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Re: HITNO MI JE
Za ubuduce hitne slucajeve preporucam, Paradontitis ljecenje. Molim