Fiksna proteza
Re: Fiksna proteza
Ljudi, gde ste radili te brekete? Ja sam isto razmisljala o tome pa me interesuje gde je ko radio i kolike su cene otprilike? Da li je neko radio na stomatoloskom? Pozdrav!! 

-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Okt 07, 2009 5:51 pm
cao vima 
Evo da vam i ja prenesem moje iskustvo sa fixnom protezom,naime moji problemi su bili skoro neprimjetni ,ali eto meni su smetali i zato sam odlucila da stavim aparatic
Nosila sam fixnu samo god dana,prosle su dvije god i sve je ok,tacno mene je nerviralo to ciscenje tako da godinu dana bukvalno nista nijesam jela napolje (sem tecnu hranu naravno) a kuci bih je cistila posle svakog jela sa malom i velikom cetkicom ali lagano
meni je jako lijepo stajala,bas mi se svidjalo sto je nosim hehe cak sam je sacuvala za uspomenu,a i tu su bile razne boje,meni najdraze svijetlo plave i roze...eh kad se sjetim....fixna proteza je stvarno super stvar,a kad sam je ja nosila moja zubarka koja ima oko 40-ak god je tad nosila,tako da ko god brine o svojim zubima a ima potrebu i mogucnosti da je stavi,trebalo bi to da ucini sto prije 

Evo da vam i ja prenesem moje iskustvo sa fixnom protezom,naime moji problemi su bili skoro neprimjetni ,ali eto meni su smetali i zato sam odlucila da stavim aparatic

ja sam licno umereno razocarana sporocom promena kod mene.
odabrala sam skuplju varijantu, naprednije varijante, tzv samoligirajuce ortodontske aparate.
mene je privuklo to kako se, barem na reklami, ali i prema brojnim slikama 'before' i 'after' ponasa Damon proteza - navodno koristeci prirodne neagresivne sile polako ispravlja nepravilnosti i,koliko videh, siri i luk, pomera desni, menja oblik osmeha, lica..
(o Damonu vidite ovde - http://www.youtube.com/watch?v=rllrBkDp ... re=related
a ima i njihov zvanican sajt damonbraces.com)
Stvar je u tome sto sam ja za iste pare koliko kosta i Damon dobila samoligirajucu protezu ali neke druge marke i sad se pitam da li bi ona trebalo isto to da radi ili Damon ima jos nesto dodatno, specificno samo za nju pa je zato tako efikasna. Ako je odgovor da je to isto jer rade na istom principu -samoligirajuce, nema gumica i malih zichica) bar da se ne nerviram sto nisam probala sa Damon-om. Mozda mi se jos i izmeni stanje, ali mnogo sporo to ide..Vidim da je prosek nosenja tih proteza 20 meseci a ja tek nosim 8 meseci, tako da..jos imam nadu
Zamolila bih nekog ortodonta ili nekog od strane ortodonta upucenog pacijenta, da mi kaze jel su te samoligirajuce proteze iste, tj jel sve rade posao isto il ima i tu bojih i gorih
odabrala sam skuplju varijantu, naprednije varijante, tzv samoligirajuce ortodontske aparate.
mene je privuklo to kako se, barem na reklami, ali i prema brojnim slikama 'before' i 'after' ponasa Damon proteza - navodno koristeci prirodne neagresivne sile polako ispravlja nepravilnosti i,koliko videh, siri i luk, pomera desni, menja oblik osmeha, lica..
(o Damonu vidite ovde - http://www.youtube.com/watch?v=rllrBkDp ... re=related
a ima i njihov zvanican sajt damonbraces.com)
Stvar je u tome sto sam ja za iste pare koliko kosta i Damon dobila samoligirajucu protezu ali neke druge marke i sad se pitam da li bi ona trebalo isto to da radi ili Damon ima jos nesto dodatno, specificno samo za nju pa je zato tako efikasna. Ako je odgovor da je to isto jer rade na istom principu -samoligirajuce, nema gumica i malih zichica) bar da se ne nerviram sto nisam probala sa Damon-om. Mozda mi se jos i izmeni stanje, ali mnogo sporo to ide..Vidim da je prosek nosenja tih proteza 20 meseci a ja tek nosim 8 meseci, tako da..jos imam nadu
Zamolila bih nekog ortodonta ili nekog od strane ortodonta upucenog pacijenta, da mi kaze jel su te samoligirajuce proteze iste, tj jel sve rade posao isto il ima i tu bojih i gorih
Da li neko može da mi preporuči ortodonta u Beogradu i pošalje podatke na pp???
Hvala!
Hvala!
Ljudi jos samo mesec dana i skidam posle godinu i 2 meseca eeeeeeeeeeeeeeeej !
Samo hrabro
Pozdrav

Samo hrabro
Pozdrav
Bas lepo sto su neki uspeli da ulepsaju svoj osmeh sto i ja zelim, iako nemam neke vece probleme sa zubicima, samo mi donji malo idu vise ka unutra nego sto stoje pravo, pa mi je na pamet pao taj aparatic. Da li neko moze da mi na pp napise gde je isao i koliko ga je kostalo? Da li je obavezno vadjenje umnajka pre toga ili zavisi? Pozdrav!! 

posto i ja planiram sa stavim fiksnu imam jedno pitanjce-da li ima neko da je stavio fiksni estetski aparat safir staklo?
i da li je cena 1600e za obe vilice ili za jednu konkretno za taj safir ice? treba mi dobar ortodont u novom sadu koji to radi...molim vas preporuku?
pozdrav svima!
i da li je cena 1600e za obe vilice ili za jednu konkretno za taj safir ice? treba mi dobar ortodont u novom sadu koji to radi...molim vas preporuku?
pozdrav svima!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am
Zazo,zaza-ns napisao:posto i ja planiram sa stavim fiksnu imam jedno pitanjce-da li ima neko da je stavio fiksni estetski aparat safir staklo?
pozdrav svima!
to bi trebalo da je cena za obe vilice, za period od godinu dana, a mogu da pitam ko radi u Novom Sadu takav ili estetski lepši fiksni orto-aparat, ako je estetika u pitanju.
hvala....cekam preporuku
mada nesto sada istrazujem o tom inman aparatu pa mi treba dobar ortodont koji ce mi reci da li to ima smilsa u mom slucaju.

mada nesto sada istrazujem o tom inman aparatu pa mi treba dobar ortodont koji ce mi reci da li to ima smilsa u mom slucaju.
-
- Aktivan član
Da, inman ne može ništa malko složenije da poradi.
Koliko imate sada godina, Zazo?
Koliko imate sada godina, Zazo?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 5:15 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
jel mmoze neko da mi preporuci gde da se raspitam za protezu u BG(kod kog stomatologa)? Planiram da je stavim na pauzi izmedju 2 semestra (pocetkom februara) tako da mi brzo treba odgovor pls!!!
-
- Aktivan član
Nomenklaturo,
ja sam i vama i Zazi poslala porukice, ali mi deluje da ne odlaze, pa pogledajte, molim vas.
ja sam i vama i Zazi poslala porukice, ali mi deluje da ne odlaze, pa pogledajte, molim vas.
stigle su porukice. uzgred imam 32god.
-
- Aktivan član
Eh, curetakzaza-ns napisao:stigle su porukice. uzgred imam 32god.

lepa vest je da sam pronasla ortodonta koji radi safir ice u ns i to obe vilice za 1000e
!!! no prvo cu ici na konsultacije za inman u bg jer nazalost u ns ih nema.