Endodoncija, punjenje kanala apexitom?

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ladybg
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 06, 2014 9:34 am

Endodoncija, punjenje kanala apexitom?

Post od ladybg »

Da li neko od vas kolega ima iskustva sa apexitom?
pre neki dan sam radila reviziju I predhodno su kanali bili punjeni apexitom I gutaperkom naravno. pasta je bila mekana I nakon godinu dana od punjenja gutaperka se lagano vadi iz kanala... totalno sam razocarana ovim materijalom, mozda I sestra gresi prilikom mesanja apeksita, mozda ga I ona umesa suvise tecno.. ne znam.. pokusavam da nadjem odgovore na netu ali bezuspesno...ima li ko od vas neku informaciju ili link da mi posalje? hvala
Shtex
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 12, 2008 10:36 pm

Re: Endodoncija, punjenje kanala apexitom?

Post od Shtex »

Apeksit je generalno tecan materijal. Gutaperka mora dobro da se kondenzuje u radu sa njim i da se pazi da se ne preforsira punjenje zbog tecenja. Poz
ladybg
Novi član
Novi član

Post od ladybg »

Shtex napisao:Apeksit je generalno tecan materijal. Gutaperka mora dobro da se kondenzuje u radu sa njim i da se pazi da se ne preforsira punjenje zbog tecenja. Poz
hvala na brzom odgovoru. trudicu se da samo malo oblozim kanal pastom a da ostatak bude samo gutaperka pa da vidimo ukoliko se nakon par dana kad budem stavljala plombu opet pomera punjenje vracam se ja na stari dobri endometazon .
vec mi se jedan kolega zalio da nakon punjenja zuba apexitom ne moze da radi nadogradnju jer mu se punjenje pomera ...pa se vratio na endometazon .
garni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 24, 2013 10:08 pm

Post od garni »

niste jedini koleginice..u kanalu sve mekano,crno i raspadnuto,nakon par godina od punjenja..elem,zakljucak..apexit je na bazi Ca(OH)2,koji je rastvorljiv. nasla sam studiju gdje su testirane razne paste na propustljivost..AH plus i ketac endo su najbolje prosli..licno sad radim sa ah plus..Pozdrav!
ladybg
Novi član
Novi član

Post od ladybg »

garni napisao:niste jedini koleginice..u kanalu sve mekano,crno i raspadnuto,nakon par godina od punjenja..elem,zakljucak..apexit je na bazi Ca(OH)2,koji je rastvorljiv. nasla sam studiju gdje su testirane razne paste na propustljivost..AH plus i ketac endo su najbolje prosli..licno sad radim sa ah plus..Pozdrav!
bas tako kaako ste opisali mekano crno I raspadnuto :cry:
Odgovori