Posto si iz KG verujem da se mozda i znamo iz vidjenja. E sad da ti kazem. Ti si mozda imao srece pa si i video sve, kao sto sam i ja kod Vlade Zdravkovica na vezbama iz Interne, ali znam ljude koji kod doticnog asistenta koji je gastroenterolog nisu za ceo semestar videli nista sem anusa! I onda takvi ljudi treba da izadju na prakticni kod Zdravkovica ili kod Davidovica...znas o cemu pricam! Onda dodje dekan i prica pola sata pretprosle godine kako ce da se uvede karantin itd...da sutdenti obidju sve da budu 24h u bolnickom krugu. Studenti su od spavaonice pravili kucu velikog brata svake veceri! Sticajem okolnosti bio sam par dezurstava kod Davidovica i Zdravkovica na koronarnoj po celu noc pa sam vidjao doticne kolege koje su samnom slusale trecu godinu. Ono je bre sprdnja! Jure profesore da im ispotpisuju kartone i idu da se zezaju. Ispadnes budala sto dodjes na dezurstvo, zoves lekare i molis da ti dozvole da dodjes, da vidis nesto i naucis. Gledaju te ko budalu...mada to mene ne dotice!SilverShark napisao:@studentbg: Ti se ponasas ko da u zivotu nisi prosao pored med. fakulteta kada tako pricas. Da,i dalje smatram da neozbiljnog ne mozes naterati da radi ako nece niti ga na kraju krajeva treba terati... Za sve postoje prakticni kolokvijumi, a pre usmenog ispita prakticni ispit (koji nije ni malo lak) pa ako nisi naucio prakticno do usmenog neces ni stici a kamoli poloziti ispit. Tvoji rigidni stavovi su preterani a u startu trebas da razmisljas da to sto neko upise medicinu ili bilo koji fakultet-ne znaci i da ce ga zavrsiti...
To sto vidis na vezbama iz interne je samo VIDIS!!! Da bi stekao rutinu i bio sigurniji u ono sto vidis, cujes i znas moras da sam sebi organizujes dodatne sate i sate u bolnici sa nekim ko ima volje da ti pokaze! Najtuznije je sto kad zavrsis faks i dodjes na staz, doticni lekar ti kaze : uzmi svesku i olovku i pisi anamnezu...?! Onda slobodno mozes da uriniras na onih 6-8 godina koje si proveo na faksu dok su oni sa ekonomije za te godine diplomirali i napravili po dvoje dece! Mlate nas bre sa glupavim stvarima i detaljima koje i najbolji student zaboravi i nikad se ne seti jer mu nikad i nece trebati, a sati na klinici minimalni! Hvala bogu pa ima ljudi kao sto su Zdravkovic i Davidovic i jos poneki koji imaju volje i zivaca da rade sa ljudima...
Onog momenta kad se bude uveo krvavi rad i 20h nedeljno na klinici u dnevnim i nocnim casovima, onda ce diploma da znaci znanje za sve! Ali onda gospodo zaboravite vikend bleje i pijanke sa svojim skolskim drugarima koji su upisali Megatrend i slicne fakultete...imacete vremena samo za licnu higijenu i par telefonskih poziva u toku dana...ali cete znati posao! Ovako, samo se igramo!