Rano je za bebe

Pitanja u vezi sa seksualnim životom prestaju da budu zabranjena tema. Postavite pitanja, podelite iskustva ili se informišite o temama vezanim za seksualno zdravlje žene ili muškarca.

Moderatori: ModeratA, moderato, vlada99

Odgovori
LEANDRINHO
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 23, 2009 1:02 am

Rano je za bebe

Post od LEANDRINHO »

Evo ovako moja devojka obicno ima menstruaciju na 30 dana dakle imala je 30 septembra pa je trebalo da dobije 30 oktobra ali nije jos.Mi smo u medjuvremenu imali odnose 22 oktobra to je prosli petak.Tokom odnosa nisam koristio nikakvu zastitu na pocetku tj mozda 5 min najvise,kada sam krenuo da stavim kondom primetio sam nekakvu belu kap na vrhu mog polnog organa kako izlazi iz njega samo jedna kapljica medjutim 100% sam siguran da nisam svrsio da li je moguce da je to sekret od nje posto ne vidim kako bi to mogla da bude kap sperme kada nisam svrsio a i radili smo samo 5 min max bez kondoma.Plasim se jer je ona danas trebala da dobije a nije jos uvek i jajnici je bole samo na trenutke a od ponedeljka ima mucnine s vremena na vreme i ponekad bolove u stomaku mada kontam da joj je muka svaki put kada treba da dobije ali me plasi zasto je jajnici ovoliko malo bole obicno nije to slucaj.Jel moze neko da mi kaze jesu joj tad bili plodni dani ili ne,da li treba da brinem?
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Re: Rano je za bebe

Post od Dea »

Ako ima ciklus na 30 dana to bi trebalo da su neplodni dani. U predsemenoj tecnosti kod muskarca ima sasvim dovoljno spermatozoida koji mogu da dovedu do oplodnje i bez da zavrsis unutra(zato prekinuti snosaj ili bilo koji snosaj bez kondoma nije nikakva zastita od nezeljene trudnoce). Sanse su ipak male jer je odnos bio u drugoj polovini ciklusa (problematicnije je kada je u prvom delu pre ovulacije, jer spermici dosta dugo zive pa mogu da "dobace" do plodnih dana iako tog dana kad je bio odnos nisu bili).
Sve u svemu mislim da je razloga za paniku malo, zene nemaju bas svakog meseca sve simptome kada treba da dobiju, vecina simptoma je ista u oba slucaja. Uostalom to sto joj kasni jedan dan je nista. I kod zena koje imaju uredni ciklus se ponekad desi da kasni i vise dana, a pogotovo ako ste u stresu od cele price, moze i na nervnoj bazi da kasni....
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Re: Rano je za bebe

Post od tamaraft »

Da ne bi razbijali glavu, kupite kucni test za trudnocu, ako bude pozitivan onda kod ginekologa na pegled da se utvrdi trudnoca pa posle cete vec sa lekarom i izmedju sebe traziti reshenje!

I ne znam samo odakle vam ideja da ne koristite kondom od samog starta odnosa, ako vec nemate zelju da imate decu?

Ne stvara se sperma samo prilikom ejakulacije tj vaseg orgazma, presemena technost sadrzi spermatozoide isto tako i dovoljna je kap a mozda i manje od toga da se desi oplodnja jajne celije.
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori