Bilo je leto.Na klupi gde su sedeli pacijenti i cekali da ih prozovemo za ispitivanje disajne funkcije sedeli su i dvoje mladih, lepih, videlo se na prvi pogled -zaljubljenih ...Ona se zalila da nocu ( hm) pocinje da se gusi...Nedavno sklopljen brak iz ljubavi kako su govorili a rekoh i da se to moglo zakljuciti - nekako na prvi pogled...

Tog dana svi testovi disajne funkcije bili su uredni.
Odvela sam ih u svoju sobu i nju ispitala da mi detaljno navede sve radnje koje obavi pre odlaska u postelju.Navela je, pored ostalih za mene je bila od vaznosti da se uvek tusira HLADNOM VODOM pre odlaska u postelju.
Sutradan su dosli , donela peskir, papuce i dr.
Opet smo joj ispitali disajnu f. pre odlaska na tusiranje potom se istusirala hladnom vodom u nasem kupatilu(za osoblje) onako kako to cini kod kuce...
Nakon toga smo joj uradili isto ispitivanje disajne funkcije i nasli poprilicno izrazen stepen opstrukcije u disajnim cevima...
Zakljucili smo da se radi o reakciji na hladnocu i uputili je alergo- imunolozima na dalje ispitivanje koji su potvrdilia nasu sumnju .
Ova bolesnica imala je srecu da smo joj otkrili uzrok cime su resene njene tegobe.(kod alergijskih reakcija je cesto veoma tesko otkriti agens koji deklansira alergijsku reakciju- u mnogim slucajevima se i ne otkriju!). R.