Pozdrav svima sa ovog foruma,
imam 34 god i imam dvoje dece, nepusac.
Od pre tri meseca, iznenada nisam mogla da udahnem vazduh do kraja cesto, pri cemu sam ubrzo dobila neku vrstu upale bronhija koja je bila lokalizovana, peklo me je kod grudne kosti sa leve strane i zatezalo me je levo plucno krilo pri udahu, nije bilo iskasljavanja,temperatura normalna i ponekad 37.Pulmolozi nisu culi nista, RG pluca i EKG u redu.
Posle 20 dana pecenja po grudima i bola u toj pocetnoj tacki, a nemanja nikakve dijagnoze, odlucujem se da na svoj zahtev uradim CT pluca u Kamenici. Sve je bilo u redu. Pecenje se nastavlja i nemogucnost udaha do kraja. Na svoju ruku pila Hemomicin pri cemu se pecenje lokalizuje u pocetnu tacku i prelazi u tup bol koji se povremeno javlja i u pleckama, a u grlu stalno prisutan beli lepljivi slajm koji ne iskasljavam ali je stalno prisutan, nos nije zapusen niti je skorije curio, tj. sve je u redu,
jedna od dijagnoza je bila GERB ali nema pozitivnog odgovora na terapiju,niti imam zgaravicu.
Napomenucu da sam u vreme nastanka tegoba bila anemicna, hemog. 80, a Fe 3,2. Terapijom sam popravila hemog. na 136, Fe oko 10, i nastavljam terapiju do popunjavanja depoa. Anemija je nastala usled obilnih ciklusa i krvarenja iz unutrasnjih hemoroida,kolonoskopija-uredna, gastroskopija -nadjena helikobacter pilori.
I tako simptomi se nastavljaju, zatezanje i tup bol u levom plucnom krilu, nemogucnost udaha do kraja, sem u odredjenim pozama i slucajevima.
Radila sam dva puta i spirometriju, necete verovati tj. mislicete da sam sigurno za psihijatra ali parametri su preko 100 proc. i svi preko gornje granice tj. u KC rekli da mogu da ronim, test na alergene(bockanje) negativan, Uz stit. zlezde uredan kao i hormoni. Sve vreme osecam smusenost i gubitak koncentracije.
Kad lezim na ledjima i duboko udahnem osecam slabo sustanje u plucima u predelu tacke u kojoj osecam tup bol.
Da li cu ja ikad disati ponovo kao ranije, inace sam planinar, i da li ponavljati posle dva i po meseca neke pretrage ili sta? Hvala unapred na odgovoru.