Cudan problem u plucima ili srcu.

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
kepa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 4:02 am

Cudan problem u plucima ili srcu.

Post od kepa »

Desava mi se da cesto osecam "nesto" u predelu srca odnosno u levom delu grudnog kosa. To "nesto" je jako neprijatno ali nije bol. Prosto kao da se nesto pomera u plucima, kao da se neki delovi tkiva kidkaju pomalo, kao da me cacka nesto...i to ne uvek na istom mestu vec i malo vise i malo nize od recimo predela srca. Nekad osetim kao da je neki mehuric tu u rebrima, a nekad da je opet tako nesto ali 10-15cm nize, u stomaku.Desava se da dok spavam osetim to i tada moram da se okrenem na neku stranu da bi ublazio taj neprijatan osecaj ili da prosto moram da naslonim nadlakticu na taj deo grudi i da pritisnem kako ga ne bi osecao.. Taj osecaj traje vec vise od godinu dana (manje ili vise), i do sada nisam imao hrabrosti da odem kod lekara. Sve mi nekako izgleda kao rak pluca ili tako nesto sa srcem jer ne boli, ali znam da se nesto desava tamo. Mozda je i cak neki cir zeludca ili tako nesto.
Aktivno sam pusio nekih 3-4 godine a prestao sam pre 2 nedelje i ne nameravam ponovo da pocnem.
Zamolio bih za predloge sta moze da bude ovo, ako sam dovoljno dobro objasnio.
Hvala.
P.S. Da dodam da imam 23 godine...
jelenav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 26, 2004 7:39 pm

Post od jelenav »

Hej, to najverovatnije nije nista opasno. Idi kod kardiologa za svaki slucaj, ali najverovatnije je psihicke prirpde i desava se cesto kod mladih ljudi
ne brini
cao
miki-miki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 18, 2009 2:28 pm

Re: Cudan problem u plucima ili srcu.

Post od miki-miki »

kepa napisao:Desava mi se da cesto osecam "nesto" u predelu srca odnosno u levom delu grudnog kosa. To "nesto" je jako neprijatno ali nije bol. Prosto kao da se nesto pomera u plucima, kao da se neki delovi tkiva kidkaju pomalo, kao da me cacka nesto...i to ne uvek na istom mestu vec i malo vise i malo nize od recimo predela srca. Nekad osetim kao da je neki mehuric tu u rebrima, a nekad da je opet tako nesto ali 10-15cm nize, u stomaku.Desava se da dok spavam osetim to i tada moram da se okrenem na neku stranu da bi ublazio taj neprijatan osecaj ili da prosto moram da naslonim nadlakticu na taj deo grudi i da pritisnem kako ga ne bi osecao.. Taj osecaj traje vec vise od godinu dana (manje ili vise), i do sada nisam imao hrabrosti da odem kod lekara. Sve mi nekako izgleda kao rak pluca ili tako nesto sa srcem jer ne boli, ali znam da se nesto desava tamo. Mozda je i cak neki cir zeludca ili tako nesto.
Aktivno sam pusio nekih 3-4 godine a prestao sam pre 2 nedelje i ne nameravam ponovo da pocnem.
Zamolio bih za predloge sta moze da bude ovo, ako sam dovoljno dobro objasnio.
Hvala.
P.S. Da dodam da imam 23 godine...

Isti problem kod mene, kao mehurici u levom delu grudnog kosa, ne pusim vec 2 godine, aktivno se bavim sportom (teretana + kardio 30min dnevno).

Sta to moze biti ?!?!?
mislimsvojimmozgom
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 26, 2008 8:42 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

DOKTRINA

Post od mislimsvojimmozgom »

U doktorskom poslu PRAVILO je : ispitati coveka koji navodi odredjene tegobe odnosno iskljuciti organsko oboljenje ...Ako se ne nadje nista onda se ispitivanje prebacuje na oblast eventualnih konverzivnih i dr. reakcija - psiholog/psihijatar.
Iz ovog izvuci zakljucak a to je >da se trebas javiti lekaru ....
poz.R.
Ako si licem okrenut prema suncu sve će senke biti iza tebe.R.:)))
Odgovori