bronhogena cista
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
bronhogena cista
Prije 2 mjeseca operisala sam pluća i patološki nalaz je glasio:bronhogena cista 8x6x4. Nakon operacije sam se dobro oporavila, međutim stalno osjećam bolove i probadanja u predjelu raza koji i nije tako malen (oko 20 cm), pa me interesuje da li je to normalno? Takođe me zanima da li postoji mogućnost da se cista ponovo smjesti u moja pluća? Imam 31 godinu.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ciste u takvom tkivu su obichno urodjene pa je teshko da ce ih opet biti koliko ja znam!
a oporavak i ziganja i peckanja i zatezanja reza traju i do 6 meseci, godinu dana....ipak je dosta tkiva secheno da se dosje do pluca.....
drz se
a oporavak i ziganja i peckanja i zatezanja reza traju i do 6 meseci, godinu dana....ipak je dosta tkiva secheno da se dosje do pluca.....
drz se

Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
bronhogena cista
Javljam se sa zakašnjenjem na ovu temu. Ja sam u januaru operisala bronhogenu cistu, takođe. Još uvek osećam rez, i rekli su mi da to može da potraje i do godinu dana. Svako veče rez mažem Šaljićevim melomom za razne. Ranije sam to radila 2-3 puta dnevno, sa da kada radim mogu da se mažem samo naveče pred spavanje.
Ponekad osećam i neko blago probadanje na ledjima, na plećkama. Valjda sve to treba da dođe na svoje mesto, s obzirom da su mi širili rebra. Naime, imam rez ispod pazuha pa ispod dojke.
Koliko znam, bronhogena cista je retkost, i iskreno se nadam da sam se rešila tog problme.
Ponekad osećam i neko blago probadanje na ledjima, na plećkama. Valjda sve to treba da dođe na svoje mesto, s obzirom da su mi širili rebra. Naime, imam rez ispod pazuha pa ispod dojke.
Koliko znam, bronhogena cista je retkost, i iskreno se nadam da sam se rešila tog problme.
Ja takođe ožiljak mažem jomelop melemom, tako su mi bar rekli da je najbolji, mada u polednje vrijeme i nisam nešto ažurna sa mazanjem. Zanima me da li ideš na kontrole? Ja sam imala samo jednu kontrolu kod hirurga ,15 dana nakon operacije i rekao mi je da je da se javim pulmologu ukoliko se pojave nekakvi veći problemi. Ova probadanja i peckanja ne smatram većim problemima tako da do sada nisam nikako posjetila ljekara.
bronhogena cista
Ja sam bila na kontroli otprilike mesec dana nakon operacije. Snimila sam pluća i doktor - hirug je pogledao snimak i rekao da je sve u redu. Rakao mi je i da dođem na kontrolu za dva meseca. To bih trebala da obavim ovih dana. Nadam se da će biti sve u redu.
bronhogena cista
Juče sam bila na kontroli kod grudnog hirurga. Pogledao je rentgenski snimak pluća i rekao je da je sve u redu. Zakazao mi je kontrolu za 6 meseci. Takođe, preporučio mi je plivanje.
Super što su nalazi uredni!!!!!
Kod mene se pojavila deformacija lijevog grudnog koša (tretirana strana) u smislu izbočenih rebara,tako da je asimetrija uočljiva čak i kroz odjeću, što prije naravno nije bio slučaj. Tako da sam odlučila ove sedmice otići na ispitivanja, čisto da utvrdim da li je to uobičajena pojava ili nešto "drugo".
Kod mene se pojavila deformacija lijevog grudnog koša (tretirana strana) u smislu izbočenih rebara,tako da je asimetrija uočljiva čak i kroz odjeću, što prije naravno nije bio slučaj. Tako da sam odlučila ove sedmice otići na ispitivanja, čisto da utvrdim da li je to uobičajena pojava ili nešto "drugo".