bronhogena cista

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
do mama
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 10:40 pm

bronhogena cista

Post od do mama »

Prije 2 mjeseca operisala sam pluća i patološki nalaz je glasio:bronhogena cista 8x6x4. Nakon operacije sam se dobro oporavila, međutim stalno osjećam bolove i probadanja u predjelu raza koji i nije tako malen (oko 20 cm), pa me interesuje da li je to normalno? Takođe me zanima da li postoji mogućnost da se cista ponovo smjesti u moja pluća? Imam 31 godinu.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

ciste u takvom tkivu su obichno urodjene pa je teshko da ce ih opet biti koliko ja znam!

a oporavak i ziganja i peckanja i zatezanja reza traju i do 6 meseci, godinu dana....ipak je dosta tkiva secheno da se dosje do pluca.....

drz se :)
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
zlett
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jan 12, 2008 4:36 pm

Post od zlett »

A shta je u stvari cista?
Salux ae grotti,prima lex esto!!!
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

zlett napisao:A shta je u stvari cista?
Supljina oblozena epitelom i ispunjena tecnoscu.
pavlina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 11, 2006 1:23 pm

bronhogena cista

Post od pavlina »

Javljam se sa zakašnjenjem na ovu temu. Ja sam u januaru operisala bronhogenu cistu, takođe. Još uvek osećam rez, i rekli su mi da to može da potraje i do godinu dana. Svako veče rez mažem Šaljićevim melomom za razne. Ranije sam to radila 2-3 puta dnevno, sa da kada radim mogu da se mažem samo naveče pred spavanje.
Ponekad osećam i neko blago probadanje na ledjima, na plećkama. Valjda sve to treba da dođe na svoje mesto, s obzirom da su mi širili rebra. Naime, imam rez ispod pazuha pa ispod dojke.
Koliko znam, bronhogena cista je retkost, i iskreno se nadam da sam se rešila tog problme.
do mama
Novi član
Novi član

Post od do mama »

Ja takođe ožiljak mažem jomelop melemom, tako su mi bar rekli da je najbolji, mada u polednje vrijeme i nisam nešto ažurna sa mazanjem. Zanima me da li ideš na kontrole? Ja sam imala samo jednu kontrolu kod hirurga ,15 dana nakon operacije i rekao mi je da je da se javim pulmologu ukoliko se pojave nekakvi veći problemi. Ova probadanja i peckanja ne smatram većim problemima tako da do sada nisam nikako posjetila ljekara.
pavlina
Novi član
Novi član

bronhogena cista

Post od pavlina »

Ja sam bila na kontroli otprilike mesec dana nakon operacije. Snimila sam pluća i doktor - hirug je pogledao snimak i rekao da je sve u redu. Rakao mi je i da dođem na kontrolu za dva meseca. To bih trebala da obavim ovih dana. Nadam se da će biti sve u redu.
pavlina
Novi član
Novi član

bronhogena cista

Post od pavlina »

Juče sam bila na kontroli kod grudnog hirurga. Pogledao je rentgenski snimak pluća i rekao je da je sve u redu. Zakazao mi je kontrolu za 6 meseci. Takođe, preporučio mi je plivanje.
do mama
Novi član
Novi član

Post od do mama »

Super što su nalazi uredni!!!!!

Kod mene se pojavila deformacija lijevog grudnog koša (tretirana strana) u smislu izbočenih rebara,tako da je asimetrija uočljiva čak i kroz odjeću, što prije naravno nije bio slučaj. Tako da sam odlučila ove sedmice otići na ispitivanja, čisto da utvrdim da li je to uobičajena pojava ili nešto "drugo".
Odgovori