bronhitis,HOBP ili ??

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

pravedna
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 01, 2007 9:38 am

Post od pravedna »

@draganvma

Poštovani,
evo mene opet sa novim nalazima.

Kako su mi bolovi počeli da se smiruju tek pre 3 dana, oni tako krenuli da dijagnostikuju, na vreme :roll:

Ponovljena krvna slika i sedimentacija sada 16/45, ostalo b.o.

Poslata sam kod gastroenterologa, neurohirurga, pneumo-fiziologa u Institut u Kamenici.

Gastroenterolog se angažovao da mi se ponove rezultati i tražio periferni razmaz krvi koji tek treba da pogleda neki hematolog i tražio analizu na Herpes Zoster. I smanjio mi terapiju, al to nije sad tema :P

Neurohirurg
degenerativne promene na kičmenom stubu
Zaključak: Molim hitno uraditi MRI kičmenog stuba
DG. nešto torakalis, bla, bla nemam ovde rezultate.

Pneumofiziolog
Kaže mirovanje 5 dana, utopljavanje, čajevi, berodual sprej 3 dana 3x2 udaha zbog šlajima, ne izlaziti napolje do kontrole.
Na kontroli načiniti dogovor oko CT toraksa za to su indikacije u izraženoj hiperinflaciji pluća, koja se vidi na rtg snimku, i zbog povišenog IGV-a u plućnoj funkciji koji je 142%. I pita me kako to niko nije video. Pa ne znam ni šta mu to dođe, al dobro.
DG. pored onog toraksa, bla, bla, virosis, neuralgija inter nešto, i Emfizema pul in obs. Mislim da sam dobro napisala

nazvala sam onu dr. što me je vodila i ona kaže nek te zrači da bi dokazao da nema ništa. A on mi objasnio da taj neki spiralni CT što imaju zrači tek koliko i jedan dan proveden na moru na suncu 12 sati.

Dobila sam nalaz Herpes Zostera Igm 3.5 nereaktivan (reaktivan tek iznad 10) IGG 609 a reaktivan je iznad 100, znači reaktivan, ali ja se već žalim na bolove 5 nedelja pa ne znam da li je od toga ili od čega više.

Sve u svemu kao baba sam i polako mi je dosta svega. Dok sam kukala svi kao ništa. Ja se pojavim na kontroli kao bolje , a oni krenu da ispituju.
Strašno :evil:

Napišite mi ako imate nešto na ovo sve da kažete.

Veliki pozdrav iz NS :wink:
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Nisam protiv MSCT-a iako se konstantno naglasava velika doza zracenja /mislim na forum/ ali nemam zelje da obrazlazem.
Samo ne znam cemu CT kod sumnje na emfizem?
Malo mi je citava prica suplja?
U krajnjem slucaju, sve nalaze i snimke u ruke, pa u KCS ili VMA.
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
pravedna
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 01, 2007 9:38 am

Post od pravedna »

Postovani Dragane,

CT sam uradila kao i niz drugih analiza.
Na CT su mi videli emfizem pluca, bronhiektazije i priraslice plucnih maramica. Isla sam i na vezbe disanja, a to sam sve radila u institutu u SR. Kamenici.

Magnet torakalnog dela kicme sam takodje uradila i sem ispravljenje lordoze i iskrivljenosti kicme u "obliku slova S" kako su mi rekli, nema nista drugo. I za to sam dobila vezbe. Ono sto me boli izmedju rebara, kazu da je interkostalna neuralgija, ali niko ne zna zbog cega, proci ce.

Toliko, stvari se krecu na bolje , pa ja lepo trazim posao i trudim se da ne razmisljam o svemu.

Hvala vam puno na podrsci.
Korisnikov avatar
draganvma
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 8:07 pm

Post od draganvma »

Ako je tako, onda uredan zivot, cist vazduh, banje, more, cetinarske planine, jacanje imuniteta kvalitetnom hranom i vitaminima....jer su takva pluca podlozna infekcijama i kod bolova bez naglih pokreta, utopljavanje bolnog mesta uz povremeno antireumatika dok ne popusti bol.
Srecno sa zaposlenjem!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Odgovori