Berodual kapi za inhalaciju?

Postavite pitanja ili podeliti savete i iskustva o oboljenjima disajnih organa. Saznajte kako se astma, hronična opstruktivna bolest pluća, emfizem, tumori pluća, hronična ili akutna, bakterijska ili virusna upala pluća, preveniraju, dijagnostikuju i leče.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav

Odgovori
blekika69
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 11:17 pm

Berodual kapi za inhalaciju?

Post od blekika69 »

Postovani forumasi, imam problem jer imam asmaticara u kuci koji koristi Berodual kapi za inhalaciju, ali na zalost u nasim apotekama od sredine decembra ga nema tako da su se do sada potrosile i zalihe koje smo imali za svaki slucaj. Zna li neko gde mogu da ga kupim ili nabavim na recept?
jela79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 03, 2011 2:30 pm

Re: Berodual kapi za inhalaciju?

Post od jela79 »

Ja sam danas zvala sve apoteke i uspela sam da nadjem Berodual kapi u apoteci u Ovči. Rade do 15h. Srećno! :)
Apoteka Ovča Mihaja Emineskua 70 011/273-1392
blekika69
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 22, 2008 11:17 pm

Post od blekika69 »

Hvala Jelo, pronasla sam ih, nabavila ih je posle dugog vremena i jedna privatna apoteka u mom mestu .
lanset
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 12, 2011 4:09 pm

Post od lanset »

blekika69 napisao:Postovani forumasi, imam problem jer imam asmaticara u kuci koji koristi Berodual kapi za inhalaciju, ali na zalost u nasim apotekama od sredine decembra ga nema tako da su se do sada potrosile i zalihe koje smo imali za svaki slucaj. Zna li neko gde mogu da ga kupim ili nabavim na recept?

Poštovani,

ja sam juce nabavio ove kapi posle dosta trazenja u Beogradu. Nasao sam ih u apoteci Alba Graeca Pharm apoteka I u Mirijevu, Ulofa palmea 3, tel 343-1280.

Mozda jos nekome ovde zatreba.

Pozdrav Aleksandar
rodja
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 24, 2006 7:36 pm

Post od rodja »

Problem sa Berodualom postoji vec izvesno vreme. Umesto Beroduala uzmite rastvor Spalmotil za inhalaciju. Ali moram da napomenem da je primena tzv. kratkodelujucih bronhodilatatora terapija koja se koristi po potrebi , odnosno kod pogorsanja. Za lecenje bronhijalne astme veoma je bitna preventivna Th koja podrazumeva primenu inhlacionih kortikostreoida i dugodelujucih bronhodilatatora. Izbor terapije zavisi od tezine astme, sto se procenjuje na osnovu prisustva dnevnih i nocnih simptoma astme i svakako na osnovu spirometrija.
Odgovori