Berodual kapi za inhalaciju?
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Branislav
Berodual kapi za inhalaciju?
Postovani forumasi, imam problem jer imam asmaticara u kuci koji koristi Berodual kapi za inhalaciju, ali na zalost u nasim apotekama od sredine decembra ga nema tako da su se do sada potrosile i zalihe koje smo imali za svaki slucaj. Zna li neko gde mogu da ga kupim ili nabavim na recept?
Re: Berodual kapi za inhalaciju?
Ja sam danas zvala sve apoteke i uspela sam da nadjem Berodual kapi u apoteci u Ovči. Rade do 15h. Srećno! 
Apoteka Ovča Mihaja Emineskua 70 011/273-1392

Apoteka Ovča Mihaja Emineskua 70 011/273-1392
Hvala Jelo, pronasla sam ih, nabavila ih je posle dugog vremena i jedna privatna apoteka u mom mestu .
blekika69 napisao:Postovani forumasi, imam problem jer imam asmaticara u kuci koji koristi Berodual kapi za inhalaciju, ali na zalost u nasim apotekama od sredine decembra ga nema tako da su se do sada potrosile i zalihe koje smo imali za svaki slucaj. Zna li neko gde mogu da ga kupim ili nabavim na recept?
Poštovani,
ja sam juce nabavio ove kapi posle dosta trazenja u Beogradu. Nasao sam ih u apoteci Alba Graeca Pharm apoteka I u Mirijevu, Ulofa palmea 3, tel 343-1280.
Mozda jos nekome ovde zatreba.
Pozdrav Aleksandar
Problem sa Berodualom postoji vec izvesno vreme. Umesto Beroduala uzmite rastvor Spalmotil za inhalaciju. Ali moram da napomenem da je primena tzv. kratkodelujucih bronhodilatatora terapija koja se koristi po potrebi , odnosno kod pogorsanja. Za lecenje bronhijalne astme veoma je bitna preventivna Th koja podrazumeva primenu inhlacionih kortikostreoida i dugodelujucih bronhodilatatora. Izbor terapije zavisi od tezine astme, sto se procenjuje na osnovu prisustva dnevnih i nocnih simptoma astme i svakako na osnovu spirometrija.