Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: nesvestica kod 3,5-godisnjeg deteta
PostPoslato: Uto Okt 28, 2008 9:28 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Postovi: 1893
molim vas za sto hitniji odgovor...
moj sin ima 3,5 godine,inace je vrlo zivahno i zdravo dete,sa dobrim apetitom i cvrstim snom!
sinoc nam se desilo nesto sto nas je ispametilo...igrao se,lepo jeo,odspavao popodne,znaci sve kao po obicaju...ali je u jednom trenutku pobledeo,legao na krevet i stalno ponavljao da mu se spava,poceo da koluta ocima i odmah smo ga odveli kod pedijatra...
objasnili smo sta mu se desilo i pedijatar je onako odokativno 'procenio' da mu je pao secer i dali su mu injekciju glukoze uz savet da ako mu se to ponovi u toku veceri da ga odmah odvedemo lekaru.
dete nikada nije imalo problema sa secerom,pre dva meseca mu je radjena krvna analiza i svi rezultati su bili u granicama normale....
da li smo pogresili sto nismo trazili ponovo upute za analizu krvi?
da jos pomenem,kao bebi mu je pedijatar cuo sum na srcu ali je na poslednjoj kontroli decji kardiolog uz pomoc ultrazvuka rekao da se sum skoro i ne cuje i da ce biti potrebna jos samo jedna kontrola za godinu dana ali da veruje da ce se to do tada srediti...
molim vas za savet,sta dalje,stvarno smo uplaseni!!!!!

_________________
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!


Poslednji put menjao sludjena mama dana Uto Okt 28, 2008 9:39 am, izmenjena samo jedanput

Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Okt 28, 2008 9:38 am 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Postovi: 1893
zaboravila sam da pomenem da ,cim smo izasli iz kuce,pocela je da mu se vraca boja u licu(inace je bledunjav) i stanje u kom je bio je proslo!!!!
znaci sve je trajalo nekih 15-ak minuta!

_________________
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: bez panike ali za detaljnu analizu
PostPoslato: Čet Okt 30, 2008 11:30 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 3:37 am
Postovi: 194
Lokacija: Beograd
Nadam se da je dete dobro,nalaz pedijatra je neobican,te bilo bi lepo da uzmete uput za detaljnu biohemiju sa oGTTestom,decjeg kardiologa i obavezno neurologa kod koga cetei nsistirati na EEGu makar to uradili privatno,ocnog i orl lekara.Kad iskljucite sve ozbiljne probleme,mozete mirno spavatiBudite uporni!pozdav!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Okt 30, 2008 12:19 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Postovi: 1893
hvala na odgovoru i savetima.
uradjena je laboratorijska analiza krvi,ukljucujuci i SUK a dali smo i mokracu na pregled.sto se tice tih rezultata sve je u redu,danas su stigli rezultati!
uradjen mu je i bris grla i nosa a data je i stolica za koprokulturu.rezultati stizu za nedelju dana.
takodje smo zakazali pregled kod kardiologa i neurologa!
sutra ga vodimo kod ocnog zato sto i inace ima strabizam i dioptriju od -0,75 i - 1,5,naocare i nosi i ne nosi(tesko ga je uvek naterati da stavi naocare,dovijamo se na razne nacine) pa smo i inace poceli da sumnjamo da mu se dioptrija povecala.
nesvestica se nije ponovila ali poceo je da se zali da ga bole oci i stalno ih trlja.sve mi se cini da ce to,izgleda ,biti glavni uzrok problema!
pedijatar je rekao da SUMNJA da su potrebne bas sve te analize ali nam je na nase uporno insistiranje dao upute!i vi ste mi samo pokazali da nismo panicari bez razloga i da je ipak potrebno sve preispitati ako nista drugo ono bar da budemo mirni i spokojni!
hvala jos jednom!

_________________
Ko ne zna, a misli da zna, budala je, ignorishi ga!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Čet Okt 30, 2008 6:02 pm 
OffLine Stalni član Stalni  član
Pridružio se: Ned Apr 27, 2008 12:45 pm
Postovi: 72
ija se slazem da je potrebno uciniti sve pretrage a vrlo vazan je i nalaz neurologa. ja imam djete od 7 godina.prije godinu dana sam u rano jutro primjetila da se trese. pokusala sam ga probuditi ali nije pomoglo. Isti dan otisli smo kod dezurnog pedijatra koji ga je poslao u bolnicu. Tamo su mu ucinjene sve pretrage i nakon dva EEG i 7 dana boravka u bolnici ustanovljena mu je jedna vrsta epilepsije. Dobio je tablete koje mora svakodnevno uzimati i napada do sada nije bilo. Naravno tako nesto ne mora biti kod vaseg sina ali stvarno je potrebnonapraviti sve pretrage!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Naravno da niste panicari
PostPoslato: Pet Okt 31, 2008 10:06 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Čet Avg 07, 2008 3:37 am
Postovi: 194
Lokacija: Beograd
Nesvestica je ozbiljan problem kod dece,ne mora da bude uvek ozbiljan uzrok iste,ali uvek zahteva detaljne pretrage.Obzirom na probleme sa vidom moze se dogoditi da je glavobolja ,pa i vrtoglavica uzrokovana istim,ali je vazno da pregled pored oftalmologa uradi i iskusan neurooftalmolog,jer ovakvi problemi sa ocima znaju da zamaskiraju mnogo ozbiljnija stanja na koja se tada ne obraca paznja.Kod neurologa cete insistirati na magnetnoj razonanci.Glavobolja i vrtoglavica u ovako malom uzrastu su stvari na koje se mora obratiti paznja!!!Bolje je uraditi bezopasan ,a nepotreban pregled i dobiti priliku da se dijagnostikuje i izleci problem,nego li cekati na mogucu evoluciju istog.Pozdrav!pisite kako je!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Nov 04, 2008 12:05 pm 
OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Čet Avg 28, 2008 10:24 pm
Postovi: 1893
obavili smo pregled kod oftalmologa i neurooftalmologa!dijoptrija mu je malo povecana na jednom oku,od-0,75 porasla je na -1 ,na drugom oku mu je dijoptrija ostala ista -1,5!receno nam je da OBAVEZNO dete nosi naocare non-stop!!!uskoro ce mu staviti i flaster!
zakazali smo MR u Nisu ali cemo za taj pregled morati da cekamo 3 meseca!
do tada,ostaje pitanje-kako ga naterati da nosi stalno naocare a da to ne bude na silu(strah me da ako ga silim previse ne stekne odbojnost),ovako ih bar nosi dok mu ne 'dosade' i kad ih skine ,tog dana vise ne dolazi u obzir da pristane da ih stavi!!!pokusali smo sve,pokazivali mu drugu decu koja nose naocare,ja nosim naocare i na to mu stalno ukazujem,pokusala sam i sa ucenama( :oops: )!!!
ako neko ima iskustva s tim,molim vas ,pomozite!!!!!!


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: nesvestica kod 3,5-godisnjeg deteta
PostPoslato: Sub Sep 04, 2010 12:50 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sub Sep 04, 2010 12:04 am
Postovi: 1
Pozzz 4all nisam hteo da otvaram novu temu nego da se nadovežem na ovu ako ne smeta.

Danas mi se desilo nešto strasno imam sina od 2.godine jos od rođenja muku mučimo sa krajnicima,i preključe dobije temperaturu 38.5 ,dok smo došli do lekara već je imao 39,5,nakon skidanja temperature dobija Objektivan nalaz: Febrilan,užarenih obraza,žderlo hipermično,tozile sočne,pulmo et cor bo.otoskopski nalaz neupadljiv.meningealni negativni.i dijagnozu Dg.angina catrrhalis JO3.lEČENJE bRUFEN SIRUP NA 6h po 7 ml i Panclav sirup 156,26MG na 8h 5ml,sedam dana.

Danas posle drugog dana terapije nije imao temperaturu,pa je izašao malo napolje,u jednom trenutku počeo je da trči prema meni plakajući jer mu je drugarica sa kojom se igrao otela loptu,taman kad sam hteo da ga uzmem pao je ispred mene na šta sam ja pomislio da se valja od besa,uzeo sam da ga podignem ali je bio sav mlitav i u jednom trenutku je prestao da plače i zatvorio oči i ostao bez svesti,što je trajalo 10sec,nakon toga je došao sebi i nastavio da plače.Odmah sam ga odvezao u dispanzer,gde je izvšen pregled pedijatra i neurologa koji su rekli da je sa njim sve u redu,kao i nalazi krvi sto su pokazali,i da je moguće da se zacenio od plakanja i u tom trenutku ostao bez vazduha :o .Takođe su mi rekli da ga pratim i ako nešto uočim čudno? da ga dovedem.Ja ne mogu oka da sklopim niti da budem miran,ako neko može da me smiri ili da neki savet koje imao slično iskustvo neka mi kaže.Hvala unapred


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 61 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: