HPV - polne bradavice - kondilomi
Re: HPV - polne bradavice - kondilomi
Nekad pomislim da koliko god ovakvi i slicni forumi imaju koristi i koliko god doprinose unapredjivanju svesti o nephodnosti preventive, brige o sopstvenom zdravlju itd. toliko doprinose konfuziji i stvaranju armije hipohodnara, a sto, ako malo detaljnije procitate pitanja po forumu, iskrsava kao kolateralna steta u naporu svih onih koji bi da doprinesu podizanje zdravstvenog standarda.
Elem, dragoljube011 to sto ste imali odnos sa devojkom kojoj su kasnije konstatovani kondilomi (pri tom mi zaista nije jasno kako njen ginekolog samo pregledom moze sa sigurnoscu tvrditi koliko dugo ona ima kondilime), ne znaci da i vi imate kondilome. Ukoliko ih sami ne vidite, najbolje bi bilo da se obratite dermatovenerologu koji ce izvrsiti strucan pregled (obzirom da za muskarce ne postoji test na hpv) i tako resiti vase dileme. Naravno, najefikasniju terapiju ce predloziti lekar, ukoliko je ona neophodna, te nema razloga za tolikom panikom! Kondilomi, kao i svaka druga zapustena bolest moze imati posledica, ali obzirom na vasu zabrinutost i spremnost da problem resite, to se svkako vama nece desiti.
Zato polako i smireno kod lekara odmah ili neki dan od nedelje sve jedno!
Elem, dragoljube011 to sto ste imali odnos sa devojkom kojoj su kasnije konstatovani kondilomi (pri tom mi zaista nije jasno kako njen ginekolog samo pregledom moze sa sigurnoscu tvrditi koliko dugo ona ima kondilime), ne znaci da i vi imate kondilome. Ukoliko ih sami ne vidite, najbolje bi bilo da se obratite dermatovenerologu koji ce izvrsiti strucan pregled (obzirom da za muskarce ne postoji test na hpv) i tako resiti vase dileme. Naravno, najefikasniju terapiju ce predloziti lekar, ukoliko je ona neophodna, te nema razloga za tolikom panikom! Kondilomi, kao i svaka druga zapustena bolest moze imati posledica, ali obzirom na vasu zabrinutost i spremnost da problem resite, to se svkako vama nece desiti.
Zato polako i smireno kod lekara odmah ili neki dan od nedelje sve jedno!
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Sep 01, 2010 11:25 pm
Mnogo ti hvala ribizlice na odgovorima, mogu ti reci da si me znatno smirila i da si mi pomogla. Pozdrav!
http://www.atoute.org/images/penis/papules5.jpg http://www.atoute.org/images/penis/fordyce-2.jpg interesuje me da li su ovo kondilomi?
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ne, i sam naziv u linkovima govori o tome kakve su promene u pitanju!
Pretrazive forum, tisonove zlezde!
Pretrazive forum, tisonove zlezde!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
ee sad mi je lakse,hvala ti..:)a jel se one povucu nekad ili kako?
znaci sigurno ne treba da se obratim lekaru?dugo imam iste ovakve kao sto sam postavio ove slike,i bio sam kod lekara odavno ali tad ih je bilo manje,i rekli su mi da nisu kondilome,ali sad ih imam vise,pa sam mislio da sad nisu kondilome stvarno..mnogo mi je lakse sada...
- tamaraft
- Stalni član
Prochitajte sve i tisonovim zlezdama pa ce vam sve biti jasno!
Pisali smo o tome mnog puta i imate mali milion sajtova o tome na interneru!
Pisali smo o tome mnog puta i imate mali milion sajtova o tome na interneru!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
dobro tamara,hvala ti u svakom slucaju:)
tamaraaa jos samo ovo molm te,do sad sam trazio i citao sve,ali samo me jos buni sto su meni siljaste,a ne tacke kao sto ima na svim slikama?
- tamaraft
- Stalni član
Slike koje ste postavili su onakve kakvim sam ih prokomentarisala!
Ako vi imate drugachije promene onda se obratite lekaru obavezno!
Ako vi imate drugachije promene onda se obratite lekaru obavezno!
tamara treba mi pomoc,koji lek da uzmem da pijem imam sekret,pre kad mi se pojavi uzimao sam palitrex ili pentraxil,sta mi ti preporucujes?
- tamaraft
- Stalni član
Da odete kod lekara i uradite briseve i utvrdite sta izaziva tegobe koje imate!
Gutanje jakih antibiotika na svoju ruku vam nece doneni nishta pametno.
Gutanje jakih antibiotika na svoju ruku vam nece doneni nishta pametno.
ma to mi se desavalo vec i bio sam kod lekara,i davali su mi antibiotike hemomicin sam pio,a jos neke a ne mogu da se setim koje,pa ako mozes da mi kazes samo sta je najbolje?
- tamaraft
- Stalni član
Procitajte prvu rechenicu iz mog prethodnog posta!
Do sada ste mogli da obavite sve i reshite problem, budite malo odgovorniji prema sebi!
Do sada ste mogli da obavite sve i reshite problem, budite malo odgovorniji prema sebi!
kako da postavim fotografiju ovde...zanima me da li su u pitanju kondilomi...