Condylomata accuminata

Seksualno prenosiva oboljenja i sva pitanja o njima na jednom mestu. Pitajte, savetujte, naučite ili edukujte o tegobama izazvanim polim bolestima. Naučite kako se zaštititi od seksualno prenosivih oboljenja i kako ih prepoznati.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
marcipann
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 06, 2008 9:17 pm

Post od marcipann »

I ja sam muku mucila sa kondilomima. Promenila hiljadu lekara, hiljadu terapija, sto naravno nosi i davanje para, a problem i dalje traje. Dobila sam preporuku da je najbolje resiti ih se laserom - trajno resenje, manje trauma za tkivo, ne boli... Procitajte ovaj tekst i pronadjite svoje opcije * REKLAMA *
daklu
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 12:40 pm

Re: uh

Post od daklu »

mare985 napisao:pa da ti nisu to ugrusci od krvi..kada se stalno brijes? :)
ili kod korena dlake skoro svi imaju "bubuljice" ..pa uzmi to iscedi :)

hahahahahaahaha :) koji si ti ludak :)
HAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAH

nemas kondilome..moje slobodno misljenje.. idi na google..pa vidi kako izgledaju :)

pozd
Nisu ugrusci, imam problema oko... dole... ne u glavi, znam sta su ugrusci..
he, izgledaju kao bradavice samo manjih dimenzija, burazeru mom isto bilo smesno, kaze da imam trece bradavice..
U sustini ne bole, ne smetaju, ali sta ako se spoje kad porastu pa bude velika.. Taj prizor ne bih zeleo da vidim..
S vremena na vreme capnem koju, odmah krene krv, ali ne izrasta na istom mestu vec se stvore 3 druge..
nisu ni bubuljice, znam da nisu..[/quote]

evo necu da se zezam, ajde nemoj da brijes vise dole..i pusti tako kako je... ja opet..mislim da se povredjujes ziletom..i da ti je to zbog toga.. ali posto nisam doktor.. onda jedino sto mozes da odes kod dermatovenerologa.. nekog drugog! inace na korenu dlake....
a evo ti link..sa ovog foruma..sto decko ima neke bubuljice.. slicno..al nije isto..pa ti vidi..

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=21968
tetrebbb
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 04, 2009 5:57 am

cao

Post od tetrebbb »

Bio sam kod lekara i rekli su mi da imam Condylomata accuminata. Musko sam ishao sam na terapiju azotom medjutim i poprilicno se povuklo doktorica mi je rekla da idem kuci i da pijem imunale i to sam uradio medjutim opet se vratilo jel je trebalo josh par puta ponoviti.... otishao sam opet i opet mi nisu do kraja uklonili i vishe mi je dosadilo da idem, vidim da spominjete podofilotox gel jel se to izdaje bez recepta i kako se uzima..... Bradavice se skoro i ne vide imam ih samo oko prsetna glavica ili kako se to vec zove :) pokusavam penis odrzavati uvek suhim susim ga fenom i mislim da uz taj gel potpuno ce nestati i ponovo cu moci zivet normalno :)))) hvala puno koristio sam virolex medjutim nije bilo nikakve pomoci
mare985
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 01, 2008 10:25 pm

Re: uh

Post od mare985 »

evo necu da se zezam, ajde nemoj da brijes vise dole..i pusti tako kako je... ja opet..mislim da se povredjujes ziletom..i da ti je to zbog toga.. ali posto nisam doktor.. onda jedino sto mozes da odes kod dermatovenerologa.. nekog drugog! inace na korenu dlake....
a evo ti link..sa ovog foruma..sto decko ima neke bubuljice.. slicno..al nije isto..pa ti vidi..

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=21968[/quote]

Hvala u svakom slucaju, nije slicno kao ovo, ne brijam vec duze vreme, samo udarim visoki fazon kad kad sa makazama, hehe..
Medjutim ima ih, boje su kao bradavice na grudima i dalje su samo iznad penisa..
Ne znam, poseticu nase lekare dole, jer ono sto sam pisao su bili Svedski strucnjaci, nazovi ih tako..
Interesantno je da se pojavile neke skoro na 2-3 cm od pupka, i koje sam od nervoze iscapkao noktom i nisu se navratile..
Videcemo, 10. januara sam dole, pa pravac kozno-venericno odeljenje..
pozZ
jelenaj80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 23, 2008 2:11 pm

...

Post od jelenaj80 »

Evo i ovde da ostavim svoje iskustvo oko otklanjanja ovih napasti-kondiloma...
...Pre oko nedelju dana sam ih skinula laserom....i ne znam zasto su neki pri ovoj intervenciji,kako pisu na forumima, imali natecenost, bolove,krvarenje itd....mozda sve to zavisi od velicine kondiloma, mesta, lekara itd....ja tih problema nisam imala....
Imala sam i spoljasnje kondilome(na samom ulazu, i sa unutrasnje strane usmina) i unutrasnje, bili su tzv siljati (u vidu iglica, koje se bas slabo uocavaju)...dr kaze da ih je bilo bas dosta....
Sama intervencija me gotovo nije nista bolela,trajala je nekih 20tak min, imala sam lokalnu anesteziju,u vidu spreja....samo sam osetila peckanje pri uklanjanju ovih spoljasnjih,ali nista strasno....Samo da napomenem da sam pre uklanjanja kondiloma, morala ici da radim bakterioloski bris,i dok mi se on nije sredio nisam isla na intervenciju laserom...kako bi se sprecila bilo kakva infekcija....
Prva 2-3 dana posle uklanjanja sam imala peckanje samo kad idem u wc (mada ni to nije bilo uvek,i trajala bi samo par minuta, posle sve bude ok)....Vec drugi dan su krastice pocele da otpadaju (ostala je jos samo jedna, ustvari vise trag da je tu nekad bila....ostalo je sve zaraslo)... a od cetvtrog dana ja nemam apsolutno nikakav osecaj da je nesto radjeno(isla sam vec i na aerobik, trcanje itd....)....
Za dve nedelje treba da idem kod dr na kontrolu...10-tak dana mi je rekao da nemam odnose...mazem samo povidon jod na mesta gde su nekad bili ovi spoljasnji i to je to....Tusiram se samo vodom (za svaki slucaj,mada mi dr nije to nesto posebno naglasio)...Pijem vitamine...i nadam se da se nece pojaviti (mada sam spremna i na to...jer retki su oni koji su se samo jednom susreli sa ovim napastima)....
Sashka90
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 27, 2009 9:46 pm

Post od Sashka90 »

Meni je decko preneo kondilome i primetila sam na akuserskoj medjici jednu malecku promenu...da li moram odmah na hirusko skidanje ili se moze nekim lekovima,gelom il nesto slicno jer je samo jedan i vrlo mali? :roll:
twistersister1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 17, 2009 3:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od twistersister1 »

Za HPV mi je doktor na osnovu biopsije ( ovo je rezultat biopsije: Makroskopski; dva fragmenta tkiva najveceg prechnika 3 i 5 mm uzeti u obradu u jedan kalup.
Metode; he
Mikroskopski; delovi cerviksa pokriveni skvamoznim hiperplastichnim epitelom ochuvane stratifikacije. U jednom delu uochava se akantoza i papilomatoza sa fokalnom parakeratozom. U ovom delu postoji hiperplazija bazalnih celija ogranichena na bazalnu trecinu epitela bez mitotske aktivnosti, sa blagom jedarnom hiperhromazijom. U povrshnim zonama se uochavaju koilociti. Lamina proprija fibrozirana, sa oskudnim infiltratima limfocita.dijagnoza: condyloma planum cervicis) predolzio da idem na operaciju grlica materice kojom bi se trajno odstranilo zarishte iz kojeg mi i izlaze kondilomi ?
Meni je sve to pomalo konfuzno.
Operisala sam ih vec 6 puta, raznim metodama.
Promenila sam 6 ginekologa i svako pricha svoju prichu.

Unapred zahvalna.
Forward ever.
Backward never.
Dudica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 10:19 pm

Post od Dudica »

Pozdrav svima,
bio sam sa devojkom koja je imala kondilome pre nekoliko godina, zalecila ih je i dok sam bio sa njom nije imala nikakve manifestacije. Interesuje me da li sam mogao da budem zarazen sve jedno, iako ona nije imala kondilome dok sam bio sa njom, i da li ja mogu da zarazim nekoga iako ja nemam kondilome. Bio sam kod lekara, medjutim dobijam neka zbunjujuca objasnjenja od njih kad god da odem.
Hvala.
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Moguce je da si dobio virus, i da mozes da ga preneses nekome. Radi na jacanju imuniteta, jer ce ti to pomoci da ti se ne pojave kondilomi ukoliko imas virus, a samim tim i sansa da ga preneses buducim partnerkama bice manja jer su ljudi sa virusom manje infektivni kada nemaju promene na kozi.
twistersister1
Novi član
Novi član

Post od twistersister1 »

:roll:
Forward ever.
Backward never.
MarijaVuk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 23, 2009 10:43 pm

Pozitivno :)

Post od MarijaVuk »

Posle svih ovih pomalo uplasenih postova, resila sam da vas malo opustim mojim slucajem. Imala sam kondilome pre 10 godina, sa komplikacijama na grlicu materice, zato sto nisam na vreme otisla na pregled, racunajuci da ako nemam neko vreme odnose i ako mi je ok, ne moram na kontrole kod ginekologa. Odstranjeni su laserom u GAK "Narodni front", u opstoj anesteziji, po hitnom postupku. Naravno, morali su da uklone i deo grlica materice, pa posto je doktorka dala sebi slobodu, to je bilo malo vise, pa sam 5 dana posle intervencije opet zavrsila u bolnici zbog krvarenja koje su jedva zaustavili.
Ali, poenta je da evo vec 10 godina, uz redovne kontrole jednom godisnje,sa sve raznim stresovima van pameti, nema ni traga kondilomima ni kaceru grlica materice, takodje ni kod mog supruga vec 5 godina, a i trudnoca je prosla bez problema i ni jedan doktor nije pravio neku stavku od toga.
Znaci, resite tekuci problem, posle pazite na sebe i to je to :)
twistersister1
Novi član
Novi član

Post od twistersister1 »

Dakle, ti zelish reci da jeste problem taj shto se napravi zarishte na grlicu materice i da to tkivo treba odtraniti ?
Forward ever.
Backward never.
MarijaVuk
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 23, 2009 10:43 pm

Post od MarijaVuk »

Odredjeni tipovi HPV virusa izazivaju maligne promene na grlicu materice i kondilome po vulvi i vagini. Ako se ne lece na vreme, izazivaju karcinom grlica materice.
twistersister1
Novi član
Novi član

Post od twistersister1 »

Shta tachno znachi leche na vreme ?
Forward ever.
Backward never.
aca3333
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Maj 08, 2009 5:31 pm

Post od aca3333 »

Pozdrav svima,

evo da se i ja prikljucim temi. Skidao sam kondilome pre mesec dana i u ponedeljak idem na kontrolu, ne mogu da primetim da ima novih ( da kucnem u drvo).

Zamolio bih nekog da mi kaze da li je za kontrolu bolje da se obrije genitalno podrucjije ili ne? Plasim se da ako se brijem ne prenesem na neko novo mesto virus...

Inace skidao sam ih laserom u beogradu. Ali trenutno se ne nalazim u srbiji i ne mogu da pitam lekara za ovo brijanje jer ne znam jezik. :-?

Hvala puno unapred
Aleksandar
Odgovori