zucna kesa + kamen u bubregu
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Tako je "Majmunche", potpuno si u pravu.
1. Ni jedan lek, pa ni homeopatski se ne uzima beskonacno
2. Rowatinex olaksava eliminaciju "peska" i sitnijih kalkulusa iz urotrakta ali ne leci kalkulozu
3. Kalcijum je neophodan. Nikako ga ne izbacivati iz ishrane, cak nije neophodna ni znacajnija restrikcija svakodnevnog unosa, pa i ako se radi o kalcijumskoj kalkulozi
4. Vrsta kalkuloze se odredjuje metabolickim ispitivanjem i RTG-difrakcijom izmokrenog kalkulusa
5. tek na osnovu detaljnog metabolickog ispitivanja se odredjuje specifican higijenskodijetetski rezim za svaki slucaj ponaosob
1. Ni jedan lek, pa ni homeopatski se ne uzima beskonacno
2. Rowatinex olaksava eliminaciju "peska" i sitnijih kalkulusa iz urotrakta ali ne leci kalkulozu
3. Kalcijum je neophodan. Nikako ga ne izbacivati iz ishrane, cak nije neophodna ni znacajnija restrikcija svakodnevnog unosa, pa i ako se radi o kalcijumskoj kalkulozi
4. Vrsta kalkuloze se odredjuje metabolickim ispitivanjem i RTG-difrakcijom izmokrenog kalkulusa
5. tek na osnovu detaljnog metabolickog ispitivanja se odredjuje specifican higijenskodijetetski rezim za svaki slucaj ponaosob
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Dodatak:
Takva zucna kesica se zove distendirana.
Nadlezan je gastroenterolog a u slucaju potrebe za uklanjanjem iste - abdominalni hirurg ali ni to nije strasno, sada se radi laparoskopska holecistektomija i nakon intervencije se u roku od 2 dana ide kuci.
Srecno!
Takva zucna kesica se zove distendirana.
Nadlezan je gastroenterolog a u slucaju potrebe za uklanjanjem iste - abdominalni hirurg ali ni to nije strasno, sada se radi laparoskopska holecistektomija i nakon intervencije se u roku od 2 dana ide kuci.
Srecno!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]
Calcium oxalat i calcium phosphat su dve najčešće vrste kamena u bubregu. Treća grupa su kamenje izazvano urinarnim infekcijama, i postoji još ređa vrsta, cističnih kamenja.
Ono što je mene interesovalo jeste neistražena sfera medicine, koja se očituje u tome što lekari ne mogu da utvrde zašto se i kada stvara kamenje, i što pored dijagnoze, terapija, dijete, neki ljudi nastavljaju da formiraju kamenje.
kako uvek polazim od sebe, (što ne znači da to važi i za svakoga), ja smatram da se kamen kod mene formirao kombinacijom:
- loših navika (godinama sam pop po jednu ili dve flaše vode vrnjci koja ima visok procenat suvog ostatka na 100ml), pio sam mnogo kafe, a često sam imao poriode kad bi ceo dan prošao da da popijem samo dve tri kafe sa mlekom,
- i po meni kritična stvar u celoj situaciji je bilo teško emotivno stanje.
Tri puta sam se u životu osećao tako. (duboka duševna bol i trpnja) i svaki put taj period se završavao sličnim problemima. Prvi put u u mlađem uzrastu samo bolom kod mokrenja, posle nekoliko godina drugi put i malo jači bol, a na kraju se završilo sa nekoliko kolika.
Ono što je mene interesovalo jeste neistražena sfera medicine, koja se očituje u tome što lekari ne mogu da utvrde zašto se i kada stvara kamenje, i što pored dijagnoze, terapija, dijete, neki ljudi nastavljaju da formiraju kamenje.
kako uvek polazim od sebe, (što ne znači da to važi i za svakoga), ja smatram da se kamen kod mene formirao kombinacijom:
- loših navika (godinama sam pop po jednu ili dve flaše vode vrnjci koja ima visok procenat suvog ostatka na 100ml), pio sam mnogo kafe, a često sam imao poriode kad bi ceo dan prošao da da popijem samo dve tri kafe sa mlekom,
- i po meni kritična stvar u celoj situaciji je bilo teško emotivno stanje.
Tri puta sam se u životu osećao tako. (duboka duševna bol i trpnja) i svaki put taj period se završavao sličnim problemima. Prvi put u u mlađem uzrastu samo bolom kod mokrenja, posle nekoliko godina drugi put i malo jači bol, a na kraju se završilo sa nekoliko kolika.
Organski uzrok/malformacije, stenoze.../-vezane za unilateralnu kalkulozu, a za bilateralnu: spongiozni bubrezi, recidivantne uroinfekcije, refluksi, genetski, hormonalni, metabolicki, vrsta ishrane, unos - kolicina i vrsta tecnosti, vrsta radnog mesta - nekretanje, povisena temperatura okline... i jos puno toga.
Ne mogu ovako na brzinu opsirnije i detaljnije.
Metabolicko ispitivanje, IVU, RTG difrakcija ili color spektrometrija... pa onda mozemo konkretno da razgovaramo o uzroku i konkretnoj terapiji.
Samo ako je genetika u pitanju, kada se sve drugo navedeno iskljuci, tada vaze opste smernice prevencije kalkuloze, za sve druge slucajeve se moze vrlo konkretizovati terapija i dijetetski rezim i dosta uspesno izbeci recidiv kalkuloze.
Ne mogu ovako na brzinu opsirnije i detaljnije.
Metabolicko ispitivanje, IVU, RTG difrakcija ili color spektrometrija... pa onda mozemo konkretno da razgovaramo o uzroku i konkretnoj terapiji.
Samo ako je genetika u pitanju, kada se sve drugo navedeno iskljuci, tada vaze opste smernice prevencije kalkuloze, za sve druge slucajeve se moze vrlo konkretizovati terapija i dijetetski rezim i dosta uspesno izbeci recidiv kalkuloze.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Dec 22, 2007 12:29 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Meni je pre 4 meseca otkriven mali kamenchic 4mm i pesak u bubregu...ne znam koliko dugo se vec to talozhilo sve dok nije taj kamenchic pocheo da mi razara mokracne kanale i ponekad se desi da mi je urin sluzav i krvav...
Redovno sam pio Rowatinex kapsule,i preporuchili su mi da pijem iskljuchivo Prolom vodu...Ne znam zasto,ali jos se nisam ochistio...
+ pocheo sam ponovo,posle duzheg vremena da pijem Coca-Colu,sto su mi lekari zabranili...
Redovno sam pio Rowatinex kapsule,i preporuchili su mi da pijem iskljuchivo Prolom vodu...Ne znam zasto,ali jos se nisam ochistio...
+ pocheo sam ponovo,posle duzheg vremena da pijem Coca-Colu,sto su mi lekari zabranili...

Voles jednom,dal bogatu `il sirotu,to ne bira pamet nego SRCE !!!
Ne "razara" vam taj kamencic bubreg, vec zbog uzimanja vece kolicine tecnosti eliminise se "pesak" koji svojim ostrim ivicama izaziva mikropovrede nzne i osetljive sluznice uretera, besike, uretre...otud krv u mokraci. prolom voda je po svom sastav prirodni uroantiseptik i sprecava upale urotrakta/prim.aut.: nije lek!/, zato su vam je preporucili. Cola-pica izbacite iz menija! Ne bi bila na odmet UZ kontrola bubrega i m. besike.Bokiano napisao:Meni je pre 4 meseca otkriven mali kamenchic 4mm i pesak u bubregu...ne znam koliko dugo se vec to talozhilo sve dok nije taj kamenchic pocheo da mi razara mokracne kanale i ponekad se desi da mi je urin sluzav i krvav...Redovno sam pio Rowatinex kapsule,i preporuchili su mi da pijem iskljuchivo Prolom vodu...Ne znam zasto,ali jos se nisam ochistio...+ pocheo sam ponovo,posle duzheg vremena da pijem Coca-Colu,sto su mi lekari zabranili...
Pozdrav!