Da razjasnim u startu da je reč o optičkom mišu za računar, a ne životinji.
Dugo sedim za računarom i do 12 sati dnevno, pre nekoliko godina sam počeo da koristim optički miš sa crvenim infracrvenim svetlom, i od starta osećam neke nelagodne osećaje u desnoj šaci i prstima, počesto u zadnje vreme osećam i konkretniji bol u dlanu posebno u palcu i kažiprstu, a i ostalim prstima, bolove u prstima sam pripisivao preteranom kliktianju.. al ipak..
osećam i grčeve, trnjenje, koje ide sve do gornjeg dela ruke, to kočenje mišića, ranije kad pomerim ruku je nestajalo, ali sad jutros kad sam se probudio osećam posledice.... možda neki nervi između mozga i dlana su oštećeni, možda mi treba neka masaža. ili neki lekić. uglavnom osećaj je kao da gubm mišičnu masu u dlanovima, osećam samo kosti.
-Dakle pitanje je- da li zračenje miša ima neki efekat na zdravlje, vene, kosti, može da izazove neki rak, leukemiju, nešto u vezi krvi itd, ili je to samo dao fizoliških poremećaja mišića grčevi i u tom slučaju može li dovesti do nekih ozbiljnijih komplikacija. Miš je marke Genius. i napravljen je od neke metalizovane plastike..
-isto tako podpitanje da li i mobilni telefoni, i daljinksi upravljači mogu da izazovu čestom upotrebom neke energetske pormećaje u predelu dlanova prstiju itd.
-I da li boravak na kiseoniku i sunčevoj svetlosti pomaže u nekoj rehabilitaciji isceljenju.
Zračenje miša
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA