ko zna nesto nek pise
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
ko zna nesto nek pise
pao sam i udario glavom o pod, bio u bolnici nedelju dana i dali mi da pijem lek "karbapin" i to 6 meseci... ja sam ko nov cim sam izasao iz bolnice, lek mi ne smeta, pijem jedan ujutu i jedan uvece, al imam ogroman problem... ne smem da pijem alkohol dok god ga pijem!!!!!! jel moze neko da objasni, zasto ne smem, i sta bi se desilo ako ipak malo popijem?? i da nikad nisam imao nikakav napad a pogotovo ne epileptican!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
- peniko
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 2:38 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Nemoj tako girl, doslo leto... De ces bolji dozivljaj nego da popijes pivo u vrucoj letnjo noci na nekoj lepoj terasi
)
Ne smes da pijes lek, zato sto alkohol pojacava ili menja dejstvo nekih lekova ili nekih sastojaka u samim lekovima. Ne bi ti se desilo verovatno nista (kazem verovatno kao vrlo uslovnu kategoriju), ali pijenje je rizik koji ne smes, a u krajnjem slucaju, veruj mi, i ne zelis da preuzmes.
Pozz

Ne smes da pijes lek, zato sto alkohol pojacava ili menja dejstvo nekih lekova ili nekih sastojaka u samim lekovima. Ne bi ti se desilo verovatno nista (kazem verovatno kao vrlo uslovnu kategoriju), ali pijenje je rizik koji ne smes, a u krajnjem slucaju, veruj mi, i ne zelis da preuzmes.
Pozz
Cogito ergo doleo....
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm
Jao jeste kako na to zaboravihNemoj tako girl, doslo leto... De ces bolji dozivljaj nego da popijes pivo u vrucoj letnjo noci na nekoj lepoj terasi

Posto neko ne zna da koristi gugl i u velikim je neresivim problemima, ja sam proguglala i nasla informaciju da antiepileptici+alkohol=smanjeno dejstvo i grcevi. Pa ko voli nek izvoli

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Mar 20, 2009 12:48 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pazi, muka je to... 
Ali objasnjenje zasto ne smes piti nije bas najbolje...
U principu aktivan sastojak ovog leka je karbamazepin koji je prilicno slican (sto se i iz imena moze naslutiti) diazepamu, bromazepamu... Hemijski svi spadaju u istu grupu, klinicki se nesto razlikuju...
Ali, da ne davim... Iako blago (ne sluzi tome), ovaj lek ipak deluje sedativno i moze dovesti do poremecaja centra za disanje u mozgu.... Cinjenica sam tesko (u velikim dozama, koje ce te ubiti iz nekih drugih razloga) ali u kombinaciji sa hemikalijama koje rade to isto - dakle - alkoholom, sasvim moguce
Kratko receno - jedan drugom pojacavaju dejstvo ali na krajnje nepredvidiv i opasan nacin!

Ali objasnjenje zasto ne smes piti nije bas najbolje...
U principu aktivan sastojak ovog leka je karbamazepin koji je prilicno slican (sto se i iz imena moze naslutiti) diazepamu, bromazepamu... Hemijski svi spadaju u istu grupu, klinicki se nesto razlikuju...
Ali, da ne davim... Iako blago (ne sluzi tome), ovaj lek ipak deluje sedativno i moze dovesti do poremecaja centra za disanje u mozgu.... Cinjenica sam tesko (u velikim dozama, koje ce te ubiti iz nekih drugih razloga) ali u kombinaciji sa hemikalijama koje rade to isto - dakle - alkoholom, sasvim moguce

Kratko receno - jedan drugom pojacavaju dejstvo ali na krajnje nepredvidiv i opasan nacin!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Feb 22, 2007 12:44 am
lukaheroj Uto Jun 23, 2009 7:11 pm napisao: ... pijem lek "karbapin" i to 6 meseci ... ne smem da pijem alkohol dok god ga pijem ...
lukaheroj Sre Jun 24, 2009 2:44 pm napisao:hmm... a buksnu neku?nesto nesto nesto
Ne vidim ispravnost zivotne filosofije "zivi brzo, umri mlad" Lekar ti je saopstio kako treba da uzimas lek. Poslusaj ga. Da je potrebno da se uzima sa alkoholom i nesto nesto nestolukaheroj Uto Jun 23, 2009 7:11 pm napisao: ... jel moze neko da objasni, zasto ne smem ...

Dalja objasnjenja (zasto nesmem ... ...) podrazumevaju prethodno makar minimalno medecinsko predznanje. Posto ti je receno da nesmes da konzumiras alkohol, prihvati to po principu zdravo za gotovo, jer lekar(i) to govore za tvoje dobro.
Na kraju savet: Ne kazem da je ovaj zivot idealan, ali zivot ima i mnogo, mnogo lepse strane od alkohola i nesto nesto

Ne zivi brze od zivota.