Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Vitafon
PostPoslato: Sub Jun 25, 2005 7:46 am 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 19, 2005 1:56 am
Postovi: 14
Lokacija: Beograd
Fizijatar mi je pregledom ramena utvrdio upalu zgloba i preporučio terapiju strujom (TENS). Nažalost, zakazana mi je terapija tek za septembar :evil:
Da li neko ima iskustva sa Vitafonom i može li se iskoristiti za oporavak ramena.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: vitafon
PostPoslato: Sub Jun 25, 2005 10:28 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 22, 2005 2:39 pm
Postovi: 119
Ja gledam redovno emisije o njemu,nisam ga koristila ali cu ga poruciti.Ako ti treba telefon ja imam zapisano pa cu ti reci ako ti treba.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Uto Jun 28, 2005 9:04 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Ned Jun 19, 2005 1:56 am
Postovi: 14
Lokacija: Beograd
Izvinjenje za Jelllenu što se javljam tek sad ali evo šta je novo: pozajmio sam Vitafon sa knjigom primena i počeo da ga proučavam. Mislim da ću ga probati, pa se javljam sa informacijama ima li koristi od njega (izgleda ima).


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sre Jun 29, 2005 8:52 am 
OffLine Aktivan član Aktivan član
Pridružio se: Uto Mar 22, 2005 2:39 pm
Postovi: 119
Molim te javi kad isprobas da vidimo da li ima nekog dejstva.
POZDRAV


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta:
PostPoslato: Sub Jan 24, 2009 1:25 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Jul 30, 2008 1:34 pm
Postovi: 3
Moj cale ima vitafon vec dve-tri godine i mislim da bi se pre odrekao doktora nego tog aparata. Koristi ga najvise za bol u ledjima i prostatu. Terapija vitafona se zasniva na zvuku promenljive frekvencije koji povecava protok krvi kroz tkivo na kome se primenjuje, a dobar protok krvi je naravno jako vazna stvar.

E sad, ono sto se meni ne svidja kod vitafona je pre svega njegova cena. Vitafon je obican generator zvuka sa dve membranske slusalice (novije verzije imaju i tajmer) koji realno ne vredi vise od 10 evra. Drugo - taj zvuk je jako dosadan. Pre mesec-dva sam odlucio da malo eksperimentisem na ovu temu.

Vrlo lako dobijem upalu misica desnog ramena (u stvari to je vise plecka) i to mi obicno traje dva-tri dana. Prvi dan me boli pri svakom pokretu, drugi i treci kad istegnem te misice (kada ispruzim desnu ruku nadole i nalevo). Onda mi je jednog dana palo na pamet - vitafon proizvodi zvuk -> zvucnici proizvode zvuk. U osnovi zvuk je zvuk - longitudinalni mehanicki talas, jedino sto je u mom slucaju opseg frekvencija bio razlicit, zvucnici se prakticno ne cuju ispod 100 Hz, a maksimalna frekvencija kod mp3 i ogg kompresije je 16KHz. Namestio sam jedan zvucnik na to bolno mesto i pustio muziku (Nightwish, Iron Maiden, Hammer Fall). Pojacao sam zvucnike koliko su mogli da izdrze (obicni kineski plastikaneri) i drzao to tako sat vremena.

Mozda je moguce da malo preterujem, ali meni je ta upala prosla za tih sat vremena. Osecao sam jos dva-tri sata bola kad istegnem misice do kraja, ali i to je proslo. Ovaj postupak sam ponovio jos nekoliko puta i svaki put se desilo isto.

Onda sam poceo da eksperimentisem sa nogama. Zimi su mi stopala hladna. Stavio sam obadva zvucnika na cevanicu, prvo deset minuta na desnu, pa onda deset minuta na levu. Nije mi ugrejalo stopala, ali posle pet minuta sam primetio da lakse pomeram prste.

Moj zakljucak: vitafon je obican, jednostavan generator zvuka sa dobrom reklamom u vidu prateceg materijala (knjiga o terapijama) i cenom koja obezbedjuje sasvim lepu zaradu njegovim proizvodjacima i distributerima. Nikad nisam otvorio vitafon da vidim sta ima unutra, ali cvrsto verujem da svako sa malo prakticnog znanja iz elektronike moze da ga iskopira, ako potreba za kopiranjem uopste postoji jer po mom misljenju najjeftiniji zvucnici za kompjuter i Nightwish odradjuju posao podjednako dobro kao i vitafon, bez dosadnog zavijanja.

Zasto mislim da je ono uputstvo za terapije glupost? Pa kako oni bas znaju da je potrebno drzati slusalice (vibrafone) u odredjenoj tacki odredjeni broj minuta da bi se postigla optimalna cirkulacija. Da bi se to stvarno utvrdilo potrebno je vrsiti dosta detaljna i naporna merenja doplerskim ultrazvukom, i to se mora raditi na vecem broju pacijenata da bi se sa sigurnoscu utvrdilo. Nesto sumnjam da su oni sve to odradili za ovo kratko vreme. A cinjenica je da bas te detaljne terapijske seme daju veliku dozu ozbiljnosti ovom aparatu.

Pitanje za doktore:
Osnovna terapija koja se pojavljuje u svim semama kod vitafona je "sviranje" bubrezima. Po njihovoj teoriji vazno je povecati cirkulaciju u bubrezima kod bilo kakvog vida terapije vitafonom. Pitanje je: Ako vitafon stvarno povecava cirkulaciju fluida kroz bubrege, da li to moze da ima i stetan efekat i da li vredi povecavati cirkulaciju krvi iznad normalne vrednosti? Da li ce to stvarno povecati izbacivanje stetnih materija (u dovoljnoj meri) i sta je recimo sa slobodnim radikalima u krvi - ako se poveca cirkulacija povecace se i broj slobodnih radikala koji dolaze do bubrega.


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10 Posta ] 

Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Google [Bot] i 77 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: