VIDIM DUPLO
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
VIDIM DUPLO
Prije oko godinu dana u udesu polomio sam jagodicnu kost i zigomaticnu kost.Imao sam operaciju i ugradjene su mi dvije plocice. Jedna je ugradjena ispod oka (donja strana od korijena nosa prema slepoocnici), a druga izvise (arkada).Nadam se da sam fino objasnio.
Sad imam problem je kad gledam u stranu vidim duplu sliku, kad gledam pravo vidim nos duplo....
Bio sam kod ocnog, uradio kompletan pregled, on mi je rekao da je sve u redu, a da za ovo sa duplom slikoom ne zna sta je.
Sta bi to moglo biti?
Da li bi se to moglo regulisat ponovnom operacijom, i da li je uopshte moguce maci vec postavljene plocice i staviti nove?
Kome da se obratim za pomoc?
Unaprijed zahvalan.
Sad imam problem je kad gledam u stranu vidim duplu sliku, kad gledam pravo vidim nos duplo....
Bio sam kod ocnog, uradio kompletan pregled, on mi je rekao da je sve u redu, a da za ovo sa duplom slikoom ne zna sta je.
Sta bi to moglo biti?
Da li bi se to moglo regulisat ponovnom operacijom, i da li je uopshte moguce maci vec postavljene plocice i staviti nove?
Kome da se obratim za pomoc?
Unaprijed zahvalan.
Zao mi je sto imas ovakav problem sa kojim ne znas kome da se obratis. Nadam se da ce ti neki doktor odavde odgovoriti i imati ideju.
Samo mi pada na pamet da potrazis i drugo misljenje oftamologa, jer verujem da je to pitanje za oftamologa koji nadilazi nivo doma zdravlja. Mozda neurolog, ili tamo gde su ti radili tu operaciju i kod koga si isao na kontrolu da pitas kome da se obratis.
Samo mi pada na pamet da potrazis i drugo misljenje oftamologa, jer verujem da je to pitanje za oftamologa koji nadilazi nivo doma zdravlja. Mozda neurolog, ili tamo gde su ti radili tu operaciju i kod koga si isao na kontrolu da pitas kome da se obratis.
duple slike, cak i kada je naizgled jasno iz anameze zasto su se javile (npr. bazadovljeva bolest, trauma iz saobracaja) MORAJU da prodju reviziju neurologa!!!! jer se sa druge strane moze raditi o koincidenciji i drugoj, mnogo opasnijoj etiologiji (tumori, limfomi..)
svako ko ima duple slike treba najozbiljnije da shvati svoj simptom i javi se neurologu!
svako ko ima duple slike treba najozbiljnije da shvati svoj simptom i javi se neurologu!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jan 18, 2007 9:38 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Moj brat ih ima posle jako teske saobracajne nesrece.Javio se neurologu,dobio je terapiju ohb i dexason inekcije.Sada posle mesec dana opet beviplex inekcije treba da prima.A njegovo stanje sto se tice duplih slika je nepromenjeno.Svi pricaju da treba vreme da prrodje...Koliko dugo okvirno moze da se ocekuje neki napredak?I da li postoji mogucnost da se to ne popravi nikad?
nervno tkivo se ne obnavlja - ono sto je unisteno, nece se nadoknaditi.
medjutim simptomi ne dolaze samo od unistenog nego i od tkiva koje je oteceno, ono se nalazi odmah pored unistenog, otok nervnog tkiva se povlaci za oko 6 nedelja (okvirno).
nakon povlacenja otoka vracaju se funkcije tog, prezivelog tkiva koje moze, ali u ogranicenom obimu preuzeti deo funkcija koje je imalo unisteno tkivo, stvaranjem novih neuronskih kola.
nije moguce sa sigurnoscu predvideti koliki ce neuroloski deficit zaostati.
medjutim simptomi ne dolaze samo od unistenog nego i od tkiva koje je oteceno, ono se nalazi odmah pored unistenog, otok nervnog tkiva se povlaci za oko 6 nedelja (okvirno).
nakon povlacenja otoka vracaju se funkcije tog, prezivelog tkiva koje moze, ali u ogranicenom obimu preuzeti deo funkcija koje je imalo unisteno tkivo, stvaranjem novih neuronskih kola.
nije moguce sa sigurnoscu predvideti koliki ce neuroloski deficit zaostati.