Vezbe za Ispupcen grudni kos

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

NemanjaS
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 23, 2007 2:09 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Vezbe za Ispupcen grudni kos

Post od NemanjaS »

Imam 16 godina,visok sam 1.74,tezak 56kg,a problem je sledeci:imam pilece grudi(Pectus Carinatum). :oops: Desna strana grudnog kosa mi je za 2cm ispupcenija od leve.Zanima me kakve bi vezbe trebalo da radim,dok ne bude prekasno? :(
NemanjaS
Novi član
Novi član

Post od NemanjaS »

Slika
evo da se izblamiram ako ce to da pomogne doktorima :oops: :oops: :oops:
girl_from_nowhere
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Dec 27, 2005 6:47 pm

Post od girl_from_nowhere »

Ja ne znam da postoje vezbe za tako nesto(sto ne znaci da ne postoje :) ) ali bih ti savetovala da se time ne opterecujes. Znam da svako, posebno u tvojim godinama tezi da bude savrsen ali kao sto znas, to je nemoguce. I tvoji drugovi sigurno imaju neku "falinku". Uzivaj bre u zivotu, sta te briga da imas pilece il magarece ( :lol: ) grudi, vazno da ih imas! :D A vala da nisi napisao sta ti fali vec samo stavio sliku, meni bi izgledalo sasvim normalno :wink:
---Nevena---
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 08, 2007 3:58 pm

Post od ---Nevena--- »

Nista ne brini sve se da ispraviti!

1.Lezi na pod, na ledja rasiri ruke i uzmi flasu od dva litra punu vode, prebacuj je s jedne strane na drugu (nadam se da me razumes) ali se trudi da ti ledja ostanu priljubljena uz pod. Bitno je da ojacas mislice koji ce je vratiti unutra.

2.Radi sklekove, dosta obicnih sklekova.

3.Radi zgibove.

4. Podizi male tegice za ruke.

5.Jedi nazor.

Poceo si na vreme, nista ne brini! Inace devojka ispred mene je u pravu. Znam da zvuci ustaljeno i dosadno, ali veruj mi da ce drugi ljudi to jako tesko primetiti ako ne znaju da to imas. Pozdrav i na vezbanje!
NemanjaS
Novi član
Novi član

Post od NemanjaS »

Hvala,odmah pocinjem da radim! :D
melania
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Sep 23, 2005 3:09 pm

Post od melania »

i ja imam pilece grudi i nista mi nije u zivotu pomoglo. nadam se da ce tebi. misicna masa je dobra ali cisto sumljam da mozes grudni kos da ispravis. ali ako nabacis misice nista se nece videti. a inace i nije tako strasno
---Nevena---
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 08, 2007 3:58 pm

Post od ---Nevena--- »

Pomazhe...
Samurai
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 1:34 pm

Post od Samurai »

i ja imam pilece grudi i plus sam mrsav kao ti, ja ih se jos nisam resio, svaki dan pricam ali nikako, ja se raspitujem za operaciju, cuo sam da je totalno bezopasna i da ti grudi budu skroz normalne....e sada koliko kosta ne znam...jesu u pravu ljudi kada kazu da ne treba da se tripujemo da budemo srecni sto imamo grudi i tako to, sve to ja, ti i svako drugi zna, znam da je to za nase dobro, ali ne znaju koliki kompleks stvaraju pilece grudi, ma koliki anti kompleksas bio...ja cu da se raspitam za ovu operaciju i za sto sta pa cu ti javiti drugar, mora se pomazemo ;)
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Za one koji ne znaju - postoje vezbe i te kako.
Samurai
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 20, 2008 1:34 pm

Post od Samurai »

da samo nikako neko da nam kaze te vezbe, svi kazu da nisu sigurni ili da ne moze da se odklone...sem ako se ne nabildujes kao svarceneger
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Vezbe za ovako ozbiljne dijagnoze grudnog kosha treba da prepisuje fizijatar i ortoped a da kontrolishe i koriguje terapeut.
Ne trazi savete i reshenja na internetu vec idi kod lekara koji ce te poslati na zvanichnu kineziterapiju gde cesh nauchiti vezbe i gde cesh dobiti savete od terapeuta.
Ti imash dijagnozu, ako je uopshte imash, koju ne lechish a ochigledno te muchi, internet i nalapanja ti nece konretno pomoci vec se obrati medicinskim radnicima.

Ako imash postavljenu dijagnozu onda 'puno pozdravi' lekara koji je dijagnostikovao a nije ti predlozio nikakvo lechenje pa chak ni savete.

Sramota!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
LeMi95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 15, 2010 2:34 pm

Re: Vezbe za Ispupcen grudni kos

Post od LeMi95 »

ovako ja sam iskrivio grudni kos sa 12god do 13 god nisam nista radio nikakve vezbe....visok sam 1.70 imam 60kg....onda sam krenuo u teretanu.... uradio sam prvo ramena ali bas uradio onda sam radio vezbe za grudi sve moguce sklekove siroke,bench,kosi bench,kontra kosi bench,peck deck itd.....imao sam rezultate nakon godinu i dva meseca ispravio sam
Belladonna79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 16, 2010 3:01 pm

Post od Belladonna79 »

Cula sam da operacija daje najbolje rezultate ako je deformacija jako izrazena.Samo je bitno biti bas mladje dobi kako bi se dalji razvoj normalno nastavio.O stepenu deformacije i preporuci za eventualnu operaciju,finalnu rec ti moze dati samo lekar.Srecno
LeMi95
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 15, 2010 2:34 pm

Post od LeMi95 »

ma kakva operacija to je bez veze.....samo vezbanje nabacite malo mase i nece se primecivati posle godinu dana videcete rezultate...
Belladonna79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 16, 2010 3:01 pm

Post od Belladonna79 »

vezbama vredi pokusati,ali ako se telo bude razvilo u pogresnom pravcu,sta onda?U pitanju je malada osoba i treba biti obazriv.
Odgovori