Pozdrav,
Imam problem sa grlom, pa bih zamolio za pomoć. U pitanju su nekakve velike bele fleke, koje se ne mogu skinuti stapićem već mislim da su deo sluzokože, i izazivaju kašljucanje. Sada me možda i blago boli grlo jer dugo već kašljem.
Fotografija grla je ovde (bele fleke sa obe strane idu u dubinu, i ne može se ni videti dokle) http://postimg.org/image/tukik4qib/
Simptomi su dosandno kašljucanje, koje sam imao ranije, i koje je prestalo, mislim, kako sam prestao da jedem slatko (bio sam kod državnog lekara zbog višenedeljnog kašljucanja pre par godina, i prepisali su mi neke lekove za alergiju praktično napamet (vadio sam krv, ali nije radio mikroskop, i nisu uradili to za alergiju što je dr tražila, ili tako nekako), ali pretpostavljam da fleke tada i nisu bile ovako vidljive, pa nije imala ideju šta je. Lekovi za alergiju, naravno, nisu delovali, ali prestalo je samo od sebe nešto kasnije, pretpostavljam zbog izbacivanja prekomernog šećera iz ishrane. Pričam samo o kašljucanju, za fleke ne znam da li su uopšte i bile tu tada).
Elem, u međuvremenu sam ponovo počeo da ozbiljnije jedem šećer, dešavalo se tu i tamo da ponovo prokašljucam na oko nedelju dana iako nisam bio prehladjen, ali sada sam, pre možda 3 nedelje počeo ponovo da kašljucam kao pre nekoliko godina, i ne prestajem, pa sam se "samopregledao", prepao se i počeo da gledam po internetu. Simptomi liče na kandidu, pogotovo ovo sa šećerom, ali fleke baš i ne, po ovome što sam ja video.
Ono što je moje pitanje je sledeće:
Pošto nisam osiguran, jer sam prešao 27 godina, zvanično sam student, a radim "na crno", zanima me da li neko može po fotografiji i opisu da pretpostavi da li je ovo nešto što može da se leči kod privatnih lekara bez ogromnih troškova, ili je nešto znatno ozbiljnije, što ne mogu sam da platim i zbog čega moram da radim nešto drugo (Obezbedim nekako zdravstveno...ili šta već). Pitam, jer ako liči na nešto ozbiljnije, ne vredi ni da idem privatno, jer ne vidim kako bih platio, ako je jako skupo tj. operiše se. Onda bih se usmerio na obezbeđivanje osiguranja, pretpostavljam.
Hvala.
Velike bele fleke u grlu
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Dec 21, 2015 1:44 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
Re: Velike bele fleke u grlu
Испирај грло чајем од жалфије, двадесетак пута дневно.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Dec 21, 2015 1:44 pm
Hvala na odgovoru.
Ispirao sam vec grlo sodom bikarbonom, rastvorom soli i sl, potpuno prestao da unosim secer, i kasalj je prakticno potpuno prestao proteklih dana (zasvrbi me mozda grlo jednom ili dva puta na dan, recimo).
Fleke su, ipak, i dalje tu, tako da, mogu ja dodati i zalfiju, ne verujem da moze da naskodi, ali bojim se da se ovo nece tako lako resiti, tako da mi ovaj put lekar i analize ne ginu. Tim pre sto mislim da su fleke dublje nego sto se moze dohvatiti ispiranjem.
Mada, nisam ja ni hteo da izbegnem lekara, vise sam pitao u smislu da li ovo moje lici na nesto za sta moram da se angazujem da obezbedim zdravstveno (Znam da je jako korisno imati ga svejedno, ali bas mi se i ne placa preko 200 evra godisnje na moju bedu od trenutnih prihoda, ako nije neophodno)
Ispirao sam vec grlo sodom bikarbonom, rastvorom soli i sl, potpuno prestao da unosim secer, i kasalj je prakticno potpuno prestao proteklih dana (zasvrbi me mozda grlo jednom ili dva puta na dan, recimo).
Fleke su, ipak, i dalje tu, tako da, mogu ja dodati i zalfiju, ne verujem da moze da naskodi, ali bojim se da se ovo nece tako lako resiti, tako da mi ovaj put lekar i analize ne ginu. Tim pre sto mislim da su fleke dublje nego sto se moze dohvatiti ispiranjem.
Mada, nisam ja ni hteo da izbegnem lekara, vise sam pitao u smislu da li ovo moje lici na nesto za sta moram da se angazujem da obezbedim zdravstveno (Znam da je jako korisno imati ga svejedno, ali bas mi se i ne placa preko 200 evra godisnje na moju bedu od trenutnih prihoda, ako nije neophodno)
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Kontakt:
За душник и цело грло уопште, много је добро да два-три пута дневно у уста ставиш кашичицу меда и држиш га у устима док се не отопи. Дакле не треба га гутати већ пустити да полако испарава и пљувачком се растапа.