Recite mi da li mora doktor da izvadi nokat sa nožnog palca ili kako sam to uraditi bezbolno ?
Hvala.
Vadjenje nokta sa nožnog palca
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
tesko da to mozes sam sebi napraviti, a jos manje da bude bezbolno... jedino da popijes 2 litre rakije i sa kljestima da ga iscupas
salu na stranu, ja sam pre nekoliko godina to odradio kod privatnog lekara za takve stvari...
najpre te bocne 2-3 puta oko palca, laserski ti sprzi to meso, i onda ti iscupa nokat

salu na stranu, ja sam pre nekoliko godina to odradio kod privatnog lekara za takve stvari...
najpre te bocne 2-3 puta oko palca, laserski ti sprzi to meso, i onda ti iscupa nokat

- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
ne bi bilo loshe da ti to obavi struchno lice chisto zbog dezinfekcije koju bi dobio i to bi trebalo da se radi u aseptichnim uslovima, kako ne bi dobio neki infekciju posle!
to ej manaj hirurshka intervencija, nishta strashno ali opet bi bilo bolej da ti to uradi medicinski radnik koji zna osnove sterilizacije takve rane i previjanja!
to ej manaj hirurshka intervencija, nishta strashno ali opet bi bilo bolej da ti to uradi medicinski radnik koji zna osnove sterilizacije takve rane i previjanja!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
- tamaraft
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
pa bash tako kako zvuchi, izchupaju nokat koji je urastao do te mere du meso i palac da je pocheo da narushava funkciju stopala....pochinje obichno neprijatnim mirisom stopala...divlje meso bla bla bla i lepo se hirurshki odstrani 'strano telo' tj nokat koji pravi problem i posle izraste novi i reshen problem!
zato treba redovno ici na medicinski pedikir!
zato treba redovno ici na medicinski pedikir!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Ipak se ne radi nikakvo cupanje, bar ga ne radi onaj ko to zna da radi strucno
Postoje tri-cetiri metode kojima se resava ovaj problem, pocev od klinaste resekcije granulomatoznog tkiva (koja nije tako efikasna), preko odsecanja dela nokta i elektrokauterizacije ili fenolske inaktivacije korena nokta (matriksa), zatim postoji i metoda medijalne parcijalne ablacije, koja je veoma interesantna i lako se izvodi, i tek na kraju potpuno skidanje nokta (ablacija) sa ili bez hemijske ili kauterizacione inaktivacije/destrukcije matriksa.
Sa pravilnim pristupom, ovaj zahvat koji spada u domen male hirurgije ('minor surgery") kojom se i ja bavim nije ni bolan, niti se tesko podnosi u postoperativnom periodu.

Sa pravilnim pristupom, ovaj zahvat koji spada u domen male hirurgije ('minor surgery") kojom se i ja bavim nije ni bolan, niti se tesko podnosi u postoperativnom periodu.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.