Utrogestan

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
ivancicaiva
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 13, 2015 2:43 pm

Utrogestan

Post od ivancicaiva »

Trenutno sam u 10-toj nedelji trudnoce, a doktor mi je na poslednjem pregledu propisao Utrogestan jer mi se nije "posteljica implementirala", kao iz preventivnih razloga. A inace mi je i krvna slika losa, na nekim donjim granicama. Pa tek za 15-tak dana, tacnije tek u 12-toj sedmici trudnoce da pocnem piti i Utrogestan 200mg 2x1i Freoglobin ispocetka 1x1 svaki dr dan pa nakon 15 dana svaki dan.
Interesuje me da li je neko imao sl iskustava? I da li se moze putovati ukoliko se koristi ovaj lek tj Utrogestan? :wink:
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: Utrogestan

Post od aaaca »

А то што ти је крвна слика лоша - ништа?!
ivancicaiva
Novi član
Novi član

Post od ivancicaiva »

Krvnu sliku znam kako popraviti. Rezim ishrane mjenjam. :wink:
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Тешко да ћеш овде добити одговор о Утрогестану.

Што се тиче поправљања крвне слике није то баш тако једноставно. Зависи шта ти је поремећено и каквом храном располажеш. И уз то, зависи од стања желуца и црева.
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Zasto ne bi smela da putujes ako koristis utrogestan?
Vise je pitanje da li smes da putujes zbog same trudnoce a to sve zavisi koliko je rizicna ili ne. Morala bi ipak da o tome razgovaras sa svojim lekarom jer on najbolje zna situaciju.
Nije mi jasno zasto tek za 2 nedelje da pocnes sa utrogestanom jer ako ima potrebe za njim onda bi trebalo odmah da pocnes,koja je svrha cekanja?
ivancicaiva
Novi član
Novi član

Post od ivancicaiva »

aaaca :) Pa nadam se da ce se popaviti picu ovaj Feroglobin. I jesti dosta namjernica bogatih Fe.
A inace sam vise ljubitelj "vegeterijanskog" nacina ishrane. Skroz slabo jedem meso i proizvode od mesa. Skoro nikako. Pa sad, sticajem okolnisti mjenjam rezim ishrane. Prilagodjavam se novonastaloj situaciji.
Hvala :)

tanja68 :) Otici cu opet kod ljekara da ga pitam za Utrogestan. Mislila sam da zato sto nije jos kao puna tri mjeseca trudnoce pa zbog toga da ne pijem jos. Iskreno, ni meni nije bilo bas najjasnije. Cak mislim da sam ga i pitala jer u isto vreme da pijem i Feroglobin i Utrogestan, pa mi je odg da zato pijem svaki dr dan Fer. zbog istovremenog koriscenja i Utrogest.
Prvo je rekao da izbjegavam duga putovanja u narednih mjesec i po. Pa kad sam rekla da sam planirala na odmor, kao moze ali uz cesca odmaranja.
Hvala :)
*kristal *
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Maj 26, 2012 8:36 pm

Post od *kristal * »

Utrogestan i ide u prva tri meseca najcesce,nije mi jasan bas tvoj dr,no nije ni bitno,imas dva nacina za koriscenje,vaginalno gde ces ga stavljati kao vaginaletu i nakon toga odlezati min pola sata da deluje tj dok se rastopi ili oralno kao tablete,ali da znas da dosta sedativno deluje,mada se vremenom i na to navikne.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

За дивно чудо, тај Фероглобин делује прилично добро. Не могу да коментаришем квалитет, али по саставу који сам пронашао на интернету је у реду.

Од вегетеријанства нема вајде. Мора да се једе и месо и јаја и млеко. Као некада наши стари. Ове новотарије ништа не ваљају.

Било би добро да додаш и овај витамин Ц комбинован са још неким састојцима: http://.rs/Vitamini/NI307-E ... lease.html

П.С.
Драго ми је што сам се преварио у коментару на Утрогестан. :)
Odgovori