Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.
Dakle, bolelo me je grlo od nedelje, bio sam na putu, dosao kuci u utorak, u sredu kod doktorke u dom zdravlja vracar. Nije mi prepisala antibiotik, vec me je poslala na bris grla sutradan ( tj. danas ). Otisao sam, i ova sto mi je uzela bris je rekla da rezultati nece pre ponedeljka. Od simptoma imam bol u grlu kad gutam, nista nije s plucima, dakle klasicna upala grla. Malo mi je zapusen nos povremeno, al disem 90% vremena na nos lagano. Kasljem mozda na svakih sat vremena. Nisam ni malaksao nesto, jedino mi je apetit opao. Da nije raspust skolska doktorka bi mi vec prepisala antibiotik, i bio bih na putu da ozdravim A ovako ne znam sta da radim? Msm ja racunam da do ponedeljka mogu bas da se oporavim skoro skroz i bez antibiotika, al to su samo moje kalkulacije. Neki savet bi bio dobrodosao
Антибиотик се не даје на памет и то је позитивна реткост да неки лекар тражи брис пре давања антибиотика.
Испирај грло јаким чајем од жалфије, што чешће у току дана. Осим тога треба неколико пута дневно да у уста узмеш малу кашику меда и држиш га у устима што дуже. Треба да пустиш да се самостално растопи и нестане из уста. То треба да траје неколико минута.
Sve je pocelo pre 4 dana kao malo grebuckanje u grlu koje sam do sada lecila veoma upesno sa propolis spejom.
Od pre dva dana (naravno petak vece) bol u grlu se pojacao i svako gutanje mi je otezano. Bolno mi je da progutam pljuvacku, da pijem vodu a o jelu da ne pricamo. Misliloa sam proci ce to za jednu noc ali avaj...sinoc oka nisam sklopila...proplakala sam citavu noc. U medjuvremenu sam koristila sta sve nisam...propolis sprej, tantum verde, oktanosept sam prskala u grlo, streptolete...caj od kamilice, zalfije....ali ni malo olaksanja nisam imala..UZAS.
Jutros odemo kod dezurnog doktora koji mi kaze da mi je grlo crveno (krajnike sam operisala) da mi se zlezda na vratu uvecala sto naravno osecam i prepisala mi je ospamox mg na sati po jednu.
Iskreno se nadam da ce p0omoci ali evo kako pada mrak ja i dalje ne osecam ni malo olaksanje (povecalo mi se lucenje pljuvacke, jezik mi je beo, beo...) Sama pomisao na jos jednu neprospavanu noc vec mi stvara lose raspolozenje.
Ako se neko prepoznao u ovome i sve ovo preziveo zanima me kada ce antibiotik poceti da deluje i kada ce ovome doci kraj. Ovo mi se prvi put desava i ne mogu da verujem da sam toliko bespomocna
Da li mogu da popijem nesto za bolove jer me i glava boli od umor i nespavanja?
Ако ти је језик постао бео онда су гљивице у питању, па ће антибиотик погоршати стање. Мада, ако имаш и бактерија онда треба да наставиш са антибиотиком. Ту нећу да се мешам.
Направи раствор од чаше млаке воде и мале кашике соде бикарбоне. Тиме испирај грло до изнемоглости. То ће побити све физички доступне бактерије и гљивице. Испирај бар пет-шест пута дневно.
>
>
>
Ако некоме нисам одговорио као aa_aca,
то је последица блокирања профила и губљења везе са праћеним темама.
Јавите ми се на емаил адресу из профила.
Oko 48h treba antibiotiku otprilike da ispolji svoje dejstvo u toj meri da osoba koja ga pije oseti poboljsanje... Oblozen jezik ne mora nuzno da znaci prisustvo gljivica.
Nadam se da ste danas vec bolje!
Администратор форума ми је блокирао корисничко име aa_aca, а потом и aa aca. С обзиром на то да за такве поступке не постоје објективни разлози, очекујем да ће ми блокирати и овај aaaca. Осим тога, блокирана је адреса прокси сервера преко кога, осим мене, на интернет излази још неколико хиљада рачунара. Мој прокси не могу да заобиђем, а и да могу да решим то питање, остаје проблем сталног гашења мојих налога.
Присиљен сам да до даљњега напустим овај форум, а они који желе да чују моје мишљење увек могу да ми се јаве на емаил адресу aa_aca @ yahoo.com која је записана и у мојим профилима aa_aca, aa aca и aaaca. Ево је и овако: . Можете и да посетите мој сајт: www. aca. rs.