Upala creva ???

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA

Odgovori
alexas
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 15, 2006 3:31 pm

Upala creva ???

Post od alexas »

Imam 25 god. Pronadjen mi je Ileitis hronicni nespecificni. Pijem 5-ASA 250mg 3x2. Moze li neko da mi kaze kakva je to bolest, doktor me je poslao na rendgenski snimak tankog creva, ali je to tek za mesec dana. Simptomi su mucnina, cesto povracanje, naduvenost stomaka, grcevi, stolica uglavnom kasasta. Najgori simptom mi predstavlja pojava anksioznosti i gubitak snage. Dosta sam smrsao i prestao sam radim bilo kakve fizicke aktivnosti, pri jacim naporima padao sam u nesvest. DESAVALO MI SE DA MI IZNENEDADNO DODJE DO STRAHOVITE MUCNINE, U TOM TRENUTKU ZGRCE MI SE RUKE, STOPALA, DIJAFRAGMA, VEROVATNO SVI MISICI I TAKO SAM PARALISAN SVE DOK NE POVRATIM `DUSU`. Zbog toga sam bio i dva puta u Urgentnom. Snimao sam glavu, radio EEG, ultrazvuk srca, holter24h,... i sve je to u granicama normale, doduse na gastroskopiji uocena mi je hijetalna hernija 3cm i upala jednjaka, biopsija je bila negativna. Da li ta ukocenost misica ima veze sa ovom upalom creva?
Hvala
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Grcevi mogu da nastanu kao posledica poremecaja pojedinih elktrolita (kalcijuma, kalijuma...). Biopsijom se moze ustanoviti da li imate Crohn-ovu bolest. Potrebna je irigoskopija/irigografija.

Probajte da koristite LOPERAMID, 2x1.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori