Unutrasnja bubuljica??
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Unutrasnja bubuljica??
Pre oko 1-2 godine mi se pojavila kao neka bubuljica na obrazu ali je bila malo dublje nego obicno. Pod prstima se opipavala kao neka mala grudvica u obrazu. Spolja se nije videla. Ja je nisam u pocetku cackao. Ali posto sam je osecao pod prstima i posle nekoliko meseci, probao sam da je istisnem i tada bi iz nje izasla nekakva bela masa (nije tecna, vec bas -masa), neprijatnog mirisa. Takva je situacija i danas, s tim sto se celo to mesto malo nadulo poslednjih dana, pa me je to nateralo da pitam za vase misljenje. Sta je to, i zasto toliko dugo ne nestaje?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Sre Jan 05, 2005 6:52 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Da li ti se i ranije desavalo bilo sta slicno, to sto si opisao izgleda kao normalna potkozna bubuljica, ali one traju najvise nedelju-dve dana. "Bela masa" nije nista neobicno, ako si u pubertetu takve bubuljice su normalne, dobro je sto si postupio intuitivno. Ali jedino sto je neobicno je sto to sve toliko traje. Nisam siguran, kakva ti je koza lice inace, ali verovatno je neki upalni proces koji se malko iskomplikovao. Pokusaj da ispiras kamilicom ili kantarionom ( samo to mesto). Mada, posto je situacija pod kozom, ako ne prodje sa cajevima idi kod dermatologa.
Nikad nisam imao problema sa kozom. Koza mi je, normalna, mislim, mozda jedino moze da se kaze da je mozda malo suva, pa mi se ovako zimi pomalo "peruta" lice, sto mislim nije nista.
Imam 23 godine, a u zivotu sam imao nekoliko "napada" koprivnjace po telu. Ne znam da li nesto od toga ima veze.
Hvala na odgovoru.
Imam 23 godine, a u zivotu sam imao nekoliko "napada" koprivnjace po telu. Ne znam da li nesto od toga ima veze.
Hvala na odgovoru.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Feb 01, 2005 8:41 pm
masno tkivo
1.Ne brini!
2.Garantujem da je to masno tkivo,bas zbog toga sto si naveo da je u pitanju gusta bela masa,groznog mirisa
3.Savet je da se javis nekom dobrom dermatologu,koji ce ti preporuciti mozda neki preparat koji ce ubrzati njegovo sazrevanje.
Moj decko je imao isti problem neposredno iza uva,cackanjem se samo podljutilo i oteklo,kod lekara su mu zasekli to mesto,istiskali gnoj(jer je bilo nadrazeno,a ne zrelo,kao kad cackas nedovoljno zrelu bubuljicu),ali mu je ostala kapsula sa tom masnocom,pre par dana sam mu ja stisnula mitiser koji je bio u blizini i slucajno pritisla i masno tkivo i krenula je ta bela,gusta masa,istiskali smo kapsulu(tako ga strucno nazivaju lekari)do kraja i neverovetno je smrdelo(vidis sta je ljubav!),sto znaci da se moze istiskati bez posledica jedino ako je zrelo,ovako ces ga samo podljutiti,zato ti je mesto i upaljeno!
2.Garantujem da je to masno tkivo,bas zbog toga sto si naveo da je u pitanju gusta bela masa,groznog mirisa
3.Savet je da se javis nekom dobrom dermatologu,koji ce ti preporuciti mozda neki preparat koji ce ubrzati njegovo sazrevanje.
Moj decko je imao isti problem neposredno iza uva,cackanjem se samo podljutilo i oteklo,kod lekara su mu zasekli to mesto,istiskali gnoj(jer je bilo nadrazeno,a ne zrelo,kao kad cackas nedovoljno zrelu bubuljicu),ali mu je ostala kapsula sa tom masnocom,pre par dana sam mu ja stisnula mitiser koji je bio u blizini i slucajno pritisla i masno tkivo i krenula je ta bela,gusta masa,istiskali smo kapsulu(tako ga strucno nazivaju lekari)do kraja i neverovetno je smrdelo(vidis sta je ljubav!),sto znaci da se moze istiskati bez posledica jedino ako je zrelo,ovako ces ga samo podljutiti,zato ti je mesto i upaljeno!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Feb 17, 2005 1:44 pm
Ja sam od proleca do decembra imao potkoznu(unutrasnju) bubuljicu na ledjima,i sve sam se nadao da ce sama proci,mazao je enbecinom i drugim kremama ali nista.
Na kraju sam je operisao u lokalnoj anesteziji.Veruj mi nista ne boli traje par minuta,usiju sa 3 sava drzis gazu 3 dana,a posle nedelju dana skinu savove.Mada meni je na ledjima ostao mali oziljak.Ne znam da li na licu ostaje ili ne?
Na kraju sam je operisao u lokalnoj anesteziji.Veruj mi nista ne boli traje par minuta,usiju sa 3 sava drzis gazu 3 dana,a posle nedelju dana skinu savove.Mada meni je na ledjima ostao mali oziljak.Ne znam da li na licu ostaje ili ne?
-
- Saradnik
- Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm
Aterom
Verovatno se radi o ateromu. Nista opasno. Treba otkloniti njegovu "kapsulu". Obrati se dr Gorani za savet.
Zdravo i hvala na odgovorima.
Tokom ovih 10ak meseci nisam imao problema, ali su opet poceli, mozda sa dolaskom ovog hladnijeg vremena. Pre nekoliko meseci se desilo da se nesto malo nadulo to mesto, pa sam ja cackanjem uspeo da izvucem jednu dlaku brade koja je rasla mozda mesec ili dva ispod koze (oko 1-1.5cm duzine). Mozda je to uzrokovano time sto sam ja ranije divljacki stiskao to mesto prstima, pa time deformisao malo kozu,pa iskrenuo koren dlake - da ne raste ka napolju vec popreko. Moguce da i sada imam u stvari neku dlaku ispod koze, jer kada onako nezno savijam taj deo obraza osecam neko peckanje, kao ubod dlake. Inace na tom mestu mi sada rastu i neke tanke male bezbojne dlacice.
Interesuje me, da li je hirurski zahvat moguc "iz usta" tako da ne bude vidljiv oziljak na obrazu?
Tokom ovih 10ak meseci nisam imao problema, ali su opet poceli, mozda sa dolaskom ovog hladnijeg vremena. Pre nekoliko meseci se desilo da se nesto malo nadulo to mesto, pa sam ja cackanjem uspeo da izvucem jednu dlaku brade koja je rasla mozda mesec ili dva ispod koze (oko 1-1.5cm duzine). Mozda je to uzrokovano time sto sam ja ranije divljacki stiskao to mesto prstima, pa time deformisao malo kozu,pa iskrenuo koren dlake - da ne raste ka napolju vec popreko. Moguce da i sada imam u stvari neku dlaku ispod koze, jer kada onako nezno savijam taj deo obraza osecam neko peckanje, kao ubod dlake. Inace na tom mestu mi sada rastu i neke tanke male bezbojne dlacice.
Interesuje me, da li je hirurski zahvat moguc "iz usta" tako da ne bude vidljiv oziljak na obrazu?
Bubuljica u uvetu??
Zdravo,imam 13 godina,i naravno pubertetske bubuljice,nekada sam imala upalu uveta,desnog uveta,i doktor je tvrdio da je tu bila neka rana na hrskavici i da se ondaa upalila jer sam bila na moru,posle terapije,prosao je bol,a inace simptomi su bili,osjecaj da je uvo zacepljeno,nekad bi me usred dana strasno zabolio i onda odmah prestao,a najvise boli nocu,zbog toga,nisam mogla duze vrijeme da spavam,e sad,isto ovo mi se desava na drugom uvetu,a samo prije 20-tak dana sam izlijecila desno,sad me je spopalo na lijevo,ali da li ja imam neku gljivicu,ili mozda bubuljicu,osjecam da je nesto u mom uvetu izraslo i zacepilo usni kanal,i mislim da to nije nikakva rana,kao sto je doktor tvrdio za proslu upalu,nego da je to pubertetska bubuljica koja se inficirala jer sam je cackala stapicem,ista stvar se desila i u proslom uvetu.Ne znam sta je to,molim vas,ako neko zna,o cemu je rijec,neka mi sto prije odgovori,jer ja nemam namjeru da opet 150 eura potrosim na nekog posranog i blentavog doktora.Hvala u naprijed!
Re: Unutrasnja bubuljica??
PS.Nisam kvasila uvo niti isla na more