Ujed psa

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Milan***
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Avg 08, 2009 4:41 pm

Ujed psa

Post od Milan*** »

Ovako, ujela me skitnica. Isao sam kod lekara momentalno odmah zbog tetanusa.
Pre toga sam ranu ja licno oprao alkoholom tako da me kod lekara nisu previli.
Samo sam primio tetanus. Posto moj grad ide na stetu gradjana odlucio sam da im malo isprasim dupe i koja je procedura za sve to? U kartonu je upisano ujed psa pa od toga krece sve i verovatno treba da pitam licnog doktora sta i kako? Ili negde gresim?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Ujed psa

Post od aa_aca »

Креће се од полиције и прибављања записника док га не "загубе". Треба ти и записник од лекара. Детаље не знам.

А што не против беснила? Зашто тетанус? :-?

Рану од уједа најбоље је опрати чистом водом и сапуном. Од алкохола слаба вајда.
Milan***
Aktivan član
Aktivan član

Post od Milan*** »

Ne, krece se od bolnice. Salju te na uput u higijenski zavod radi pregleda zbog besnila. Na srecu, besnila nema. E sad, tetanus mi nije ni trebao izgleda ali doktorka se zeznula i nije videla da sam primio davne 2005 godine ali nista nece naskoditi meni. Onda ide formulat iz gradske uprave i zapisnik odnosno potvrda od komunalne inspekcije. Iz bolnice se izvadi lekarski izvestaj, poveze sa izvestajem iz higijenskog zavoda, kopija licne karte i to je to. Danas onako, sve saznao. Nekako hodao.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

samo da dodam ovde, neko ce vec citati slicnim povodom, da je prva (samo)pomoc - oprati ranu vodom i sapunom (unistavanje virusa besnila, ako je prisutan) a potom hidrogenom (unistavanje tetanusnog bacila kiseonikom, jer je anaerob).
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Брате мили, па колико те је изуједао када једва ходаш?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

drbgd napisao:samo da dodam ovde, neko ce vec citati slicnim povodom, da je prva (samo)pomoc - oprati ranu vodom i sapunom (unistavanje virusa besnila, ako je prisutan) a potom hidrogenom (unistavanje tetanusnog bacila kiseonikom, jer je anaerob).
Ово је веома корисно, нарочито данас када пси имају више права од људи. Хвала!
Milan***
Aktivan član
Aktivan član

Post od Milan*** »

aa_aca napisao:
drbgd napisao:samo da dodam ovde, neko ce vec citati slicnim povodom, da je prva (samo)pomoc - oprati ranu vodom i sapunom (unistavanje virusa besnila, ako je prisutan) a potom hidrogenom (unistavanje tetanusnog bacila kiseonikom, jer je anaerob).
Ово је веома корисно, нарочито данас када пси имају више права од људи. Хвала!

Pazi sad ovo, pas koji me je ujeo pored mene je ujeo vise od 10 coveka ali.... Zakon ga stiti. Zato taj zakon neka placa njegove ujede.

Gore onaj post:
Ja sam takav, ne moze mi niko nista, samo metak. Ne boli kad hodas, ali boli odnosno pecka, nekad manje nekad vise kada stanes. Sad je vec bolje ali mi je receno da ce se pojaviti otok i da ce mi poplavi. Nista od toga za sada.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Milan*** napisao:.....Pazi sad ovo, pas koji me je ujeo pored mene je ujeo vise od 10 coveka ali.... Zakon ga stiti. .....
Е што нисам нека власт!!!
Milan***
Aktivan član
Aktivan član

Post od Milan*** »

Pas ce svakako nastradati od nekog. Evo bas juce saznao da je isti pas ujeo komsiju i komsiku. Znaci ja necu ali neko sigurno hoce da ga utepa.
No, msm da smo izasli iz okvire teme i da sam saznao sve danas u bolnici moze ovde loooock :)
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Док тај скот цркне, колико ће људи још да изуједа?

Да ли си то пријавио шинтерима? Они могу да хватају пса само ако нападне људе и онда су чак обавезни.
Milan***
Aktivan član
Aktivan član

Post od Milan*** »

aa_aca napisao:Док тај скот цркне, колико ће људи још да изуједа?

Да ли си то пријавио шинтерима? Они могу да хватају пса само ако нападне људе и онда су чак обавезни.
Sinteri vise ne postoje. Sad se psi lutalice hvataju, sterilisu i cipuju i pustaju opet na ulici.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Они који уједају склањају се са улице. Није ваљда да су то укинули?! Шта вреди што га стерилишу ако овај напада људе?! :x
Milan***
Aktivan član
Aktivan član

Post od Milan*** »

Nema toga batice. Kad sam bio u komunalnoj inspekciji rekli su da su im vezane ruke... Toliko.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Значи ако човек убије пса иде у затвор. Ако пас убије човека, вежу му огрлицу.
micaubica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 12, 2013 10:28 pm

Post od micaubica »

postovani,danas sam na ulici naisla na stene starosti oko mesec dana,cvilelo je pa sam pokusala da pronadjem kuju ne bi li ga odnela kod iste,medjutim nije je bilo. resila da ga bar nahranim pre nego odem. jeduci hranu iz moje ruke,stene me je slucajno gricnulo za prst,pojavile su se dve tackice,kao potkozne,nije bilo krvi. stene je inace bilo veselo,radoznalo,mazno.... interesuje me da li idem uopste kod lekara,da li mi je tetanus zaista zbog ove sitne gluposti neophodan? hvala
Odgovori