Ubod

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

U bilo koje doba u roku od godinu dana od POSLEDNJEG primanja vakcine da primite revakcinu, bice u redu.

Sve najbolje!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
miodrag75
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:56 pm

Post od miodrag75 »

Interesuje me kad se vec o ovom prica a cesto se povredjujem (posekotine,ogrebotine) koliko duboka rana je opasna i kakva rana da ne bi trcali ko neki hipondri da primamo vakcine :lol:. Kako izgledaju tetanusne rane kad se zaraze ovom bakterijom.
Hvala
maja_zubarka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 16, 2009 7:03 pm

pitanje za doktora

Post od maja_zubarka »

Danas sam povredila glavu, udarila u zardjalu ivicu metalnog prozora, tacna dg vulnus lacerocontusum cutis regio parietalis lat.sin.. Posto su me na fakultetu ucili da je svaka rana na glavi potencijalno tetanogena, zanima me da li je potrebna antitetanusna zastita, s obzirom da sam poslednji put vakcinisana sa 18 godina (redovna vakcinacija), a sada imam 25. Hirurga koji me je usio sam pitala, on je rekao da on licno ne bi primio ali da ja mogu ako mislim da treba. Sta mi je ciniti? Hvala unapred!
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: Ubod

Post od milanche_srb »

S' obzirom da je u pitanju VLC ja bih primio antitetanus, pokusajte da se konsultujete jos sa nekim.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
maja_zubarka
Novi član
Novi član

Post od maja_zubarka »

Primila vakcinu za svaki slucaj, doktorka sa studentske poliklinike je htela da bude sigurna posto je glava u pitanju,a i radicu kao stomatolog pa cu se sigurno nabadati na raznorazne predmete, ovako sam 10 godina bezbedna! :D Hvala u svakom slucaju! :)
maja_zubarka
Novi član
Novi član

Post od maja_zubarka »

Primila vakcinu za svaki slucaj, doktorka sa studentske poliklinike je htela da bude sigurna posto je glava u pitanju,a i radicu kao stomatolog pa cu se sigurno nabadati na raznorazne predmete, ovako sam 10 godina bezbedna! :D Hvala u svakom slucaju! :)
maja_zubarka
Novi član
Novi član

Post od maja_zubarka »

maja_zubarka
Novi član
Novi član

Post od maja_zubarka »

ppavlovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jan 04, 2010 1:38 am

Re: ujed macke i revakcinacija

Post od ppavlovic »

Da postavim drugacije pitanje: Da li se sme prekinuti proces revakcinacije koji je zapocet? Ima li nekih posledica? Da pojasnim ...

Moju zenu je ujela macka 6. juna 2009., sledeceg dana 7. juna je primila Tetabulin i Te-Al. Za mesec dana, 7. jula primila je Te-Al (revakcinacija). Prema rasporedu sledecu vakcinu treba da primi 7. januara 2010. (za par dana). Ono sto nas plasi jeste moguc uticaj vakcine na planiranu trudnocu ove godine (posto sledeca revakcinacija prema preporuci doktora treba da sledi 7. juna 2010. godine). Mi bi smo radije da prekinemo ovaj proces pa je pitanje da li se sme to uciniti?

Inace, macka je bila iz komsiluka, potpuno normalna - nije bila besna (malo je bila uplasena jer nije umela da nadje izlaz iz sobe). Sama rana, ubod jednim ocnjakom se povukla posle nedelju dana. Nikakvih komplikacija nije bilo.

Hvala na odgovoru
Odgovori