Tumor dojke

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
vesna5
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 26, 2008 8:46 pm

Tumor dojke

Post od vesna5 »

Imam 39 god. Dg ca mamae L.sin st post Guadran Tectomiam Cum Dissectio axillae l.sin
Sprovedena Postoperativna zracna terapija ostatka dojke levo iz dva flankirana polja td. 50 gy
lymphadenitis chronica nonspecifica seu reaktiva-13(-) lgl status steroidnih receptora(er,pr) i Her-2 odredjen imunohistohemiskom (IHH) metodom sa parafinskog bloka tkiva. Dobijene vrednosti er skor 0 pr skor 0 jedra celija tumora ne pokazuju IHH. Bojenje za oba antitela her - 2 skor 0
Hemoterapiju sam primila 3 i treba da primim jos 3. resila sam da odustanem jer je jako tesko podnosim i zelim da cujem vase misljenje i savet
Korisnikov avatar
severus
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 7:47 pm

Post od severus »

Tumor je bio mali jer nije radjena mastektomija,niste naveli histoloski tip i kakav je status limfnih zlezdi odstranjenih u toku disekcije.Sto se tice hemioterapije nikako ne odustajteneprijatno je i tesko,ali ako posle dodje do recidiva ili diseminacije sto je moguce ako se protokol ne sprovede do kraja(moze se desiti i kod potpuno ispostovanog protokola) moze se desiti da dodjete u situaciju da krivite sebe u stilu :"Da sam zavrsila hemioterapiju do kraja".Inace ne znam kakve tegobe imate zbog HT ali tu je i mogucnost promene premedikacije u dogovoru sa onkologom.
Odgovori