Trudnoca i miom
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
Trudnoca i miom
u 22 nedelji trudnoce radjen je porodjaj zbog prestanka rada srca ploda.Patoloski nalaz:plod nerazvijen za starost trudnoce sa oteklinom u potiljacnom delu glave.pupcanik izuvijan i neravijen.inflamatio chronica placentae.degeneratio hyalinea placentae et villi placentares.Inace u 18 i 20 nedelji imala sam jaku grlobolju i koristila sam samo propolis.Ciklus sam imala 35 dana nakon pobacaja.Na pocetku trudnoce utvrdjen je miom subserozni na zadnjem zidu u duglasu 5cm,da bi u 7 nedelji bio 5.5 cm a u 22 ned. 6 cm. U trudnoci nisam imala problema sa miomom.Miom je mesec dana nakon pobacaja bio 5 cm.Interesuje me sta se to desilo sa plodom pa je prestala srcana akcija? .Kada bih mogla da planiram narednu trudnocu ( nemam strpljenja)?Da li bi miom ovog puta mogao da predstavlja problem?Imam vec dvoje dece (7god.) .
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Posteljica je bila degenerisana, izmenjena, slabo funkcionalna, pa se plod nije dobro hranio. Na kom zidu je miom? Moguce je da je posteljica bila usadjena bas iznad njega?... Sreca u nesreci je sto nije doslo do formiranja grozdaste mole (Mola hydatidosa).
O narednim trudnocama sve Vam moze reci ginekolog - a posebno ginekolozi kojima je subspecijalizacija patologija trudnoce. Niste napisali koja je ovo trudnoca po redu (ukupnopo, racunajuci i trudnoce koje su se zavrsil radjanjem Vase dvoje dece), koji pobacaj, koliko vestackih pobacaja, koliko Vam je godina...
Mali savet: ne obracajte previse paznju na male razlike u velicini mioma prilikom svakog ultrazvucnog pregleda, one su cesto rezultat subjektivne procene lekara.
O narednim trudnocama sve Vam moze reci ginekolog - a posebno ginekolozi kojima je subspecijalizacija patologija trudnoce. Niste napisali koja je ovo trudnoca po redu (ukupnopo, racunajuci i trudnoce koje su se zavrsil radjanjem Vase dvoje dece), koji pobacaj, koliko vestackih pobacaja, koliko Vam je godina...
Mali savet: ne obracajte previse paznju na male razlike u velicini mioma prilikom svakog ultrazvucnog pregleda, one su cesto rezultat subjektivne procene lekara.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.