trnjenje!

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
vertebraeC5
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 06, 2009 5:04 pm

trnjenje!

Post od vertebraeC5 »

Pre tri godine sam lomio 5. vratni prsljen, bez ostecenja nerava i kicmene mozdine i nosio sam gips (minerva) tri meseca, mesec dana kragnu, malo rehabilitacije i nastavio sam sa normalnim zivotom, treninzima u teretani, trcanjem itd. Do skoro nisam imao nikakvih problema. Pre otprilike dve nedelje utrnula mi je skoro cela desna strana tela (najpre stomak, grudni kos, noga, stopalo, a kasnije rame, lopatica, ruka, prsti) i kao da mi je ruka oslabila. Trnjenje je prestalo osim u saci i prstima, s tim sto mi se sad prsti desne ruke ujutru trnu, a kasnije i tokom celog dana grce i ne mogu da koristim desnu saku. Utrnulost je i dalje ostala u desnoj ruci ali neprimetno, ali mi se prsti grce i nemam osecaja u njima. Bio sam kod neurologa i rekao mi je da primam injekcije OHB12.
Guevara
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Apr 26, 2008 8:31 am

Post od Guevara »

S obzirom na period (3 godine) bilo bi dobro da se slika vratna kicma.
vertebraeC5
Novi član
Novi član

Post od vertebraeC5 »

Guevara napisao:S obzirom na period (3 godine) bilo bi dobro da se slika vratna kicma.
rentgen ili ct?
imao sam slican problem u prolece preprosle godine (trnjenje stomaka, prstiju sake, grcenje prstiju) i proslo je samo od sebe. Sad mi trnjnje prolazi, samo sto mi je saka zgrcena. Kad uzmem neki predmet, ili na dodir, palac se sam savije. Ujutru nemam grcenje, samo mi je saka utrnula. Poludecu!
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

Moze i obican rtg, samo posto uzimate B12 i ako je to jedini razlog vasih tegoba, onda ce trebati duzi period uzimanja vitamina da vam se obnovi omotac oko nerava, sto B12 pomaze, pa ce vam nestati te tegobe..Strpljenja...
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

Moze i obican rtg, samo posto uzimate B12 i ako je to jedini razlog vasih tegoba, onda ce trebati duzi period uzimanja vitamina da vam se obnovi omotac oko nerava, sto B12 pomaze, pa ce vam nestati te tegobe..Strpljenja...
vertebraeC5
Novi član
Novi član

Post od vertebraeC5 »

dannina napisao:Moze i obican rtg, samo posto uzimate B12 i ako je to jedini razlog vasih tegoba, onda ce trebati duzi period uzimanja vitamina da vam se obnovi omotac oko nerava, sto B12 pomaze, pa ce vam nestati te tegobe..Strpljenja...
Hvala puno!
Odgovori