Poštovani,
već tri četiri nedelje unazad trne mi poslednji zglob malo prsta na levoj ruci. Sa srcem nikada nisam imao problema, što potvrđuje i poslednji pregled kod kardiologa koji sam obavio polovinom maja. krvni pritisak mi je u granicama normale 120/80.
Zahvaljujem na odgovoru,
svako dobro,
Ivan
Trnjenje malog prsta leve ruke
Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Jun 15, 2012 8:06 pm
Re: Trnjenje malog prsta leve ruke
Kakvim se poslom bavite? Da li radite dugo u kancelariji i oslanjate se na lakat o tvrdu podlogu. Da li ste imali skoro neku povredu u predelu zgloba sake ili lakta? Da li imate slabost u misicima sake... naprimer kada rasirite jako sve prste sake i neko pokusa da vam jakim stiskom priblizi mali prst i palac, da li postoji vidna razlika izmedju desne i leve ruke. Takodje ako spojite sve prste dlana i neko ih obuhvati tako da mu je palac ispod a ostali prsti iznad vasih, i pokusa da ih sve povuce na dole rotirajuci svoju ruku oko palca, a vi se odupirete... da li postoji razlika izmedju desne i leve ruke... Ako se bocnete iglom duz spoljasnje ivice i jagodica malog prsta da li ima razlike u odnosu na jednu i drugu saku. Da li imate podjednak osecaj kada se prevlaci fino parce vate preko tog dela sake na jednoj i drugoj ruci? Kakav je osecaj trnjenja - pecenje, zarenje, osecaj toplote, nedostatak osecaja, mravinjanje, osecaj da vam se sliva topla ili hladna voda niz taj deo sake?
Ostecenje ulnarnog zivca moze da prouzrokuje takvu vrstu tegoba. Najbolje da se javite neurologu, pa da Vas on nakon pregleda uputi na dodatne preglede (EMNG ruke).
Ostecenje ulnarnog zivca moze da prouzrokuje takvu vrstu tegoba. Najbolje da se javite neurologu, pa da Vas on nakon pregleda uputi na dodatne preglede (EMNG ruke).