Stvar stoji ovako,
od moje devojke, mladji brat (17 godina), se jako promenio u poslednjih 7-8 meseci.
Postao je razdrazljiv, pomalo agresivan, jako brzo plane, ulece u svadju, trosi novac nekontrolisano, poceo je da pusi pre par meseci ( tako bar on kaze tj tek je sada priznao ).
Ne brine me pusenje toliko ( naglasak na toliko, jer me naravno i to brine), koliko mogucnost, da je poceo da se drogira.
Za sada samo nagadjam da je to u pitanju.
Samo ja sumnjam u to. Devojka i njeni roditelji ga brane, i kazu da to nikako ne ide u njega, i ne mogu prosto da poveruju u to.
Mali je dobio tikove. Lezi mirno, i odjednom vrti glavom. Ili iskljuci se, sedi neko vreme i cuti, i onda pocne nesto sam sa sobom da raspravlja.
Da ne pricam o tome, kako je poceo da krade pare iz kuce, i da cuvamo tasne od njega u kuci.
jako sam zabrinut. mozda ja preuvelicavam stvari, ali svi se slazemo u jednom da su promene JAKO UOCLJIVE.
Molim za savet i za misljenje. Da li nesto od ovoga ukazuje da je moguce da je decko poceo da se drogira, ili ga je samo uhvatio pubertet.
Molim i savet doktora, kome i gde da se obratim, i koga da pitam.
Hvala unapred svima.
Trazim savet
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
pa sad..ne mogu da poverujem da tvoja devojka i njeni roditelji smatraju da je normalno tj. da neprimecuju da njihov brat/sin iz cista mira pocne da prica sam sa sobom..??? mislim...ja bih se stvrano uplashila za nekog ko cesto ima rasprave iskljucivo sa sobom a da pri tome ima josh neko sa njim u prostoriji..
mozda su narkotici..mozda neshto drugo...ipak je to neshto za strucnjake

Ako neko od posetilaca foruma ili doktora ima ideju kojem njihovom kolegi da se obratim, neka mi ostavi ime ili broj. ili neka mi posalje na privatnu poruku.
On naravno ne prica neprekidno sam sa sobom. To bi naravno svima bilo cudno, i predpostavljam da bi radikalnije reagovali roditelji.
Ja sam ga uhvatio par puta da sedi sam u sobi, i raspravlja sam sa sobom nesto, ili sedi sa mnom i devojkom u sobi gleda film, i skrene pogled prema podu i krene da prica sa sobom.
Kad god se vrati iz nekog nocnog zivota, ili kada izadje preko dana napolje pa se vrati kuci, ima jako cudan pogled. Polu otvorene oci... jako jako cudno.
I ja sam za to da se prvo porazgovara sa psihologom, ali bi ga sigurno odveo i na testove.
On naravno ne prica neprekidno sam sa sobom. To bi naravno svima bilo cudno, i predpostavljam da bi radikalnije reagovali roditelji.
Ja sam ga uhvatio par puta da sedi sam u sobi, i raspravlja sam sa sobom nesto, ili sedi sa mnom i devojkom u sobi gleda film, i skrene pogled prema podu i krene da prica sa sobom.
Kad god se vrati iz nekog nocnog zivota, ili kada izadje preko dana napolje pa se vrati kuci, ima jako cudan pogled. Polu otvorene oci... jako jako cudno.
I ja sam za to da se prvo porazgovara sa psihologom, ali bi ga sigurno odveo i na testove.
Pa zašto prvo ne probate u državnim institucijama, zašto tražite preporuku preko foruma. Najbolji su na institutima. Ako ste u Beogradu..eto vam Palmotićeve, tamo imaju i dečije odeljenje. Samo ne znam kako ćete ga odvesti, ako on neće a roditelji su protiv...
možda je adolescentna kriza...ma šta ja znam nisam psihijatar. Samo vi niste u nekom položaju u toj porodici...kako ćete vi njima reći da im je dete ludo...I ja pričam nekad sama sa sobom. A kad se vratim iz izlaska i ja imam ukrštene oči..oće to i od alkohola
Mada to sa tim parama...to je malo simptomatično. Postoje ti testovi...kojim se testira krv na narkotike

možda je adolescentna kriza...ma šta ja znam nisam psihijatar. Samo vi niste u nekom položaju u toj porodici...kako ćete vi njima reći da im je dete ludo...I ja pričam nekad sama sa sobom. A kad se vratim iz izlaska i ja imam ukrštene oči..oće to i od alkohola

Mada to sa tim parama...to je malo simptomatično. Postoje ti testovi...kojim se testira krv na narkotike
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Posto sam se nagledao i ljudi u okruzenju i svojih pacijenata sa slicnim manifestacijama, a koji imaju verifikovane dijagnoze od strane psihijatara, sklon sam da zakljucim da pojedine stvari koje ovde opisujete podsecaju na shizoafektivni poremecaj. Predlog: psiholog, psihijatar...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.