Лимфни чворови

Pravo mesto za sva Vaša pitanja koja ne možete klasifikovati u neki od
podforuma. Pitajte sve što Vas zanima a odgovor će ponuditi stručni
saradnici ili korisnici foruma sa sličnim iskustvima.

Moderatori: mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin, vlada99

Odgovori
Dicvi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 16, 2014 7:47 pm

Лимфни чворови

Post od Dicvi »

Поштовани,

Пре непуних месец дана имао сам упалу грла, праћену кашљем, и температуром и такође имао сам осећај неке чворуге на левом потиљку главе која је изазивала благе болове и неугодност приликом спавања, временом ми се појавио оток изнад левог увета, а потом и лева страна врата је почела да боли. Температура је прошла после једног дана али остали симптоми су остали изражени, с тим што би епицентар бола једног дана био изнад увета, другог дана на потиљку, трећег дана на врату и бол је јаче био изражен на левој страни и ако је и на десној страни био оток али слабији на врату ми се такође појавило нешто налик бобуљици.
Обратио сам се доктору који је рекао да сам имунолошки пао и приметио је и блажи оток лимфних чворова испод браде, и констатовао је да имам неке промене на кожи главе у пределу левог потиљка за које сумња да је херпес у избијању, преписан ми је лек Субамед 3 дана по један пут дневно.
Било ми је боље, оток је прилично спласнуо, и на глави је остао црвени кружић само (претпоставка доктора да херпес није избио), преписан ми је Доксициклин, први дан 2 на 12 сати, остале дане по једна дневно, било ми је све боље и боље, али последњи дан када сам требао да по распореду попијем лек сам игром случаја прескочио, и конзумирао алкохол у мањим количинама, да би приликом конзумације осетио да крећу да ми се упаљују чворови изнад увета, сутрадан сам попио последњу таблету и било ми је мало боље. Међутим сутрадан постепено опет су кренули симптоми да се враћају без температуре, у нешто блажем интензитету, опет сам се обратио доктору, преписан ми је Палитрекс и речено ми је да обавим лабараторијске анализе крви, и упућен сам дерматологу јер се опет појавило црвенило на потиљку.
Лабараторија не ради већ неко време, јавио сам се дерматологу који је констатовао да нема трагова херпеса него само црвенило, и речено је да наставим терапију, и да узмем суплементе Б витамина. Доктор ми је рекао како сам одлично реаговао на терапију и да наставим, ишло је све на боље, деси се један дан да немам болове а други да имам, од вечерас као да сам осетио нелагодност испод леве кључне кости у пределу горњег дела груди налик упали мишића и као да је благо отечено, да ли је то повезано са тренутним стањем и на шта све ово асоцира, да напоменем да имам још једну таблу Палитрекса.
Odgovori