Студент сам прве године, и како су кренули испити, почело је учење до касних сати (као сада нпр), и полако примећујем да причам сам са собом, да у паузама одржавам монологе или чак доводим себе у не-толико-нереалне ситуације и онда смишљам одговоре или водим конверзације. Почео сам да уносим веће дозе кофеина (само кроз кафу) и нисам приметио да ми не прија уопште. Понекад ме хвата паника и то углавном када легнем да спавам, и из тог разлога не могу сатима да заспим, али то некако сматрам нормалним, јер ипак мој будући живот донекле зависи од мојих успеха на факултету. У друштву ме сматрају особом од поверења, и причају ми о својим проблемима сматрајући ме за веома јаку и психички лабилну особу, а у ствари баш нисам такав, јер једноставно држим све проблеме у себи, и трудим се максимално да не дозволим да емоције утичу на моје понашање - схватам да глумим пред свима.
И коначно питање, да ли је време да попричам са неким о томе, пошто ми је веома тешко да причам и о најминорнијим проблемима са познаницима и породицом, и који су могући савети које могу да добијем узевши у обзир да сам већ формирана личност...
Време за психијатра?
Moderatori: moderato, admin, vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA
Re: Време за психијатра?
Формирана личност?! Да ниси мало претерао? Колико имаш година? Четрдесет? Никад није касно за факултет.
Тек на факултету почињеш да учиш како се размишља и схваташ неке ствари. Тада постајеш академски грађанин. Мада, какви су ови данашњи новокомпоновани факултети, све се доводи у питање. Елем, тек после факултета можеш да говориш о неком финишу у формирању личности.
Прекини да глумиш јер ће те коштати здравља.
Вероватно си мало климавог здравља, тако да ћеш ипак морати да престанеш са ноћним учењем. Спавање од 22ч до 06ч.

Тек на факултету почињеш да учиш како се размишља и схваташ неке ствари. Тада постајеш академски грађанин. Мада, какви су ови данашњи новокомпоновани факултети, све се доводи у питање. Елем, тек после факултета можеш да говориш о неком финишу у формирању личности.
Прекини да глумиш јер ће те коштати здравља.
Вероватно си мало климавог здравља, тако да ћеш ипак морати да престанеш са ноћним учењем. Спавање од 22ч до 06ч.
Претерао сам само у томе што сам поставио питање.
Али ајде да ти одговорим. Нисам претерао. Не познајеш ме па нећу да улазим у даљу причу о томе.
Глума није "намерна", него је постала одбрамбени механизам, у овом друштву дословно најјачи опстају и напредују, и иако нисам рођен као најјачи нашао сам начин да будем такав, и он функционише, осим наравно у тренуцима слабости и умора, а тада ме изједа изнутра.
Осим хидраденитиса (којег вучем од основне школе), и "трапавости" здравље ми је сасвим солидно, чак ми је и имунитет изузетно јак (разболим се једном до два пута годишње)...
Све у свему, хвала на одговору.
Али ајде да ти одговорим. Нисам претерао. Не познајеш ме па нећу да улазим у даљу причу о томе.
Глума није "намерна", него је постала одбрамбени механизам, у овом друштву дословно најјачи опстају и напредују, и иако нисам рођен као најјачи нашао сам начин да будем такав, и он функционише, осим наравно у тренуцима слабости и умора, а тада ме изједа изнутра.
Осим хидраденитиса (којег вучем од основне школе), и "трапавости" здравље ми је сасвим солидно, чак ми је и имунитет изузетно јак (разболим се једном до два пута годишње)...
Све у свему, хвала на одговору.
Imas ti dobar stav, samo imaj na umu da sto vise stvari drzis u sebi sve je veca sansa da se "nadujes" i "eksplodiras".
Hocu da kazem da svakoj boci pod pritiskom treba dobar ventil, jel imas ti neki? Sport, gitara, setnja... Ili teretana pa u dzak pola sata, ne salim se.
To sto ti se desava je relativno normalno za fazu zivota u kojoj se nalazis, samo kad vidis da ti se sve skupilo odma' malo u prirodu medju ljude, ne valja biti previse sam ako toliko ucis.
I devojka neka, seks je odlican stres eliminator.
Hocu da kazem da svakoj boci pod pritiskom treba dobar ventil, jel imas ti neki? Sport, gitara, setnja... Ili teretana pa u dzak pola sata, ne salim se.
To sto ti se desava je relativno normalno za fazu zivota u kojoj se nalazis, samo kad vidis da ti se sve skupilo odma' malo u prirodu medju ljude, ne valja biti previse sam ako toliko ucis.
I devojka neka, seks je odlican stres eliminator.
Свестан сам да то није мали проблем, и решавао сам га баш тако. Зими сам боравио у теретани, лети на фудбалу, између осталог и са девојкама итд...
Али дође некада и овакав период, у априлу оперисан, почетком јуна покидао лигаменте колена тако да ми следи дужа пауза што се тиче спортских активности, а и никада горе са девојкама нисам стајао.
Такође, знам да морам да изгурам до краја испитног рока како знам и умем, а након тога да се донекле вратим уобичајеним рутинама, изласцима и дружењу понајвише.
Али дође некада и овакав период, у априлу оперисан, почетком јуна покидао лигаменте колена тако да ми следи дужа пауза што се тиче спортских активности, а и никада горе са девојкама нисам стајао.
Такође, знам да морам да изгурам до краја испитног рока како знам и умем, а након тога да се донекле вратим уобичајеним рутинама, изласцима и дружењу понајвише.
"Само" хидраденитис? Некротизирајуће запаљење знојних жлезда?
Не знам како бих повезао глуму у тренуцима слабости и умора са изједањем изнутра. Ако се фолираш онда се фолираш до краја. Мислим да је ипак тема преобимна за дописивање на форуму.
Разбољевање два пута годишње уопште није ни близу изузетно јаком имунитету. Да се разболиш једном у пет година, могло би се говорити о изузетно јаком имунитету. Два пута годишње није баш неки резултат.
За лигаменте набави један неодијумски магнет и носај га на колену по цео дан (бар 20 сати свакодневно) и он ће много убрзати регенерацију.
Не знам како бих повезао глуму у тренуцима слабости и умора са изједањем изнутра. Ако се фолираш онда се фолираш до краја. Мислим да је ипак тема преобимна за дописивање на форуму.
Разбољевање два пута годишње уопште није ни близу изузетно јаком имунитету. Да се разболиш једном у пет година, могло би се говорити о изузетно јаком имунитету. Два пута годишње није баш неки резултат.
За лигаменте набави један неодијумски магнет и носај га на колену по цео дан (бар 20 сати свакодневно) и он ће много убрзати регенерацију.
Да, мада када тако кажеш звучи много горе. Оперисан сам у априлу и од тада је под контролом.
Мислио сам да је добар резултат али могуће је да сам се преварио, поредио сам се са познаницима који су болесни двоцифрен број пута годишње.
Хвала за савет за лигаменте.
Мислио сам да је добар резултат али могуће је да сам се преварио, поредио сам се са познаницима који су болесни двоцифрен број пута годишње.
Хвала за савет за лигаменте.
Шта раде ти твоји познаници када су тако често болесни?! Они су га угасили.
Препоручио бих им књигу "Алкализуј се или умри".
Ја добијем блажи облик грипа једном у двадесет година и дигнем фрку.

Ја добијем блажи облик грипа једном у двадесет година и дигнем фрку.