Шлајм након спавања
Шлајм након спавања
Поздрав..
Е овако.. Већ пар година након сваког спавања имам шлајма, којег морам да испљунем и по пар пута морам да идем да пљунем. Било да спавам дању, ноћу, свеједно.. Шлајма увек има. Кад год одем код доктора, он ми каже да пијем чајева, али то никад не помогне. Успут, дишем на уста док спавам, дању се трудим да дишем на нос, пошто ми је навика од малена да дишем на уста. Оперисао сам чак и трећи крајник, зато што се мислило да због њега дишем на уста, али навика је навика. :Д Имам 18 година, и сад бих требао на факс ове године.. Ружно је да одем сад у стан са неким цимером у некој згради, и да морам свако јутро да пљујем и да грцам тамо као неки деда од 100 година, да ме сви слушају, да им згадим живот, ако ме разумете. Јел може нека препорука шта бих могао да урадим по том питању?
Е овако.. Већ пар година након сваког спавања имам шлајма, којег морам да испљунем и по пар пута морам да идем да пљунем. Било да спавам дању, ноћу, свеједно.. Шлајма увек има. Кад год одем код доктора, он ми каже да пијем чајева, али то никад не помогне. Успут, дишем на уста док спавам, дању се трудим да дишем на нос, пошто ми је навика од малена да дишем на уста. Оперисао сам чак и трећи крајник, зато што се мислило да због њега дишем на уста, али навика је навика. :Д Имам 18 година, и сад бих требао на факс ове године.. Ружно је да одем сад у стан са неким цимером у некој згради, и да морам свако јутро да пљујем и да грцам тамо као неки деда од 100 година, да ме сви слушају, да им згадим живот, ако ме разумете. Јел може нека препорука шта бих могао да урадим по том питању?
Re: Шлајм након спавања
Slican problem i mene muci vec godinama, samo je kod mene jos problem sto je taj jutarnji slajm sivkaste boje (nekad manje nekad vise) mada nemam nekih problema sa disanjem kroz nos recimo zapusen ili slicno osim sto mi cesto krvari iz nosa ito me bas puno-najvise malo na maramici kad brisem nos a i to imam cesto, ne curenje sline vec suvih naslaga koje nekad moram prstom skidati inace ili maramicom i malo bude maramica krvava.
I jos jedno--taj slajm uglavnom nije gust-skoro pluvacka i samo ujutru je tamne boje,u toku dana ponekad pljunem al nije tamno.
Radio sam ranije i bris nosa i grla i snimanje pluca i sinusa al nista,
Kad odem na more obicno mi to prestane-jel moguce da je na alergijskoj osnovi na nesto u stanu? Sad imam 54 godine a lecio sam se pre 30 god. od alergije i slicnih tegoba--al tad sam i puno kasljao i smirilo se neki duzi period al ovo je vec nekoliko godina problem.
HVALA
I jos jedno--taj slajm uglavnom nije gust-skoro pluvacka i samo ujutru je tamne boje,u toku dana ponekad pljunem al nije tamno.
Radio sam ranije i bris nosa i grla i snimanje pluca i sinusa al nista,
Kad odem na more obicno mi to prestane-jel moguce da je na alergijskoj osnovi na nesto u stanu? Sad imam 54 godine a lecio sam se pre 30 god. od alergije i slicnih tegoba--al tad sam i puno kasljao i smirilo se neki duzi period al ovo je vec nekoliko godina problem.
HVALA
Можда је душек пун гриња. Можда је упала синуса (не мора да се види на снимцима).
Ја немам таквих проблема да ми крв иде из носа. Не памтим кад ми је последњи пут ишла. А шлајма има свакодневно, било да је пролеће, лето, јесен или зима.. стално. Нисам алергичан ни на какве лекове, сад нзм јел сам алергичан на нешто из природе. И ја кад одем на море, мало се смањи шлајм, али га и даље има. Боја му је жућкаста, некад тамно, некад светло, како када.. Мораћу отићи баш код доктора што је специјачизован за ухо грло нос, па да видим шта ће ми рећи..
Пробај да очистиш синусе на неки начин. Два начина сам описао на мом сајту њњњ.аца.рс.
Нмг да нађем :Д
Савети, Здравље, Синуси на њњњ.аца.рс.
Хвала њњњ :Д
Молим, њњњ-ово. 

ja ne mogu da nadjem na sajtu gde je to o ciscenju sinusa?
Па под Савети, па Здравље, па под "С" - Синуси: Синуси-упала и Синуси-чишћење.
hvala aco,
Jedino sto nisam siguran, jer ja nemam dijagnozu upala sinusa vec sumnjam da nisu u redu zbog slajma koji izbacujem ujutu i pomalo se u toku dana nekad sliva u grlo a cesto i malo krvi iz nosa izadje ili ostaje na maramici.
DA LI MOGU IMATI NEKE POSLEDICE AKO SPROVEDEM TO CISCENJE SA KESTENOM?
Jedino sto nisam siguran, jer ja nemam dijagnozu upala sinusa vec sumnjam da nisu u redu zbog slajma koji izbacujem ujutu i pomalo se u toku dana nekad sliva u grlo a cesto i malo krvi iz nosa izadje ili ostaje na maramici.
DA LI MOGU IMATI NEKE POSLEDICE AKO SPROVEDEM TO CISCENJE SA KESTENOM?
Шлајм мора однекуд да се слива и тамо да се ствара. Не постоји велики избор: или одоздо или одозго. Одоздо може да буде из душника или плућа. Одозго из носа и синуса. Где год да се ствара узрок је инфекција тј. упала.
Још нисам користио кестен, али неки на форуму јесу. Једини лош ефекат који ми пада на памет је ако су ти синуси препуни секрета може ти се јавити главобоља услед ширења канала кроз који треба да изађе шлајм.
Још нисам користио кестен, али неки на форуму јесу. Једини лош ефекат који ми пада на памет је ако су ти синуси препуни секрета може ти се јавити главобоља услед ширења канала кроз који треба да изађе шлајм.