Необична дрхтавица
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, ModeratA, moderato, admin
-
Alison DiLautentis
- Novi član

- Pridružio se: Sre Jul 25, 2012 4:03 am
Необична дрхтавица
У последња 2-3 дана стално ми пада мрак на очи, не бих превише обраћала пажњу на то да ми се данас није десило нешто чудно. Наиме, устала сам из кревета, отишла до купатила и одједном ми је само пао мрак на очи а одмах након тога моје тело је почело да губи стабилност, као да губим тло под ногама. Осећај је заиста био чудан и узнемирујућ јер ми се тако нешто никад није десило. У том тренутку нисам могла никога да дозовем иако сам у себи била потпуно свесна. То је трајало 15-ак секунди... Ни у једном тренутку нисам пала, јер сам имала осећај као да се борим да не паднем јер бих могла да се повредим. Да боље дочарам... изгледало је као када непокретна особа покушава да прохода па сама по први пут стане на својим ногама. То би био најближи опис онога што ми се десило. Може ли неко да ми да неки савет, било шта? 
Re: Необична дрхтавица
Retko ko da nije u zivotu imao ovakve kratkotrajne, neprijatne epizode slabosti. Moguce naglo dizanje iz kreveta poznato je da nam pritisak padne dok mirujemo ako naglo "iskocimo" iz kreveta ili iz cucnja podignemo...ono slabina...kao rezultat nagle promene pritiska, nije patoloska promena samo reakcija, nepripremljenog tela za nagle pokrete..
Jutarnji pad secera takodjer moze da nam uradi slican problem...ujutro, bez dorucka, narocito ako smo se prethodni dan lose hranili, a veceru potpuno preskocili. Par bobica suvog grodja i casa vode, pomaze... Stres zna biti takodjer uzrok.
Ja sam u pubertetu znala imati takve drhtavice, prilicno neprijatne ali prolazne....Napravi osnovne krvne pretrage kod lekara opste prakse. Proveri da li imas za ove drhtavice neki uzrok...ili su samo prolazne. Verujem da su to prolazne ruzne epizode...
Jutarnji pad secera takodjer moze da nam uradi slican problem...ujutro, bez dorucka, narocito ako smo se prethodni dan lose hranili, a veceru potpuno preskocili. Par bobica suvog grodja i casa vode, pomaze... Stres zna biti takodjer uzrok.
Ja sam u pubertetu znala imati takve drhtavice, prilicno neprijatne ali prolazne....Napravi osnovne krvne pretrage kod lekara opste prakse. Proveri da li imas za ove drhtavice neki uzrok...ili su samo prolazne. Verujem da su to prolazne ruzne epizode...
Meni se slicno nekoliko puta desavilo kad sam zavrsio jutarnje mokrenje--od tada uvek izbegavam da pijem puno tecnosti uvece i da ustajem naglo.
Znaci pritisak zna da bude nizak kad ustanes a izmokravanjem zna jos nize da padne..
Znaci pritisak zna da bude nizak kad ustanes a izmokravanjem zna jos nize da padne..
Ne treba da se suzdrzavas od pijenja vode. Manjak vode u telu moze biti uzrok niskom pritisku. Dakle, hidratacija je bitna i ne treba se lisavati vode pred spavanje. Treba se polako dizati, normalno da u toku noci i mirovanju pritisak opada. Tako ispravno funkcionise nase telo. Uostalom nizak pritisak je sirok pojam...narocito jutarnji...normalno je da je "nizak" oko 100 gornji, a i nizi... 
-
Alison DiLautentis
- Novi član

- Pridružio se: Sre Jul 25, 2012 4:03 am
У суштини ја лечим анемију већ 3 месеца. Пијем фолнак, ферум, витмин Ц и неке ампуле, заборавила сам како се зову. Могуће да је и сама анемија узрок. Могла сам и да претпоставим, само сам се јако уплашила јер ми се нешто тако никад није десило. Воду пијем стално, и кад јесам жедна и кад нисам. Ионако ми је препоручио доктор да пијем што више течности јер имам и песак у бубрезима. Хвала!